L’amour d’antan

Ieşeam din cimitir, unde-am fost să-l mai văd o dată pe “S.S.”, adică dirigu’. Pe aleea dintre morminte am văzut un bătrânel care, la un moment dat, s-a oprit lângă un mormânt şi, foarte vesel, în timp ce aşeza un buchet de flori [zambile, cred], a început să vorbească: “Bună seara, draga mea!”.

A spus-o pe tonul pe care-mi imaginez că o spuneau tinerii din poveştile de altă dată iubitelor lor. Dacă să-l văd fără suflare şi aproape de nerecunoscut pe omul care, timp de doi ani, mi-a fost diriginte a fost dureros, scena de mai sus a “umplut paharul” şi m-a făcut să plâng… nu ştiu exact de ce, dar m-a impresionat seninătatea cu care bătrânelul îşi saluta iubita.

This entry was posted in la grămadă and tagged on by .

About Denisa Bârgău

Treișpe ani încheiați în presă [la butoane, adică tehnoredactor, corector, de-astea], bloggeriță din 2006, nevastă din 2008. Scriu despre ce-mi place, dar și despre unele chestii care mă enervează. Îmi place să scriu, dar urăsc să mă descriu, așa că mai bine mă descoperi citindu-mă.

16 thoughts on “L’amour d’antan

 1. Robintel ROMANIA

  De piatră să fii şi tot te mişcă o scenă precum cea descrisă! De fapt chestia asta ne deosebeşte de maimuţe.

  Până şi pe mine m-a mişcat, şi n-am fost acolo.

 2. Olga ROMANIA

  Uite de aia de citesc eu pe tine Denisa! Pentru ca ai suflet bun si umor bun cand trebuie…si sinceritate. E din ce in ce mai rara in viata si mai ales pe net.

 3. Roxa ROMANIA

  S.S. ? Nu va teroriza, cred, daca tot ai plans…

  Cat despre nenea si iubita… io`te, inca o dovada ca da, se poate.

  Scuzati incoerenta de 3:30 AM.

 4. Adrian O. ROMANIA

  Tin minte ca bunicul meu mergea la cimitir (il duceam cu masina, era prea batran) si vorbea la fel cu bunica mea (moarta aum o vreme). Era emotionant, trist, dar in acelasi timp miscator cum, dupa 50 si ceva de ani de casastorie, legatura intre soti mai exista si dincolo de mormant.

 5. joju ROMANIA

  cum naiba se iubeau fara sms, mess, net, piercing, 69, 3some ???
  oare erau niste inapoiati retarzi?
  cred ca da, viitorul sunã bine
  mult mai bine

 6. Dia ROMANIA

  Chiar e ceva fain.. si eu am asistat de vreo 2 ori la asemenea scene, care pur si simplu nu pot sa te lase rece. Prima data stiu ca m-am dus si eu langa aceea tanti, si am pus una din florile care le aveam la mine pe mormant.

Comments are closed.