Curierul mi-a adus, astăzi, două cutii pline cu pliculeţe de sirop. Parcă au ştiut cei de la Dacia Plant că organismul meu are nevoie de un pic de imunitate şi că, pe sfârşitul răcelii care mă chinuie deja de câteva zile, am început să tuşesc!
Ştiţi pliculeţele acelea cu miere, care seamănă cu pliculeţele de zahăr şi pe care le primiţi atunci când comandaţi ceai sau limonadă într-o cafenea mai răsărită?
Mie întotdeauna mi-au plăcut chestiile ambalate individual şi mi se pare foarte interesantă ideea de a ambala un sirop pentru tuse şi unul pentru imunitate în pliculeţe.
Noile siropuri de la Dacia Plant sunt destinate tratării afecţiunilor specifice sezonului rece. Ceea ce le diferenţiază de alte siropuri este conţinutul lor unic: miere de albine, sucuri proaspete şi uleiuri esenţiale. Sucurile proaspete, stoarse din rădăcini, îşi păstrează toate proprietăţile curative, iar întregul ansamblu de substanţe active este menţinut intact datorită mierii de albine.
Imunosept – sirop la plic
Imunosept este un sirop natural recomandat pentru funcţionarea normală a sistemului imunitar şi respirator. O cutie conţine 12 pliculeţe a câte 8 ml fiecare, iar ingredientele sunt următoarele:
- miere de albine – 50%
- echinacea – extract moale din părţi aeriene – 30%
- lămâie – suc proaspăt din fructe – 10%
- ghimbir – suc proaspăt din rizomi – 5%
- hrean – suc proaspăt din rădăcini – 2,8%
- acerola – extract apos uscat cu 17% vitamina C – 1%
- propolis – extract uscat cu 6% polifenoli – 1%
- uleiuri esenţiale de cuişoare – 0,08%, eucalipt – 0,08%, tea-tree – 0,04%
Siropul este bun pentru funcţionarea normală a sistemului imunitar la nivelul tuturor aparatelor şi sistemelor, la menţinerea sănătăţii tractului respirator, îmbunătăţirea stării generale şi a rezistenţei organismului, reducerea oboselii şi extenuării, refacerea organismului după boală, normalizarea apetitului alimentar şi a digestiei şi protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Părerea mea: un astfel de preparat nu are cum să facă rău, mierea este unul dintre cele mai sănătoase alimente, iar despre celelalte ingrediente – ghimbirul şi propolisul, în speţă, – am auzit numai lucruri bune. În perioada asta avem nevoie de tot „spirjinul” pe care-l putem obţine pentru imunitatea organismului şi oricâte fructe am consuma, tot mai e nevoie de nişte suplimente. Asta e părerea mea, nu daţi cu piatra!
Gustul acestui sirop este de miere cu propolis. Siropul se consumă cu un sfert de oră înainte de masă, 1-2 pliculeţe de 3 ori pe zi, fie ca atare, fie diluat în apă sau ceai.
Calmotusin forte – sirop la plic
Calmotusim Forte este un sirop creat special pentru calmarea imediată a tusei. Ca şi Imunosept, siropul este ambalat în pliculeţe de „o doză”, adică 8 ml, iar plicurile se vând în cutii de câte 12 bucăţi. Ingredientele sunt următoarele:
- miere de albine – 68%
- ridiche-neagră – suc proaspăt din rădăcini – 25%
- hrean – suc proaspăt din rădăcini – 4,5%
- grindelia – extract moale din părţi aeriene – 2%
- uleiuri esenţiale de: portocal – 0,2%, eucalipt – 0,1%, mentă – 0,1%, pin – 0,1%
Siropul contribuie la funcţionarea normală a aparatului respirator, prin normalizarea secreţiilor bronşice, decongestionarea tractului respirator şi menţinerea sănătăţii faringelui, laringelui, traheei şi bronhiilor.
Dacă Imunosept are un gust plăcut, de miere cu propolis, nu pot spune acelaşi lucru şi despre Calmotusin Forte. L-am încercat pentru că mă… încearcă şi pe mine o tuse de ieri, dar nu are cel mai plăcut gust. Nu ştiu dacă ridichea neagră sau uleiurile esenţiale sunt „vinovate”, ce ştiu este că trebuie să închid ochii şi să mă gândesc la lucruri frumoase atunci când „dau pe gât” acest sirop. Consideraţi-vă avertizaţi! :) Oricum, nu sunt foarte gingaşă atunci când vine vorba despre sănătate – înghit medicamente, siropuri şi alte remedii oricât ar fi de greţoase, dacă ştiu că-mi vor face bine. Nu-s fană a băuturilor tip ceai care conţin mult paracetamol, dar cu strâmbături şi greţuri şi tot le beau şi pe alea. Fervex, Faringo Hot drink, Theraflu… toate-s la fel de scârboase, dar îşi fac treaba.
Cred că de la hrean se trafe gustul acela rău. Sau poate o fi de la grindelia, de care n-am auzit în viaţa mea, deci habar nu am ce gust are. Oricum, ai dreptate că nu au cum să-ţi facă rău, ci dimpotrivă!Sănătate, deci!
niste calmotusin o sa iau si eu, sa vedem ce sttie sa faca :) De fiecare data cand racesc ma aleg cu o tuse care ma tine si cate 2-3 saptamani. e groaznic…
Şi eu sunt pro remedii naturale.