Ocna Sibiului

Week-end-ul trecut, am fost cu Sebi şi tot familionul la Ocna Sibiului. Tata s-a ocupat de “planificare”, noi doar ne-am aşezat în maşină şi ne-am trezit acolo.

Avem o ţară superbă, cu foarte multe locuri de vizitat. Înainte de a merge prin alte părţi, ar trebui să ne cunoaştem bine ţara. Înainte de a spune că România e o ţară de rahat, ar trebui să ştim despre ce vorbim. Nu poţi spune despre un lucru sau despre un loc că e “naşpa”, dacă nu ştii despre ce vorbeşti!

Eu habar n-aveam că la doar ~150 de kilometri de mine există vreo şase lacuri cu apă atât de sărată, încât te ţine la suprafaţă. Ce poate fi mai mişto decât să stai pe spate într-o apă numa’ bună, fără să trebuiască să depui cel mai mic efort pentru a pluti? Nimic!

A fost un week-end aproape perfect, stricat doar de manelele pe care le-am auzit, duminică, urlând de la două terase [care erau goale, apropo! Nu s-or fi prins proprietarii că nu toată lumea gustă “genul” ăsta muzical?]. Zeci, poate sute de corturi, o grămadă de oameni veniţi din toate colţurile ţării, apă murdară – de la nămol, dar sărată şi plină de oameni, lac cu nămol şi apă caldă, 350 de grame de sare la un litru de apă, lac fără fund… să mai zic?

Las pozele făcute cu aparatul lui Sebi [mie mi-a fost prea lene şi prea bine ca să fac vreo poză…] să zică povestea mai departe, pentru că eu lucrez azi şi mai trebuie să şi dorm oţâră.

Pozele acum se copiază, deci mai durează puţin.

This entry was posted in la grămadă and tagged , on by .

About Denisa Bârgău

Treișpe ani încheiați în presă [la butoane, adică tehnoredactor, corector, de-astea], bloggeriță din 2006, nevastă din 2008. Scriu despre ce-mi place, dar și despre unele chestii care mă enervează. Îmi place să scriu, dar urăsc să mă descriu, așa că mai bine mă descoperi citindu-mă.

7 thoughts on “Ocna Sibiului

 1. oaki ROMANIA

  Hehe,am fost si eu acolo mai demult.Si mi-am lasat ochelarii de soare in cabinele alea unde te dezbraci, nu i-ati gasit voi?:)))
  Oricum, si pe mine m-a dstrat faza cu plutitul,eu nestiind sa inot.
  Intrr-adevar,avem niste locuri superbe.

 2. nebuloasa ROMANIA

  Da, intr-adevar e fain la Ocna, dar sunt si dezavantaje: timp de 27 de ani, in fiecare vara, am facut baie in lacurile alea fara sa depun nici cel mai mic efort, asa ca am ajuns la varsta asta fara sa stiu sa inot!

 3. spooky ROMANIA

  Nu am facut niciodata baie in apa sarata.
  Si peste tot unde am inotat , am depus efort :)).

 4. Ghiocel07 ROMANIA

  Eu intotdeauna am spus ca avem o tara foarte frumoasa. Pacat ca nu suntem civilizati si nu facem nimic ca ea sa fie o a doua Elvetie si chiar mai mult. Nu stim si nu vrem sa ne respectam unii pe altii.

 5. catalin ROMANIA

  pentru aceeasi senzatie de plutire moca a se incerca si lacurile de la sovata… stii tu, unde facea nicu armata pe vremuri.

 6. Pingback: 2008, un an de 42 de GB | Denisuca - nevastă de Coşmar

Comments are closed.