Ai vecini tâmpiți? Mărită-te și te muți la el acasă – soluția unui consilier local

Într-un grup public de Facebook, o fată se plânge de vecinii ei care aruncă gunoaiele pe geamurile de la baie, într-un loc de unde nu pot fi culese. 

Am o problemă care mă macină de ceva timp și poate mă ajutați cu un sfat util. „Oamenii” din blocul meu aruncă seara gunoiul menajer pe geamul de la baie. E focar de infecție. La mine în baie pute a hoit. Jos nu cred că e niciun fel de ușă să poată intra cineva să curețe. Ce e de făcut?
P.s: nu e loc destinat pentru gunoi cum era pe vremuri la blocurile turn.

13921120_170764839993646_7412704625316353733_n

Este, într-adevăr, neplăcut să locuiești în asemenea condiții, să nu poți deschide geamul de la baie, în propria ta casă, pentru că ți se împute baia cu mirosul gunoaielor aruncate de vecini. E, totuși, un bloc de la oraș, nu mijlocul unei gropi de gunoi din India!

Ce soluție a găsit consilierul local Ovidiu Crișan, un om care dacă nu aduce soluții la o astfel de problemă, ar trebui măcar să nu se trezească vorbind? Omul sugerează ca fata să se mărite și să plece din blocul cu pricina. Să se ducă noră, cum ar veni. Să abandoneze blocul aproape transformat în focar de infecție, acolo unde ea este proprietară.

Păi ce facem, domnu’ Crișan, otrăvim fântânile și ne retragem în munți sau găsim un cadru legal pentru a-i opri pe cei care ne transformă spațiile de locuit în depozite de gunoi?!

Dacă vi se pare că îl știți de undeva pe om, el este:

Mai zi ceva.

7 thoughts on “Ai vecini tâmpiți? Mărită-te și te muți la el acasă – soluția unui consilier local”

  1. Reacție tipică de puțoi ajuns în funcție de conducere.

    Pentru domnişoara cu necazul:

    1. Varianta Rambo: vreo 10 litri de motorină şi un Molotov (se ia o sticlă din… sticlă, se umple cam 3/4 cu benzină, i se pune dop, se leagă de gâtul ei o cârpă îmbibată în ceva inflamabil şi i se dă foc). Motorina se varsă peste gunoaie cât mai uniform, apoi se aruncă Molotovul astfel încât să se spargă de podea.

    Avantaj: purificare prin foc. Vecinii se vor speria şi vor evita să arunce ulterior alte gunoaie, pentru ca riscă „să ia din nou foc”.
    Dezavantaje: probabil că o să pută groaznic o vreme. Risc de incendiu, risc de dosar penal dacă se dovedeşte ceva („Haideți domnu’ polițist, o fi aruncat vreunul dintre ăştia un chiştoc sau un chibrit.”)

    2. Varianta legală: reclamație scrisă la asociația de proprietari, la Garda de Mediu (pe vremuri parcă se apela la Sanepid pentru cazuri din astea), la Poliție (vandalism, distrugere). La Primărie nu văd rostul unei reclamații, nu-i spațiu care să aparțină de ei.
    Avantaje: legal; nu dăunează decât neuronilor proprii (o să pierzi câțiva)
    Dezavantaje: durează ceva timp; dacă preşedintele şi/sau administratorul sunt şi ei în culpă o să tragă de timp sau o să caute să îngroape problema; durează ceva timp; o să apari ca „reclamagioaică”. Ți-am menționat şi că o să dureze ceva timp?

    3. Varianta Visurât: plăteşti o echipă de alpinism utilitar să le zidească noaptea geamurile de la baie şi să curețe apoi locul.
    Avantaje: sigur se rezolvă, cel puțin temporar; e la limita legalității; riscuri relativ mici.
    Dezavantaje: e scump şi ai şanse mici să găseşti pe unii care să se bage la asta.

  2. Cum sanepidul nu mai exista, cum maritatul nu e o solutie pt multe persoane :D, ramane versiunea ca toti locatarii cu geamul acolo sa plateasca curatarea. Ce daca altul o facut, toti se pot imbolnavi.

    In loc de alpinisti (costa), ma gandeam la o persoana slaba coborata pe scara/geamul unei bai de la parter sa curete tot, si gunoiul scos tot pe acolo. Deci musai o persoana de la parter dispusa sa lase asta sa nu plateasca :D. Si pus gratii la geamuri la toti : D . Pare munca de 1 zi, de 3 persoane, 2 curata, una cara de la geam.
    Costuri:
    – 200 lei, la negru, de muncitori
    – 400 lei saci de gunoi super etansi, manusi, cizme de cauciuc, cleste de strans si masca la fata, matura.
    – de inchiriat o scara
    – 100 lei carton si acoperit pe jos in apartamentul persoanei ce permite tranzitul
    – 100 lei menajera sa ii spele aprt. sa iasa mirosul
    Totalul iese 1000 lei, impartit la cate aprt. or fi (minim 20?? ) iese rezonabil, zic eu.

  3. Functionarul public care a dat un asemnea raspuns sa fie dat afara. Rezolvare. La geamuri sa se monteze plase cu ochiuri mici. Imi spune sotul, tip rabit. La noi asa s-a rezolvat la ghenadin bloc care are un gemulet ce da in strada si aruncau unii cate ceva pe gemulet. Pus plasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.