Mi-a rămas gândul la cărțile de colorat pentru adulți încă de când am văzut prima dată la cineva pe Facebook o astfel de minunăție. Sunt desene tip mandala, pe care ești liber să le colorezi cum îți vine ție, chestie care se presupune că te relaxează.
Pentru că mi-am dezinstalat OKEY PRO (remi sau rummy), o altă aplicație care îmi mânca o grămadă de timp (două zile am fost în sevraj, acum sunt bine, mulțumesc), nu am știut ce să fac cu mâinile. Nici o altă aplicație instalată pe telefon nu îmi făcea cu ochiul, pe Facebook parcă erau aceleași postări, iar pe aplicația de 9Gag intru doar când sunt în pat, înainte de a adormi. Deh, tabieturi…
Așa că am dat (nici eu nu mai știu cum!) peste aplicația Mandala Coloring Page, care e destul de simpluță, dar foarte bună pentru colorat. Ai niște șabloane, multe culori și poți să îți faci de cap, colorând în ce nuanțe îți vine.
Dacă ai un telefon cu „pix”, cu atât mai bine! Eu colorez folosind pen-ul de la Samsung Note 4, astfel că nu mai trebuie să măresc imaginea ca să fiu sigură că mă încadrez în chenar.
Rezultatele, până acum, sunt astea:
Da, am colorat un pic! (De fapt, am 24 de „bucăți” la ora la care scriu articolul ăsta, dar nu vreau să mă laud chiar cu toate). Și nu am folosit nici un creion colorat, nici un pic de hârtie, nu am făcut mizerie, nu am ocupat un birou cu asta – am făcut totul pe telefon și nici nu știți cât mă bucur că am găsit aplicația asta.
Plusuri:
- tot ce am scris mai sus
- relaxare
- bucuria culorilor
- mulțumire pentru că simți că ai creat ceva, chiar dacă virtual
Minusuri:
- imaginile nu se exportă întotdeauna, chiar și trimise pe Gmail și apoi downloadate ăn telefon am avut surpriza să se șteargă, pur și simplu. Am reușit să le salvez după ce le-am exportat din Gmail în Google Drive; acolo par să fie în siguranță.
- reclame peste reclame. Am rezolvat problema cu 5,49 lei, cât m-a costat să dispară reclamele. Problema e că dacă resetez telefonul, nu am nici un cont, nu pot dovedi că am plătit, deci mai plătesc o dată? Poate până atunci mă satur de colorat!
- imaginile nu sunt vectoriale (nu se pot mări), deci nu ai cum să le aplici pe un tricou sau pe-o eșarfă, cum mi-au sugerat prietenii de pe Facebook
Prima dată când am văzut cum se face o mandala din nisip colorat și cum călugării tibetani care au creat-o (trudind la design zile în șir) o distrug, mi-a venit să plâng.
Culorile spun multe despre cum simte un om. Observ ca in desenela tale predomina albastru si verde. Astea sunt 2 culore relative reci si inspira o stare de calm si serenitate – pe care fie o ai fie aspiri spre ea. Rosul e si el prezent in lucrarile tale, mai ales in combinatie cu verde. Rosu si verde sunt culori complementare si impreuna se amplifica una pe alta. Rosu simbolizeaza energie si caldura – in combinatie cu verdele care e un pic mai rece da senzatia unui conflict intre pasiune si ratiune.
Scuza dizertatia dar in prezent studiez culorile si e fun sa le interpretezi :)))
Foarte tare! Unde studiezi culorile? Eu am, la nivel declarativ, o culoare preferată: verdele, dar îmi plac foarte mult portocaliul, albastrul deschis, uneori roșul și, mai nou, rozul pe care ziceam foarte convinsă, acum câțiva ani, că îl urăsc cu pasiune. În desenele astea încerc să combin culori care să arate bine împreună, nu-s neapărat doar culorile mele preferate.
@Denisa Bârgău:
Self-learn. E-books, Tutoriale, etc.
„Color” by Betty Edwards e foarte misto ptr. incepatori, te face sa vezi culorile..in alta culoare :).
„Understanding Color” by Lynda Holtzschue e un pic mai avansata dar iti deschide ochii asupra multor aspecte de care n-aveai habar.
Mai sunt si altele dar astea 2 sunt de baza – mai ales daca faci design grafic sau pictezi.
O alta sursa misto ptr. studiat culorile sunt vechii maestri – e pe un site celebru unde-si fac veacul piratii din Caraibe (hint – incepe cu T si se termina in Y) o colectie de vreo 50 de mii de picturi – daca dai un search la paintings n-ai cum sa n-o gasesti – cat despre legalitatea lor cred ca sunt undeva intr-o zona gri de vreme ce le-a expirat copyright-ul de multa vreme.
Foarte tare articolul! Și mie îmi plac mult cărțile de colorat pentru că mă relaxează, dar nici nu mi-a trecut prin minte că există și varianta pentru mobil!