Am testat și recomand: Enel Asistență

Nu sunt fana asigurărilor facultative. Adică îmi place ideea de asigurare, dar nu îmi place când trebuie să plătesc, lună de lună sau an de an, o sumă de bani pentru eventualitatea în care mi s-ar întâmpla ceva. Dau destui bani pe asigurările apartamentului și a mașinii încât să nu mă mai gândesc și la altele. Cu toate astea, uneori, dacă sunt abordată într-o zi bună și costul asigurării nu mi se pare foarte mare, sunt de acord să o închei. Așa am făcut acum vreo câțiva ani cu o asigurare de viață de la ING, era o sumă mică, dar cardul meu ING nefiind pe atunci cardul de salariu, mi s-a întâmplat să mă prindă ziua de plată a poliței fără bani în contul curent și asigurarea s-a dus naibii automat. Așa că, evident, nu m-am dat peste cap s-o reînnoiesc, am trecut la „Pierderi” cele câteva luni în care plătisem (degeaba, mi-am zis) și am continuat să trăiesc ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Și nimic nu s-a întâmplat. 

Ce să zic – ideea e foarte bună: dai lunar o sumă mică și dacă ți se întâmplă ceva, mori în accident etc., cei care rămân după tine primesc o sumă de bani, un fel de premiu de consolare sau ajutor de înmormântare, spuneți-i cum vreți. Doar că pe mine mă seacă procedurile de încheiere a unei asigurări!

Foto: Meseriaș, de la Shutterstock | Autor:  Tyler Olson

În urmă cu vreo câteva luni, m-am nimerit la ghișeul Enel din Hunedoara. Ajung acolo mai rar decât la biserică, pentru că primesc facturile pe e-mail și le plătesc online și asta de mulți ani. Probabil m-au chemat pentru actualizarea datelor, nu rețin, cert e că dacă tot m-au prins acolo, mi-au povestit, în mare, despre asigurarea Enel, care pentru o sumă infimă îmi poate rezolva acele probleme mici, dar enervante, de care se lovește orice proprietar de apartament.

Pentru o femeie singură (sau un programator / bărbat fără skill-uri de handyman, doamne, cum se zice în română?), cred că asigurarea asta e mană cerească. De bine, de rău, eu mai am la cine să apelez. Sebi e foarte priceput la partea electrică, a făcut destulă școală în sensul ăsta și se pricepe să schimbe prize, întrerupătoare, să înlocuiască tot felul de cabluri, să repare acolo unde face bzzzzzt. Eu sunt nu doar atehnică, dar mi-e și frică de curent. Tata a făcut liceu de construcții și instalații, el știe ce să facă dacă se strică țevile și alte chestii de prin pereți. Doar că, uneori, cât ar fi ei de pricepuți, se întâmplă să nu aibă la îndemână sculele necesare.

Aici intervine Enel Asistență. Eu am fost de acord să închei asigurarea asta pentru că era o sumă infimă; dacă aș mai fi fost fumătoare, 11,5 lei erau mai puțini bani decât un pachet de țigări. Am zis că poate oi avea vreodată o urgență și mi-o prinde bine. Și așa a fost.

Robinetul din baie a început să picure. La început timid, apoi tot mai tare. Am oprit apa, am căutat prin casă și am găsit un robinet o baterie mai veche, dar funcțională (așa credeam eu). Meseriașul meu de ocazie a încercat să desfacă bateria stricată, dar s-a împotmolit și… a trebuit să chemăm specialiștii. Am sunat, foarte neîncrezătoare, la numărul de telefon primit când am încheiat asigurarea Enel Asistență. Mi-a răspuns un domn cam plictisit, i-am spus ce problemă am, după ce i-am comunicat codul Eneltel mi-a zis că voi fi contactată de o echipă din zonă. Era ora 21:40. Și aștept. Și aștept…

Echipa nu s-a grăbit: m-a contactat a doua zi, la ora 11:00. Au trecut, deci, 13 ore de „urgență”, dar surpriza a fost că mi-au trimis un meseriaș din Deva (aparent, în Hunedoara nu sunt meseriași) care a urcat, a constatat că și bateria de rezervă e stricată, a coborât fără să spună unde, s-a întors cu o baterie nouă, a schimbat-o și dus a fost. Totul pe asigurare. Pe mine chestia asta m-a lăsat mască. Ultima dată când mi-a căzut maxilarul așa a fost atunci când mi s-a stricat frigiderul și cei de la Indesit/Ariston mi l-au înlocuit cu unul nou-nouț.

Mai jos aveți detaliile despre serviciul Enel Asistență. Sincer, eu nu înțeleg cum poate fi profitabilă treaba asta, pentru ei. Dar mă bucur că există și că acum am iarăși apă curentă. :))

Dacă s-a spart conducta de apă noaptea și nu știi de unde se închide sau ai un scurtcircuit la panoul electric și nu știi pe cine să suni, Enel Asistență este serviciul de care ai nevoie. Acum ai 6 servicii incluse pentru intervenții în situații de urgență. Cu 11,5 lei/lună (TVA inclus) beneficiezi de asistență de urgență, oferită prin rețeaua națională de specialiști, pentru următoarele intervenții:

  1. Repararea instalațiilor electrice interioare;
  2. Repararea instalației de alimentare cu apă;
  3. Desfundarea instalației de canalizare a apei;
  4. Servicii de lăcătușerie pentru ușa principală a imobilului (deblocări uși);
  5. Repararea boilerelor electrice.

Pentru oricare dintre aceste situații, îți oferim 2 intervenții pe an, fiecare în valoare maximă de 450 lei (TVA inclus). Serviciul este disponibil pentru clienții Enel pentru o perioada de 12 sau 24 de luni.

Dar stați, că mai este:

Dacă vrei să beneficiezi de intervenții nelimitate și să conduci fără griji, Pachetul Enel Asistență+ este alegerea potrivită pentru tine. Cu 23,03 lei/lună (TVA inclus) beneficiezi de serviciile de intervenții pentru casa ta, dar și de tractare auto. Te putem ajuta în cel mai scurt timp în cazul accidentelor sau al defecțiunilor tehnice, chiar dacă vina îți aparține.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.