Am mâncat de la Oro Toro. Recomand doar cartofii prăjiți

Luna asta, în Shopping City Deva s-a deschis un nou fast food: Oro Toro, parte dintr-un lanț național. A luat locul unei cafenele foarte faine, dar care nu a mai avut succes după ce a intrat în vigoare legea fumatului. Cafeneaua cu pricina avea un design foarte fain, doar că după ce s-a interzis fumatul în spațiile închise, aproape nimeni nu i-a mai trecut pragul… a stat goală cât a stat, după care a capitulat.

Oro Toro vinde burgeri (scumpi). Pe lângă burgeri, mai vinde inele de ceapă, cartofi prăjiți și alte chestii, cum ar fi jalapenos în cheddar. Suna foarte bine, așa că Sebi a insistat să îmi ia o porție, cu toate că nu eram nerăbdătoare să încerc ceva nou, când puteam alege Subway sau, vizavi, Spartan cu al său minunat Souvlaki de vițel-purcel.

Ei bine, deși am avut așteptări mari, mâncarea de la Oro Toro are gustul pe care l-ar avea mâncarea dacă m-aș apuca eu de gătit. Există un motiv foarte bun pentru care eu nu gătesc, pe lângă motivul principal, acela că are cine: nu mă pasionează. Pentru mine, deși îmi place să mănânc, gătitul este o corvoadă, o activitate cronofagă ce are ca rezultat câteva minute de plăcere. Când pot obține acea plăcere comandând mâncare din oraș sau încălzind la cuptor un semipreparat, mi se pare inutil să stau cu orele în bucătărie, să murdăresc o mie de vase, să îmi consum timpul și energia pentru  ceva care se consumă mult mai repede decât se “construiește”.

Ei bine, dacă, totuși, m-aș apuca de gătit, mi-ar ieși o mâncare tristuță, probabil fără gust, în care s-ar oglindi perfect lipsa de pasiune cu care ar fi gătită. Exact așa sunt ardeii iuți în brânză cheddar de la Oro Toro. Și mai sunt și prăjiți în ceva aluat tare și fără gust. Au reușit să îi facă nepicanți și cheddar-ul să nu aibă gust.

Sebi și-a luat un burger cu carne de vită Angus. După două guri, a decretat că nu-i place și se pregătea să îl arunce. Eu sunt împotriva risipei de mâncare, așa că l-am luat la pachet și l-am mâncat a doua zi, la muncă. Era bun, dar nu deosebit. Plus, carnea era mult prea seacă. Este un burger OK, dar nu aș da 18,9 lei pe încă unul. De banii ăia mănânci un Subway de 30 de centimetri și mai bei și o cafea sau mănânci un Subway normal, bei o cafea și-ți rămân și bani de păcănele.

Cartofii prăjiți au fost un real succes. Probabil că dacă de cei 30 și ceva de lei ne luam numai cartofi prăjiți, am mai fi ales și altă dată să mâncăm de la Oro Toro, dar așa… ne întoarcem la good old Subway și good old Spartan, care în ciuda numelui stupid, face niște mâncare foarte bună. Că mi-a fost mie rău de la un souvlaki o fi fost o întâmplare, nu s-a repetat și am mai mâncat de multe ori de acolo.

Așadar: bine ai venit, Oro Toro! Taie din prețuri, adaugă niște gust sau lasă locul unui McDonald’s. O, da, ce binevenit ar fi un Mc în mall-ul din Deva!

Pozele sunt făcute cu Samsung Galaxy S7.

5 thoughts on “Am mâncat de la Oro Toro. Recomand doar cartofii prăjiți

 1. Ce chestie, acum 20 de minute vorbeam cu un coleg ca a fost ieri cu un prieten la Oro Toro aici, in Coresi Brasov, si chiar recomanda burgerul cu tabasco, dar si pe cel cu Angus. Chiftea facuta pe carbuni. Poate conteaza si bucatarul…

 2. Hmm, sa stii ca depinde de locatie. Aici, in Bucuresti, in 3 mall-uri diferite, 3 burgeri cu gust diferit. Eu comand mereu pe acela simplu (Yoyo) cu felie de branza.
  Si da, difera foarte mult. Prima data cand am mancat la Oro Toro in Promenada mall, am jurat ca nu mai mananc in veci. Carnea era aproape cruda iar eu, cum detest carnea de vita, in afara de burger, am zis ca imi ajunge.
  Apoi am incercat iar, in Plaza, ca vroiau niste prieteni. Si de data aia mi-a placut. Acum mananc mereu. Am invatat sa cer carnea mai bine facuta, dar nu arsa :)))) Pretentii, da :)).
  Iarasi, in Mega Mall a fost o mizerie. Iar in Park Lake a fost foarte bun!
  Cat despre Spartan, am mancat si eu acum cateva zile si mi s-a parut o mizerie. Am ales souvlaki de pui. Efectiv a fost o shaorma la farfurie. Sosurile alea sunt atat de sintetice si de grase, incat am crezut ca mor de rau. Exact ca alea de la Spring Time. Thumbs down Spartan! Bine, un thumbs up pentru pita aia. Foarte buna!!

 3. Am uitat sa adaug, nu recomand chestiile alea gen mozzarela sticks si alte balarii. Sunt din alea proaste rau.
  La Oro Toro, zic.
  Sosurile sunt bune. Ala de branza e exact ca ala de nachos, e cam naspa ca e rece, dar da un gust bunicel cartofilor, chiar daca e sintetic. Cateodata mananc, cateodata nu. Depinde cum vrea stomacul meu :)))
  Si sosul sweet chilli, este bun.
  Si cam atat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge