Trei zile fără aplicația preferată?

Am primit o provocare căreia i-am spus „pas” din primul moment: să mă gândesc care e aplicația preferată de pe telefon, apoi să o dezinstalez pentru trei zile și să descriu experiența pe blog.

Nu am putut face asta. 

În primul rând, dacă ne luăm după timpul petrecut cu ochii în telefon, Facebook este cel mai mare consumator de timp. Nu o pot dezinstala, pentru că administrez mai multe pagini de Facebook și fără aplicație, viața e pustiu. Apoi, mai este o aplicație foarte importantă pentru mine, principalul motiv pentru care, deocamdată, nu iau în calcul alt producător de telefoane decât Samsung: Samsung Health, sau S Health, aplicația care îmi măsoară zi de zi pașii făcuți pe jos.

Am refuzat să le dezinstalez pentru că deși îmi plac provocările, de data asta îmi pot imagina cum ar fi viața fără aceste aplicații (sau, doamne feri, fără telefon!) timp de trei zile și nu vreau să și experimentez asta.

Ideea este clară: tehnologia ne face viața mult mai ușoară, iar o aplicație de pe telefonul mobil poate fi chiar vitală. Pe mine, aplicația de numărat pași este esențială pentru că fără ea nu aș mai avea motivația necesară să trec de pragul de 10 mii de pași zilnic, iar alte aplicații îmi ușurează munca, viața, mă scutesc de a-mi încărca memoria inutil cu tot felul de detalii etc. Toate ca toate, dar fără camera foto de pe telefon chiar aș simți că-mi lipsește o mână!

Ei bine, provocarea mi-a fost lansată de Țara lui Andrei, care anunță cu această ocazie că oferă, prin OMV Petrom, finanțare în valoare totală de 400.000 de euro, prin granturi, pentru idei. Așa că dacă ai o idee de proiect SMART din domeniile: transport, agricultură, energie, siguranță, educație, infrastructură, sănătate, mediu, o poți înscrie în competiție până în data de 23 octombrie 2018 și poți câștiga până la 45.000 de euro și consultanță pentru implementare.

Competiția dorește să atragă proiecte smart din cele 8 domenii: educație, infrastructură, sănătate, siguranță, transport, agricultură, energie și mediu, care adresează o nevoie a comunității, astfel încât viața cetățenilor să fie mai bună. Un proiect SMART este cel care:

  • Eficientizează consumul de resurse
  • Monitorizează date de interes public
  • Reduce cheltuielile pe termen lung și mediu
  • Îmbunătățește serviciile publice sau îl ajută pe cetățean să fie mai conectat la serviciile publice
  • Formează comunități inclusive
  • Crește calitatea vieții și nivelul de confort al cetățenilor

Așa că, dacă ai o idee, acum o poți implementa, în Țara lui Andrei. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.