Belșug din natură pentru o dietă sănătoasă

Când am început această dietă căreia nu-i spun dietă, pentru că e un nou stil de viață, am zis că nu o să mănânc haotic și după ce vor fi trecut cele 30 de zile de test, de grele încercări. Nu am mințit: am ales o grămadă de produse naturale de la Solaris care să-mi umple stomacul cu sănătate. Pentru că nu m-am prea omorât cu mâncarea sănătoasă, nu cunosc multe dintre produsele Solaris, așa că pentru început o să ne familiarizăm cu ele împreună, aici, pe blog. Până să intrăm în pită, însă, vreau să mai spun o dată că sunt de părere că brandul SOLARIS are cel mai frumos logo existent la ora asta pe piață. Ever. Peste tot! Sunt fană!

Sincer, mi-ar plăcea să văd toate aceste produse în supermarket-urile pe care le frecventez. De exemplu, Kaufland, pentru că e cel mai mare magazin din orașul meu și tocmai se laudă că își ascultă clienții și le aduce produse bio, eco etc. Și dacă nu, Auchan – m-aș duce până la Deva, 15 km, ca să cumpăr produsele preferate. Până atunci, însă, opțiunile sunt magazinul DM tot din Deva, magazinele naturiste din oraș (puține!) și site-ul Solaris. Sau, cine știe, poate în noul mall din Deva voi găsi un DM mai mare sau un magazin naturist cu de toate!

Mai jos găsiți toate produsele din dieta mea, prezentate detaliat. Am ales să fac asta dintr-un motiv foarte simplu: scriind despre fiecare produs în parte, m-am obligat singură să aflu la ce folosește fiecare și cum este recomandat să-ș consum. Așa făceam și-n liceu, când scriam fițuicile cu „font” foarte mic: înghesuiam textul pe o hârtie sub formă de acordeon și inevitabil rețineam măcar jumătate din informația transcrisă. Așadar…

Am trecut în paranteză și prețurile recomandate de producător, prețuri la care puteți cumpăra produsele direct din magazinul Solaris Plant. În felul ăsta, dacă vă interesează unul sau mai multe produse despre care am scris mai jos, puteți să vă faceți un calcul mai ușor; dar am pus și link-uri către toate produsele, ca să le găsiți cu ușurință.

Produse Solaris pentru o dietă sănătoasă (descrieri, preț și poză)

MaxiFibre: Amestec de semințe și tărâțe (10,06 lei)

MaxiFibre se recomandă drept un amestec delicios și hrănitor, bun de pus în iaurtul de dimineață sau în salata de la prânz, pentru un plus de savoare și o textură crocantă. Conține semințe de chia, semințe decorticate de cânepă, tărâțe de psyllium. Le voi pune în iaurtul Danone Natural pe care îl mănânc din când în când – poate a venit momentul să îi fac program fix: la micul dejun, cu o linguriță/lingură de MaxiFibre. Sunt menite să mențină sănătatea sistemului vascular, a pielii și a sistemului digestiv.

solaris maxi fibre

100 de grame de MaxiFibre au următoarele valori nutriționale: 440 kcal/1826 kJ, 26,93 g grăsimi din care acizi grași saturați 2,81 g, 22,9 g glucide din care zaharuri 5 g, fibre 115,45 g, proteine 15,2 g, sare 0 g.

Ulei de cocos presat la rece (24,13 lei)

Uleiul de cocos Solaris este obținut prin presare la rece din nuci de cocos alese cu grijă. Metoda de prelucrare la rece garantează un produs de o calitate superioară față de uleiul obținut prin procesare termică. Uleiul de cocos Solaris este bogat în lipide bune, putând fi folosit atât intern, cât și extern. Colina este unul dintre nutrienții care se găsesc în cel mai mare procent în uleiul de cocos. Din compoziția uleiului de cocos mai fac parte vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizi grași Omega-6, grăsimi saturate, mononesaturate și polinesaturate. Acizii grași saturați: majoritatea sunt ușor asimilate de organism. Uleiul de cocos este bogat în vitamina E, vitamina K și minerale (fier).

Eu vă spun un „secret”: uleiul de cocos are un gust atât de bun, încât poate fi consumat ca atare, de exemplu iei o linguriță și o plimbi în gură ca pe miere, după care o înghiți. Pentru persoanele ușor scârbibile, nu îl recomand, dar altfel, cică face minuni – și mie îmi plac minunile sănătoase!

solaris ulei de cocos

Uleiul de cocos are următoarele valorii medii nutriționale/100 g: 862 kcal/3606 kJ, proteine 0 g, lipide 100 g, din care acizi grași saturați 86,5 g, acizi grași mononesaturați 5,8 g, acizi grași polinesaturați 1,8 g, carbohidrați 0 g, fibre 0 g.

Și un alt secret: uz extern înseamnă exact ceea ce credeți că înseamnă: Mama mea folosește uleiul de cocos pe post de cremă de față deja de câteva luni. Nu i-am urmat exemplul, pentru că am oroare de creme grase și uleioase, deci nu am cum să-mi dau cu ulei pe față brrr!

Caju crud (11,53 lei)

Cajuul crud are proprietăți nutritive deosebite și se poate consuma ca atare sau prăjit în diverse combinații cu legume, sosuri, cereale și deserturi (înghețată, prăjituri, tortúri…). Gustul este neașteptat de bun: de caju moale, nesărat, mai mult dulce. Noroc că nu am foarte mult, că e greu să te oprești din ronțăit!

Nucile de caju sunt o sursă importantă de proteine și de grăsimi sănătoase. Se pot consuma ca atare, dar sunt deosebit de bune în diverse preparate raw vegan, mai ales la pregătirea cremelor cu fructe, datorită faptului că pot prelua aroma fructelor. Se mai pot prepara anumite tipuri de brânzeturi raw vegane cu mirodenii, verdeață și unt de cocos (dar noi rămânem la creme cu fructe, sună tare bine! Plus că ne plac brânzeturile, nu o să renunțăm acum la toate cele, nu?).

solaris caju crud

Cajuul are următoarele valori nutriționale / 100 g: 553 kcal/2315 kJ, grăsimi 43,8 g din care acizi grași saturați 7,8 g, glucide 29,4 g din care zaharuri 5,9 g, fibre 3,3 g, proteine 18,2 g, sare 12 mg. Deci da, păcătos de bun, la 553 de kcal pe suta de grame!

Semințe pentru salată (6,64 lei)

Amestecul de 100 g de semințe pentru salată conține semințe de susan, de floarea soarelui, de in maro, de chia, de pin și de dovleac. Aud că semințele de pin sunt cele mai la modă chestii sănătoase („super foods”), dar și printre cele mai scumpe.

Se adaugă la salate, dar pot fi consumate și ca atare, reprezentând o masă bogată în nutrienți, bazică și cu un aport mare de energie. Sunt recomandate pentru îmbunătățirea tranzitului intestinal, stimulează digestia și combat constipația. Stimulează funcționarea sistemului nervos.

solaris seminte pentru salata

Valorile medii nutriționale ale unei pungi de 100 de grame de amestec de semințe pentru salate sunt: 573,02 kcal/2399,12 kJ, proteine 20,62 g, lipide 50,83 g, carbohidrați 21,03 g, fibre 13,5 g, sodiu 0,01 g.

Migdale crude (17,43 lei)

În ultimii ani, despre migdale am auzit numai lucruri bune. M-am uitat la un serial-documentar tare fain, The Food Hospital, unde aproape în fiecare episod migdalele erau prezentate ca super-aliment și introduse în dietele oamenilor veniți la Spitalul De Mâncare cu diferite probleme de sănătate, de piele, de greutate etc. Migdalele scad colesterolul și în general fac numai bine, deci merită oricât ar costa!

Crude, migdalele au același gust ca și prăjite, doar că nu sunt atât de tari. Și, în mod evident, dacă nu sunt sărate nu au gust de chestii sărate și sunt mult mai sănătoase!

Migdalele reprezintă un supliment important de magneziu, stimulează și susțin funcționarea sistemului nervos. În uz intern sau extern (uleiul de migdale), migdalele conferă pielii suplețe și fermitate, iar părului vitalitate și strălucire.

Conțin proteine și fibre, vitamine: complex B, E, minerale: magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, calciu, fier. Pot fi consumate ca atare, dar sunt deosebit de bune în diverse preparate raw vegan ca bază de preparare a blaturilor. Se pot înmuia peste noapte 10 migdale și apoi se mixează obținându-se un lapte delicios. Adăugați migdale decojite și tocate nu prea mărunt pe deserturile preparate în casă. Miam miam!

solaris migdale crude

100 de grame de migdale crude au următoarele valori nutriționale medii: 575 kcal/2407kJ, grăsimi 49,4 g din care acizi grași saturați 3,7 g, glucide 9,5 g din care zaharuri 3,9 g, fibre 12,2 g, proteine 21,2 g, sare 0 g.

Ulei de migdale dulci presat la rece (18,10 lei)

Uleiul de migdale dulci a început să fie utilizat intens în ultimii ani, atât pentru înfrumusețare, cât și pentru numeroasele proprietăți terapeutice.

După presare, uleiul este decantat și apoi filtrat printr-un filtru de bumbac natural, asigurând astfel o calitate superioară a uleiului obținut. Uleiul de migdale dulci asigură lipidele necesare bunei funcționări a stratului hidrolipidic al pielii. Hidratează pielea din jurul ochilor, masajul cu ulei de migdale dulci fiind recomandat pentru atenuarea cearcănelor; previne îmbătrânirea pielii și netezește ridurile; hrănește scalpul și netezește părul, conferindu-i strălucire.

Studiile realizate au demonstrat că uleiul de migdale conține grăsimi bune în proporție de 62% omega 9, 29% omega 6 și 9% acizi saturați. Uleiul de migdale este o sursă foarte bogată de vitaminele A, B și E.

Este recomandat pentru uz intern datorită conținutului bogat în vitamina E. El este folosit însă cu precadere în îngrijirea tenului și a părului, datorită proprietăților sale excelente emoliente și hidratante. Poate fi folosit ca ulei de corp după baie sau duș, aplicat și masat pe pielea umedă sau amestecat cu puțină cremă sau loțiune. Pentru păr, acesta poate fi masat pe scalp și firele de păr înainte de spălarea părului.

Utilizarea uleiului de migdale în preparatele culinare: Asemănător uleiului de măsline din punct de vedere al proprietăților, se poate folosi din plin în alimentație. Uleiul de migdale are un punct de ardere mare, de 216 °C, totuși nu este foarte indicat să fie folosit la prăjit, fiind mai potrivit pentru produsele de patiserie.

solaris ulei de migdale dulci presat la rece

100 g de ulei au următoarele valori nutriționale:  884 kcal/3698,6 kJ, proteine 0 g, lipide 100 g, din care acizi grași saturați 8,2 g, acizi grași mononesaturați 68,9 g, acizi grași polinesaturați 17,4 g, carbohidrați, fibre și sodiu – 0 g.

Fulgi de orez integral Granovit (8,31 lei)

* produs atestat cu brevet de inveție și medalii de aur în România și internațional pentru procesul de fabricație la rece *

Fulgii de orez se înmoaie foarte repede în lichide fierbinți, deci nu trebuie fierți. Se adaugă în mâncare la sfârșit (după fierbere). Se pot adăuga în supe, ciorbe, mâncăruri sau deserturi cu lapte, fructe, miere. Pentru prepararea sarmalelor, ardeilor umpluți etc., se înmoaie câteva minute în apă fierbinte, apoi se amestecă în compoziția care se introduce la cuptor.

Rețetă pentru salată de măsline cu fulgi de orez integral Granovit: 100 g de fulgi de orez Granovit, 50 g de măsline fără sâmburi, ceapă verde, pătrunjel, sare, piper, oțet de mere cu miere, ulei. Peste fulgii de orez Granovit înmuiați în prealabil se adaugă măslinele, ceapa și pătrunjelul tăiate mărunt, după care se adaugă oțetul și uleiul după gust. Se pot adăuga și alte legume crude (morcov, țelină, varză etc.) și condimente (oregano, mentă, tarhon, ghimbir etc.)

Rețetă pentru desert cu mere și fulgi de orez integral Granovit: 100 g de fulgi de orez Granovit, 2 mere, 2 linguri de miere, scorțișoară. Fulgii se înmoaie câteva minute în apă fierbinte, se strecoară, apoi se amestecă cu merele date prin răzătoare, adăugând miere și scorțișoară după gust. Se pot adăuga și alte fructe proaspete sau uscate, alune, nuci etc.

Fulgii de orez conțin 18 aminoacizi esențiali și proteine cu valoare nutritivă superioară, fiind un aliment care fortifică organismul și care oferă energie. Au în compoziție vitamine B și minerale esențiale în menținerea sănătății sistemului muscular și osos. Sunt recomandați persoanelor care au toleranță scăzută la gluten și care își doresc un mic dejun cu valoare nutritivă complexă. Nu au calorii goale, îmbină beneficiile pentru oase și mușchi cu acelea destinate sistemului digestiv. Sunt recomandați în reglarea constipației și prevenirea autointoxicării.

solaris fulgi de orez integral granovit

Valorile medii nutriționale pentru 100 g de fulgi de ovăz integral Granovit: 351 kcal/1510 kJ, proteine 7,6 g, lipide 1 g, carbohidrați 75,8 g.

Stafide verzi (6,70 lei)

Stafidele au apărut întâmplător, când un cultivator de struguri fără sâmburi a uitat câțiva la soare, iar aceștia s-au uscat. S-a întâmplat în districtul Fresno din California, în cadrul unei companii locale. Au fost, mai apoi, distribuite în toată America și au contribuit la îmbogățirea cultivatorului, M. Theo Kearney. În prezent, stafidele se obțin din culturi din America, Europa, Africa de Sud, India.

Stafidele conțin multă fructoză, antioxidanți (fenoli), vitamine (K, C, E, B), precum și minerale importante – bor, calciu, potasiu. Sunt supranumite bomboane naturale, datorită fructozei din compoziție. Dau un plus de energie în perioadele aglomerate ale zilei, iar fibrele ajută la îmbunătățirea digestiei. Contribuie la reducerea carenței de calciu și potasiu. Pot fi consumate ca atare, adăugate în musli, fulgi sau presărate în preparate din cocă (fursecuri, chec ș.a.).

solaris stafide verzi

100 de grame de stafide verzi au următoarele valori medii nutriționale: 301 kcal/1259,38kJ, proteine 3,2 g, lipide 0,5 g, carbohidrați 73 g, fibre 3,9 g, sare 0 g.

Semințe de chia (5,03 lei)

Chia, care este cuvântul mayaș pentru „putere”, face parte din familia mentei. Un alt super-aliment, semințele de chia conțin între 19 și 23% proteine complete, cantități mari de calciu, magneziu, mangan, fosfor, fier sau zinc. Conțin de asemenea o cantitate mare de Omega 3, având și un raport Omega 3 – Omega 6 foarte avantajos.

Sunt foarte benefice pentru digestie, vitalizare, aport de acizi grași nesaturati și fibre. Semințele de chia sunt pline de fibre, asigurând senzația de sațietate, suprimă pofta de mâncare timp îndelungat, conferă energie și vitalitate, ajută la slăbire, conțin proteine perfect digerabile care ajută la regenerarea țesuturilor. Au efecte de detoxifiere și reduc colesterolul rău.

100 de grame de semințe de chia au următoarele valori nutriționale: 434,78 kcal/1819,11kJ, proteine 17,39 g, lipide 34,78 g din care acizi grași saturați 3,48 g, acizi grași mononesaturați 2,61 g, acizi grași polinesaturați 26 g, carbohidrați 43,48 g, fibre 43,48 g.

Susan negru semințe (6,03 lei)

Semințele de susan sunt folosite din cele mai vechi timpuri, în toată lumea, în alimentație și terapeutic. Susanul negru are o savoare similară cu cea a nucilor, putând fi presărat în salate, supe sau pe pâine, covrigei. Poate fi mărunțit și adăugat în sosuri.

Aceste semințe conțin vitamine: E, B6; minerale: calciu, magneziu, fier, zinc, mangan, cupru; sesamol – puternic antioxidant; omega 9 și omega 6; fibre, lecitină, triptofan (ăla care te adoarme, în Seinfeld, și vine Jerry cu prietenii ca să se joace cu colecția ta de jucării).

Susanul reprezintă o sursă importantă de calciu, fibre și alte minerale esențiale pentru sănătatea și vitalizarea organismului, ajutând la prevenirea afecțiunilor sistemului osos. Este recomandat ca supliment în deficitul de calciu.

Se consumă în preparate dulci: covrigi, budinci, produse de patiserie, preparate de orez și salate (cu precădere cea de varză). Poate fi consumat măcinat în amestec cu miere, în părți egale, pentru vitalizare. Se recomandă ca semințele de susan să fie înmuiate peste noapte în apă, pentru a facilita digestia sau se pot râșni pentru a le putea digera mai bine și pentru a elibera nutrienții.

Știți cum se spune despre femeile prostuțe: noroc că ești frumoasă? Așa și susanul ăsta: noroc că-i sănătos, că gustul… nu-l ajută deloc.

solaris susan negru seminte

100 de grame de semințe de susan negru au următoarele valori nutriționale: 573 kcal/2399 kJ, grăsimi 49,7 g, din care acizi grași saturați 7 g, glucide 23,4 g, din care zaharuri 0,3 g, fibre 11,8 g, proteine 17,7 g, sare 0 g.

Müsli Mix fără zahăr (7,51 lei)

Acest Müsli Mix este un amestec de fulgi de porumb, semințe de dovleac și de floarea soarelui, caju, fructe uscate (stafide) și goji. Pentru obținerea a 100 de grame de müsli se amestecă 30 g de Müsli Mix și 70 g de fulgi de cereale (ovăz, hrișcă, orez etc.). Se adaugă suc proaspăt de fructe și se obține un mic dejun delicios – și sănătos!

Doctorul Maximilian Oskar Bircher-Benner a descoperit, în jurul anului 1900, că poate servi pacienților săi o masă ușoară de seară compusă din fulgi de cereale și un amestec de fructe, pentru un aport echilibrat de vitamine și fibre și o digestie sănătoasă. În prezent, există o varietate de müsli, se folosesc în principal ca mic-dejun.

Fibrele asigură o digestie ușoară și o senzație de sațietate de durată. Uleiurile vegetale din caju, semințele de dovleac și cele de floarea soarelui aduc beneficii complexe creierului și pielii. Satisface nevoia de nutrienți și fibre a organismului și oferă organismului energie la primele ore ale zilei.

solaris musli mix

100 de grame de Müsli Mix au următoarele valori nutriționale: 442,25 kcal/1859,5 kJ, proteine 11,68 g, lipide 16,05 g, carbohidrați 62,77 g, fibre 4,27 g, sodiu 0,87 g.

Orez integral (5,09 lei)

Orezul integral se pune la înmuiat câteva ore, apoi se fierbe în apă cu sare, după care se clătește cu apă rece. Se folosește în salate, garnituri, supe, pilafuri și deserturi. Iată, deci, nu doar la sarmale și ardei umpluți! :D

Rețetă pentru salată de orez: 100 g de orez, 150 g de ciuperci proaspete, o ceapă, alune mărunțite, ulei, zeamă de lămâie, sare și condimente. Se consumă ca atare sau drept garnitură la alte mâncăruri.

Rețetă pentru dejun forte: 150 g de orez, nuci, stafide, coajă de lămâie, scorțișoară, miere sau zahăr invertit. Orezul integral pregătit anterior se amestecă cu fructele, condimentele, mierea sau zahărul invertit. Se lasă 10 minute și se consumă ca dejun sau ca masă de seară, separat de alte feluri de mâncare.

solaris orez integral

100 de grame de orez integral au următoarele valori nutriționale: 370 kcal/1564 kJ, proteine 7,9 g, lipide 2,9 g, carbohidrați 77,2 g, fibre 3,5 g.

Cacao 20-22% grăsime (5,03 lei)

Cacaua premium are un conținut ridicat de unt de cacao și o aromă deosebită. Are o culoare mai intensă, un gust mai puternic și mai pur în comparație cu versiunile cu mai puțină grăsime. Este preferata bucătarilor și a patiserilor. Se poate folosi la prepararea de prăjituri, creme, trufe, înghețată și mie-mi plouă în gură!

Antioxidanții din pudra de cacao protejează împotriva radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea celulară. Ce altceva să mai spui despre cacao? Cocoa is love, cocoa is life!

solaris cacao 20-22 grasime

Sare roz de Himalaya, fină (4,96 lei)

De câțiva ani folosim astfel de sare, așa că știu că este cu mult mai bună decât sarea „normală” (cel puțin la gust, nu discutăm despre proprietăți). Sarea roz de Himalaya își datorează culoarea conținutului de oxid de fier. Minele de unde se extrage sarea se găsesc între Valea Indusului și Munții Himalaya din Pakistan. Sarea are o vechime de 250 milioane de ani și păstrează componenta mărilor preistorice.

Sarea este obținută prin metode mecanice tradiționale de extragere din rocă, în minele din regiunea Munților Himalaya. Provenind dintr-o zonă neatinsă de poluarea industrială, sarea se bucură de o puritate și proprietăți deosebite. Are un gust delicat, mai puțin sărat față de sarea de proveniență marină. De asemenea, fiind o sare de mină, nu conține iod natural. Este, în schimb, bogată în oxid de fier. Se recomandă consumul moderat de sare, fără a depăși 5 g zilnic (incluzând aici și sarea din alimente).

solaris sare roz de himalaya

Cicoare 100% instant (8,25 lei)

Cicoarea are rădăcina bogată în inulină, prebiotic natural, cu proprietăți asupra sănătății dovedite științific. Inulina obținută din cicoare este ingredientul multor suplimente alimentare care ajută în curele de slăbire, deoarece stimulează digestia și reduce valoarea nutritivă a hranei. Cel mai important beneficiu pe care îl aduce inulina este stimularea dezvoltării microflorei potrivite în intestine. Prin procesul de coacere, cicoarea capătă un gust asemănător cu cel al cafelei. De aceea, de mulți ani, cicoarea reprezintă o alternativă pentru cafea.

Preparare: se pune într-o ceașcă o linguriță de cicoare și se adaugă 150 ml de apă fierbinte. Se poate adăuga lapte, ceai, frișcă sau condimente (scoțișoară, ghimbir, cardamom etc.). Se poate consuma și rece sau sub formă de frappe, cu înghețată și frișcă.

Cicoarea poate fi un înlocuitor de succes al cafelei, putând fi consumată în orice moment al zilei, chiar și de către copii. Are proprietăți de energizare și ajută funcțiile digestive, dar nu conține cofeină. Astfel, persoanele care nu au voie să consume cofeină sau cărora nu le este indicată cofeina pot folosi cicoarea cu succes pentru ritualul cafelei de dimineață.

solaris cicoare instant

Valori medii nutriționale pentru 100 g de cicoare: 305 kcal/1280kJ, grăsimi 0,1 g din care acizi grași saturați 0,1 g, carbohidrați 56 g din care zaharuri 13 g, fibre 33 g, proteine 3,8 g, sare 0,36 g.

Cafea verde arabica, măcinată (21,72 lei)

Plantați sub soarele brazilian, arbuștii Arabica Typica dau naștere unor boabe cu tentă albastruie și aspect lucios, uniform. Climatul blând, pământul fertil din zonă și grija constantă a cultivatorilor contribuie la calitatea superioară a boabelor. Boabele de cafea sunt alese manual, pentru un gust cât mai pur, apoi sunt uscate lin la temperaturi de până în 45°C. Sunt măcinate la 38-40°C, iar amestecul rezultat se păstrează la loc răcoros și ferit de soare.

Cafeaua verde conține acid clorogenic, un ingredient cu multiple beneficii pentru organism. Protejează împotriva radicalilor liberi, are efect hepatoprotector și conferă energie. Este bogată în antioxidanți și vă ajută să dobândiți o siluetă mai suplă.

Preparare: se toarnă 250 ml de apă fierbinte peste 1-2 lingurițe de cafea măcinată și se lasă la infuzat 2-3 minute. Se poate combina cu suc proaspăt de portocale sau cu limonadă. Se pot consuma 1-2 căni pe zi, până la ora 18.

solaris cafea verde macinata

Valori medii nutriționale pentru 100 g de cafea verde: 303 kcal/1267,8 kJ, grăsimi 13 g, glucide 30 g, fibre 30 g, proteine 11 g, sare 0,005 g.

Covrigei cu tărâțe de ovăz (2,41 lei)

Grisinele și Covrigeii Solaris au fost produși după o rețetă specială, fără afânători pentru făină și fără aditivi sau conservanți. Gustul este în întregime natural. Au o valoare nutritivă superioară covrigeilor și grisinelor produse din făină albă sau din făină tratată cu afânători/amelioratori.

Covrigeii conțin făină integrală de grâu, tărâțe de ovăz (15%), apă, ulei de palmier (grăsime vegetală nehidrogenată), drojdie, sare fără adaos de iod. Realizați ca o alternativă la produsele procesate excesiv, cu un conținut scăzut de sare, au în compoziție fibre, care sunt benefice sistemului digestiv. Potolesc foamea și înlesnesc digestia. Nu dau senzații de balonare sau stomac greu, au gust plăcut și textură crocantă. Fibrele din faină integrală joacă un rol important în sănătatea colonului.

solaris covrigei cu tarate de ovaz

100 g de covrigei cu tărâțe de ovăz au următoarele valori nutritive: 427 kcal/1803 kJ, grăsimi 6,86 g din care acizi grași saturați 3,07 g, glucide 77,42 g din care zaharuri 3,48 g, fibre 4,35 g, proteine 11,66 g, sare 0,77 g.

Covrigei sărați (2,41 lei)

Covrigeii sărați conțin făină integrală de grâu, ulei de palmier nehidrogenat, sare fără adaos de iod (0,4%), semințe de mac, drojdie. Sunt bogați în fibre. Nu conțin aditivi sau conservanți. Se recomandă un consum moderat. Fibrele din compoziție sunt benefice sistemului digestiv. Conținutul scăzut de sare fără adaos de iod îi face accesibili persoanelor cu sensibilitate la iod sau celor cu afecțiuni autoimune ale tiroidei.

solaris covrigei sarati

100 g de covrigei sărați au următoarele valori nutriționale: 446 kcal/1866,06 kJ, grăsimi 13,4 g, din care acizi grași saturați 2 g, glucide 69,5 g, din care zaharuri 0,9 g, proteine 1,8 g, sare fără adaos de iod 0,4 g.

Sărățele picante (5,36 lei)

Sărățelele picante Solaris conțin făină integrală de grâu, ulei de floarea soarelui, ulei de palmier nehidrogenat, fulgi de ovăz, semințe de susan, semințe de in, semințe de floarea soarelui, arahide, boia de ardei dulce, chili, sare marină fără adaos de iod.

solaris saratele picante

100 g de sărățele au următoarele valori nutriționale: 514,8 kcal/2147,7 kJ, grăsimi 29,6 g dinc are acizi grași saturați 8,8 g, glucide 46,4 g, din care zaharuri 2,7 g, fibre 6,4 g, proteine 12,5 g, sare 0,9 g.

Biscuți cu fructe uscate (5,36 lei)

Biscuiți fără zahăr, îndulciți cu stafide și curmale pline de savoare. Conțin făină integrală de grâu, ulei de floarea soarelui, ulei de palmier nehidrogenat, curmale, stafide, fulgi de ovăz, semințe de susan, semințe de in, semințe de floarea soarelui, arahide, sare marină fără adaos de iod.

Biscuiții sunt potriviți pentru persoanele care își doresc o dietă cu conținut scăzut de zaharuri. Se consumă ca atare sau mărunțiți, ca blat pentru prăjituri cu fructe și cremă.

solaris biscuiti cu fructe uscate

100 g de biscuiți cu fructe uscate au următoarele valori nutriționale: 578,49 kcal/2301.61kJ, grăsimi 28,08 g, din care acizi grași saturați 7,57 g, glucide 62,49 g, din care zaharuri 12,5 g, fibre 7,05 g, proteine 12,88 g, sare 0,1 g.

_______________________________________________________________

Sper că v-am dat idei, iar dacă aveți unele noi, vă rog să nu vă sfiiți și să le împărtășiți în comentarii. Acum sunt în căutare de rețete pentru toate aceste bunătăți!

6 thoughts on “Belșug din natură pentru o dietă sănătoasă”

  1. Uai, deci nu vrei sa stii cat te invidiez pentru toate aceste bunatati! Sunt de o mie de ori mai sanatoase decat dulciurile si alimentele super procesate din comert si sunt de parere ca ar trebui sa se gaseasca la toate magazinele. Prea multe mezeluri, prea multe porcarii procesate prin toate supermarketurile si prea putine magazine cu produse naturale si naturiste!

    1. Nu, pentru că înainte mereu cumpăram câte ceva, aveam stoc de dulciuri pe care îl refăceam constant, în total dădeam mai mulți bani pe tot felul de prostii. Acum mă gândesc de două ori dacă am nevoie de ceva sau dacă pot să mănânc acel ceva. Și în general nu prea am nevoie.

  2. In ultima vreme aud din ce in ce mai mult de acest brand si tot imi zic ca e cazul sa inlocuiesc prostiile pe care le mananc, macar in parte. Ramane de vazut cat de hotarata sunt. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.