Am văzut filme de Oscar

Anul ăsta, ca niciodată până acum, mă pot lăuda că am văzut filme ca Slumdog Millionaire şi The Curious Case of Benjamin Button înainte ca acestea să fie premiate cu Oscaruri. Nu m-am uitat la decernarea premiilor, pentru că am făcut greşela asta acum câţiva ani şi am dat peste triştii traducători români; aş fi putut să urmăresc pe net ceremonia, dar am preferat să fac mărţişoare. :)

Oricum, vroiam să spun că din cele opt filme premiate, am văzut două! Pe „lista de aşteptare” am The Reader, Wall-E, Vicky Cristina Barcelona şi Milk, în ordinea asta. 

  • Slumdog Millionaire mi-a plăcut destul de mult; îi dau nota 8,5 din 10 pentru poveste, pentru faptul că un film cu şi despre indieni nu are muzică şi dans decât la sfârşit, în timp ce „curge” genericul, pentru Ayush Mahesh Khedekar, actorul care-l joacă pe Jamal Malik când era mic şi câte şi mai câte. Chiar mi-a plăcut filmul ăsta.
  • The Curious Case of Benjamin Button are o idee tare faină: un tip care se naşte bătrân şi moare tânăr. Rolul este interpretat magistral de Brad Pitt, despre care nu aveam o părere prea bună ca actor. Nota 9 din 10.

Cât despre celelalte filme de Oscar… pe măsură ce le văd, o să scriu ce impresie mi-au lăsat.

23 thoughts on “Am văzut filme de Oscar”

  1. Da, si mie asta mi-a placut la slumdog millionaire, ca nu e plin de dansurile alea indiene, care personal mi se par cretine. Bine si povestea e interesanta, si bine interpretata :)

  2. Din ce am inteles eu,cei de la HBO au transmis ceremonia netradusa si nedublata,probabil ce iti amintesti era din anii cind se transmitea pe celebrul TVR-abonament,vorba circotasilor…

  3. Apropo de „The Curious Case of Benjamin Button” (nu l-am vazut), probabil ti-ar placea si o carte cam cu aceeasi idee. Se numeste „Sageata timpului” si e scrisa de Martin Amis.

  4. Wall-e chiar mi-a placut.
    Benjamin Button cred ca a cam gresit-o cu finalul – cand s-a nascut era un bebe batran, ar fi trebuit sa moara un batran bebe, parerea mea.
    The reader nu stiu daca o sa il vad, pentru ca am citit cartea si stiu clar ca alegerea lui Kate Winslet in rolul Hannei este total nepotrivit, personajul fiind descris altfel iar chipul lui Kate cred ca scade din dramatismul relatiei celor doua personaje.
    Mai am si eu ceva de vazut ca sa ma pot pronunta despre toate.

  5. Mai, mie mi-au placut toate filmele enumerate mai sus; fiecare in felul lui, of course. Cand o sa vezi The Reader, o sa iti dai seama de ce a meritat Kate Oscarul (mie mi-a trezit o gramada de sentimente, de la mila si simpatie pana la furie; joaca extraordinar fata asta); la fel si cu Penelope, e incredibil de sexy si de nebuna. Milk o sa-ti placa pentru ca, pe langa partea istorica, are si povestea din spatele istoriei..foarte frumos spusa; Sean Penn a fost favoritul meu anul asta. Sa te uiti si la Frost/Nixon, neaparat.

  6. slumdog e foarte bine regizat, si si-a meritat oscarul, the reader merita sa il vezi.sincer, eu acel film il vroiam castigator. In schimb, filmul cu Benjamin Button nu ma impresionat deloc…nu ma facut sa simt ceva ca m-am uitat la el.in afara de idee, nimic nu mi s-a parut exceptional la el…ultimul de care zic e wall-e…e unul din cele mai bune filme de animatie pe care le-am vazut.atata idei cuprinde filmul ala(iubire, bucuriile marunte ale vietii sau ideea frecventa in ziua de azi- lenea de a ne misca)….

  7. chit ca-mi place bradul, sean pean a jucat excelent si merita oscarul. ca si boliudul.
    as fi vrut inca un oscar pt meryl streep, dar si kate a fost buna.
    in rest, sa ne pregatim sa le vedem pe toate si sa ne pregatim barfele pt la anu’.

  8. Uite tocmai am terminat de vizionat „Changeling” cu Angelina (in regia lui Clint Eastwood) si doar ce am vizionat si best short movie „La Maison en Petits Cubes” suuuper interesant si fascinant.
    Urmeaza sa vad si eu maaaarele castigator. Pe TCCOBB l-am vazut cu ceva timp in urma si chiar am incercat un articol despre el
    In rest, parca a fost un an mai bun din punct de vedere cinematografic, parerea mea :)

  9. Merita vazut si The Wrestler, cu Mickey Rourke. A fost favorit la Golden Globes insa a pierdut Oscarul in favoarea lui Sean Penn. Inca n-am vazut Milk dar mi-a placut The Wrestler. Mie nu-mi plac filmele cu lupte dar asta e chiar misto. Faptul ca el e luptator e un plan secund.
    Slumdog cred ca de asta a prins atat de bine, ca au renuntat indienii la dansurile lor enervante.

  10. Si eu am revazut fix in seara asta Benjamin Button. Superb! Singurul rol in care l-am adorat pe Brad a fost in „7 ani in Tibet”, dar cu filmul asta si.a spalat multe pacate! :D Cat despre restul in afara de WALL-E sunt si la mine pe lista aceea pe care scrie „candva”

  11. le-am vazut pe toate si pot spune cam fara dubiu ca cel mai bun film nominalizat anu asta , per total , este Revolutionary Road urmat de frost/nixon , gran torinosi the wrestler .
    brad pitt are o privire patetica pe chip in orice scena ; mickey rourke la fel ; slumdog a castigat doar pentru ca e f diferit de restu ; sean penn a castigat pentru ca e prima oara cand joaca un personaj minoritar care nu inspira mila , cum a facut in I am Sam (citand tropic thunder ” you never go full retard”) ;iar penelope cruz a castigat premiu cu sanii bine prezentati , ea avand roluri mult mai bune in trecut .
    nu zic ca brad pitt e actor naspa , da in fight club sau meet joe black a fost muuult mai bun , aratand mai mult decat o singura expresie faciala si mai mult decat o mila de sine dublata de insecuritate .

  12. Filmului The Curious Case of Benjamin Button ii dau marele premiu pentru plictiseala. Nu l-am suportat, nu mi-a placut deloc.. chiar m-a plictisit. Insa Slumdog Millionaire il consider unul din cele mai bune filme, cand l-am vazut prima oara mi-a dat un sentiment aparte, de nota 10. Iar de Penelope Cruz… nu am remarcat-o in Vicky Cristina Barcelona, Scarlett a fost the best de departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.