Am tot auzit poveşti despre oameni care n-au după ce bea apă, ca să nu zic că se pot duce la baie de foame, dar au Mercedes sau Audi sau BMW [cam astea ar fi cele mai accesibile branduri preferate de cocalari, nu?] ultimul tip parcat în faţa blocului de garsoniere în care locuiesc, eventual, cu părinţii. N-am avut plăcerea să cunosc personal vreun astfel de specimen. Am ajuns eu, în schimb, să mă simt de parcă aş fi unul dintre ei.
De mai bine de un an mă tot plângeam că vreau o chiuvetă mai mare. Nu neapărat o maşină de spălat vase, dar ceva să-mi încapă naibii toate oalele în care găteşte Sebi. Vechea mea chiuvetă de bucătărie avea adâncimea de 10 centimetri. Atât. Cea mai mare oală încăpea stingher în chiuvetă, iar wok-ul pe care şi l-a cumpărat de curând nu mai încăpea deloc, ar fi trebuit să-l spăl la duş! Dar şi aici e o problemă, că nici cădiţa de duş nu a mai fost bună, aşa că suntem în plin proces de schimbare a sa cu o cabină de duş. Iar în cabina de duş parcă nu se face să speli oale şi tigăi, nu-i aşa?
Îmi trebuia, deci, o chiuvetă mai mare, aşa că mi-am luat una faină de tot, FRANKE, din compozit. Sper să şi reziste măcar cât a rezistat anterioara. Nu m-am gândit foarte mult dacă se va potrivi pe masca de chiuvetă veche, nici nu-mi făceam probleme, pentru că:
- pe etichetă, la Praktiker, avea exact aceleaşi dimensiuni [Lungime x lăţime] ca şi cea veche
- oricum am în plan schimbarea mobilei de bucătărie, aşa că dacă nu se întâmplă dintr-o dată, schimbarea va surveni pe bucăţi – începând, evident, cu masca de chiuvetă.
O ştiţi pe aia cu socoteala de-acasă? Acasă, chiuveta avea cu cinci centimetri mai mult în lungime decât scria pe etichetă. Şi n-ar fi fost o problemă prea mare, că v-am zis, oricum vreau să-mi schimb mobila, dar masca veche de chiuvetă era toată mucegăită de la apa care, în lipsă de silicon sau de un sistem de prindere cumsecade, s-a prelins pe perete. Aşa că am făcut o treabă românească: am pus folie de plastic pe marginile măştii, am aşezat deasupra chiuveta cea nouă şi frumoasă şi am sunat meşterul.
Săptămâna asta o să am o mască de chiuvetă nouă, verde [!!!] şi cu care n-o să-mi mai fie ruşine. Era să zic „să ies în lume”, dar unde să ieşi cu mobila din bucătărie?
Arata foarte bine! Si eu sunt in cautari, dar nu cred ca o sa-mi permit o fitzosica din asta. S-o stapaniti sanatosi.
Am ochit si eu una din .. tabla cred .. dubla. O bucata mai mica, pt spalat legume, fructe, etc, si una mai adanca, pentru oalele sotului :))
App, asta era un articol numai bun de familiabargau, sper sa il reactivati, era o lectura placuta pentru mine si perechea mea. Stiu ca probabil l-ati abandonat din cauza timpului, dar sper sa reveniti si acolo :D
Am dat 550 de lei pe ea. E multuț, dar zic că merită, nu cumperi în fiecare an una. Sper!
@Denisa Bârgău: Chiar nu e mult, arata `de milioane` :D
Eu am pus ochii pe alea duble si nu pot sa mi le scot din cap neam :))
@Nico: Iti recomand sa te uiti si la chiuvetele Blanco din inox panzat (anticalcar); am una de 7 ani si e ca noua. Pretul e un pic mare, dar a meritat investitia.
Nu vreau sa fiu carcotas, dar scoate bucata aia de plastic din chiuveta (Intr-o oarecare masura ii inteleg utilitatea.) pentru ca arata ca naiba.
P.S. Am incercat sa las un comentariu la Sebi pe blog si, nu stiu din ce motive, n-am reusit; tot imi „spune” ca am mai comentat. Si asta mi s-a intamplat de mai multe ori in cursul zilei de azi.
In fine, ii recomand sa treaca cu cei de la Harley-Davidson prin Valea Draganului, prin zona Bulz-Remeti-Les. In cele din urma mai poate trece pe la lacul cu nuferi din Băile 1 Mai, rezervaţie naturală, unica în ţară, care ocroteşte 3 specii naturale protejate: Nymphaea Lotus Thermalis ’ (varietate unică în Europa, relicvă a erei terţiare), peştele „Roşioara lui Racoviţă” (specie endemică, denumită după naturalistul român Emil Racoviţă) şi melcul Melanopsis Parreyssi (supravieţuitor al erei glaciare).