Unde sunt cartonarii?

Acum câţiva ani, vedeam pe stradă, zi de zi, oameni care cărau cartoane. Ţigani sau nu, alergau pe la toate magazinele şi chioşcurile, cerând orice cutie de carton.

Le pliau, apoi le cărau în spate sau, cei mai dotaţi, într-un cărucior şi le vindeau undeva. Nu cred că făceau foarte mulţi bani [“miliardarii de carton” sunt alţii], dar supravieţuiau cu ce câştigau aşa, prin muncă cinstită. Acum nu-i mai văd deloc. Fie s-au închis centrele de colectare, fie munca respectivă e prea grea pentru banii puţini care se făceau din vânzarea de cartoane.

Ce s-o fi întâmplat cu cartonarii? Ştie cineva?

This entry was posted in la grămadă and tagged on by .

About Denisa Bârgău

Treișpe ani încheiați în presă [la butoane, adică tehnoredactor, corector, de-astea], bloggeriță din 2006, nevastă din 2008. Scriu despre ce-mi place, dar și despre unele chestii care mă enervează. Îmi place să scriu, dar urăsc să mă descriu, așa că mai bine mă descoperi citindu-mă.

7 thoughts on “Unde sunt cartonarii?

 1. KillMe ROMANIA

  Pai atunci cand kg de hartie adusa la centru este rasplatit cu imensa suma de 0,15 lei….nici aurolacii nu se mai chinuie sa stranga cartoanele.

 2. brylu ROMANIA

  nu stiu, dar vaaaai, ce nevoie as avea de niste cartonari acum. mi-e plin holul de cutii dupa ce m-am mutat si am despachetat. nici n-am unde sa le arunc deodata, ca umplu tot containerul si iar ma pizduie vecinii. daca gasesti vrunul, trimite-l si la mine.

 3. KillerINC ROMANIA

  singurul raspuns : SUNT TOTI IN SPANIA SI ITALIA … nu le trebuiau decat buletin si 200 de euro sa plece

 4. Winnie ROMANIA

  La noi in oras (Hunedoara) firma care aduna cartoanele nu mai plateste nimic pe ele. Au umplut orasul de containere speciale si acolo se colecteaza tot ce inseamna hartie si carton. La fel e si cu pet-urile.

 5. shob ROMANIA

  eu inca ii mai vad umbland cu sarsanaua-n spate. si de fiecare data cand fac curat prin hartoage, stiu cui sa le dau. :-)

Comments are closed.