Concurs: Recomandă-mi o carte şi câştigi o carte

Oamenii de la librăria online Libris.ro s-au gândit să ofere unui cititor al acestui blog o carte – titlul este la alegere. Pentru a o câştiga, o să vă rog să-mi recomandaţi, cât de frumos puteţi, unul sau mai multe titluri care credeţi că mi-ar plăcea.

Concursul ăsta vine la fix, pentru că tocmai mi-a revenit pofta de citit. Am furat o idee de-a Tomatei şi-o să pun pe Facebook, într-un album, copertele cărţilor pe care le voi citi anul ăsta. Am început cu „Bright Lights, Big City”, un roman cam deprimant, aşa că îmi doresc să citesc ceva mai vesel.

Aşadar, lăsaţi un comentariu în care să-mi recomandaţi o carte disponibilă pe www.libris.ro, iar acela sau aceea dintre voi care mă convinge s-o citesc, câştigă una sau mai multe cărţi de pe acelaşi site. Titlurile vi le alegeţi voi, singura condiţie este să nu depăşească valoarea de 50 de lei.

Succes!

36 thoughts on “Concurs: Recomandă-mi o carte şi câştigi o carte”

  1. The average american male – Chad Kultgen. Costa 8 euro pe Book Depository si merita fiecare banut. Ah, si transportul e gratuit. Revenind la carte, e de departe cea mai tare carte pe care am citit-o in ultimii ani..

  2. Eu iti recomand doua, pe care le-am citit si eu si mi-au placut tare mult. Moartea parafina – de Robert Serban, poezie si Noapte buna, copii!, de Radu Pavel Gheo. Prima a fost nominalizata si la premiile de anul acesta ale USR (asta se vrea un argument pro, hehe), iar cea de-a doua e tare misto construita. Atat de misto incat nu m-am dezlipit de ea pana nu am terminat-o.

  3. Jocurile foamei de Suzanne Collins – prima carte, dupa o perioada foarte lunga , pe care nu m-am indurat sa o las din mana :D – dovedita intr-o noapte
    si pentru ca nu ma pot abtine
    Ultima Concubina de Lesley Downer, o carte care te transpune in Japonia secolului XIX si incalcita lume a traditiilor de la curte

    si daca mai vrei iti mai zic:D

  4. Jan Guillou – „Răul”
    E fascinanta, niciodata n-am stat atat de lipita de o carte (in 5 ore am devorat-o) E ceva „altfel” decat tot ce-am citit.

  5. Agatha Christie – Jurnalul secret

    De cand ma stiu am citit cartile sale. Mereu stateam cu sufletul la gura cand Hercule Poirot se confrunta cu un alt caz. Pana la finalul cartii gaseam minim 5 vinovati, dar niciodata cel adevarat. Imi place modul in care povesteste, detaliile care de multe ori ne baga in ceata si ne fac sa ne intrebam: si totusi cum reuseste sa descopere criminalul?
    Fiecare personaj are un motiv, dar numai unul singur este destul de capabil sa ucida si sa ascunda acest lucru.
    Si numai cand ma gandesc la personajul Hercule Poirot zambesc: mustacioara aia a lui taiata la milimetru, cu accentul de francez, bastonul si costumul mereu impecabil.

    Merita fiecare minut si fiecare pagina citita.

  6. Zorba Grecul – Nikos Kazantzakis

    Unul din cele mai interesante romane Balcanice. Te face sa vezi altfel viata, chiar si in cele mai rele situatii, Zorba te ajuta sa gasesti puterea sa zici „Ok, asta e! hai sa o luam de la capat”. Mai ales ca Zorba vorbeste frumos si despre noi, si despre bulgari. Lui ii place mult aici in Balcani si mereu incearca sa schimbe asta in ceva bun. Nu cred ca povestea asta ar fi putut exista in alta parte. E ceva in care noi balcanicii ne regasim mai usor. Noi suntem obisnuiti cu greul, si mereu me chinuim sa trecem peste. Inca nu dansam ca nebunii cand mina se prabuseste, dar macar gasim puterea sa mergem mai departe si sa ne construim drumul. E o carte care te inspira mai mult decat 100 de self-help books. Dupa ce o vei citi, iti vei dori cu ardoare sa vezi locurile despre care vorbeste Zorba! ;)

  7. Eu iti recomand cartea „De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda”-titlu tradus/adaptat din engleza „Why men don’t listen and women can’t read maps”. Este o carte de psihologie practica, o lectura pe cat de haioasa, pe atat de adevarata. Cred ca orice femeie ar trebui sa o letureze pentru a intelege si mai bine cauzele pentru care cele doua „specii”, femeia si barbatul, au de infruntat atatea dispute in cuplu. Cartea e scrisa de Allen si Barbara Pease, doi scriitori care au inteles enigma lui „how it’s made” a cuplului.:))

  8. Mie mi-a placut la nebunie Gemenii, de Cartarescu. Cum a ajuns in mainile mele..ei bine, cautam la biblioteca din oras oarece carti de psihologie, iar cand am tras o carte din raft, m-am trezit ca era si „asta mica” pusa in ea. Nu exagerez, e o carte micuta de tot si subtirica, comparativ cu ce obisnuiesc sa imi adun la colectie. Asa ca atunci cand mi-a notat cartea pe fisa, m-am decis fulgerator ca o vreau si pe asta. Am citit-o pe nerasuflate intr-o dimineata de mai in care chiulisem de la ultimele ore, intinsa pe iarba umeda dintr-un parculet din apropiere, cu un soare caldut de primavara deasupra mea. Nu voi dezvalui subiectul, insa pot spune in mod cert ca am trecut prin tot felul de emotii citind-o. Am incercat sa o recitesc pe scribd, insa nu are niciun farmec. Nu cred ca voi reusi vreodata sa renunt la cartile mele preferate in favoarea celor in format electronic, in ciuda faptului ca cititul devine astfel un hobby destul de costisitor..

  9. Dincolo De Bine, Dincoace De Rau – Aurora Liiceanu, Alice Nastase. E o carte care iti va schimba perceptia despre cei din jur, despre lume in general. Asupra mea a avut un impact neasteptat. Intradevar nu e o carte pompoasa, ci ceva „usor” insa e plina de sentimente, trairi. Aceasta ar fi cartea pe care imi doresc sa o primesc daca voi castiga pentru ca la vremea cand am citit-o o imprumutasem de la cineva.

  10. Eu iti recomand Floare-De-Zapada Si Evantaiul Secret – Lisa See are 320 de pagini pe care le-am citit intr-o zi aproape. Mi-a placut f mult, e vorba despre prietenia dintre doua fetite si cum evolueaza aceasta pe masura ce ele cresc si se maturizeaza. Evolutie influentanta si de traditiile chinezesti de odinioara.

  11. cam orice de isabel allende. cu insistenta pe „fiica norocului”, „eva luna” sau „povestile evei luna”. aproape ca nu pot fi descrise in cuvinte, povesti de dragoste in diferite contexte istorico-sociale, in care acest context este, la randul lui persoanj pricipal. grija si tandrete pentru persoanaje cu numai o femeie poate dovedi, un aer usor fantastic pe care numai literatura sud-americana in poate oferi, o stiinta dar si intuitie a cuvantului si a frazei greu de gasit in alta parte. merita pana la ultimul ban. cel putin titlurile astea 3. (ca sa nu mai vorbim de un patriotism si o dragoste subtila pentru tara natala, fara ca aceasta dragoste sa intunece vederea).
    sau daniel pennac, orice din ciclul mallaussenilor. cu insistenta pe „zana carabina” (a doua din ciclu). niste persoanaje absolut demential de fabuloase. si o fraza nemaipomenita. ador, la modul absolut, modul intorsaturile de fraze/cuvinte ale acestui autor.
    daca insa doresti ceva vesel (allende nu e vesela, dar nici trista, pennac e mai degraba haz de necaz) iti recomanda pg wodehouse, ciclul castelului brandings (cele de la mijloc „fulger in plina vara” si „nori negrii deasupra castelului blandings” sunt preferatele mele). cea mai usoara metoda de a te durea burta de ras. persoanje de la bizar si excentric pana la duse cu pluta rau de tot, plus umor englezesc de cea mai buna factura posibila.

  12. de cum am intrat pe site-ul celor de la libris am zarit o carte pe care o am in biblioteca „Umberto Eco-Pliculetul Minervei”, dar intr-o editie mai veche tot de la humanitas
    iti recomand cartea asta pentru ca e o colectie de articole publicate de autor de-a lungul vietii si, la cat de agitata e viata de zi cu zi, poti sa iti rezervi inainte de culcare 20 de minute sa ciresti cate unul, cu siguranta o sa ai un somn mai linistit!
    cat priveste continutul articolelor nu vreau sa-ti rapesc placerea de a le descoperi singura! umberto eco este totusi, cliseistic vorbind un monstru sacru al literaturii universale!
    in orice caz iti doresc sa ai timp sa citesti cat mai multe carti vara aceasta!

  13. Frumos și greu. Eu ți-aș umple biblioteca cu toate recomandările. :)) Oricum, în afara concursului:

    Biblia De Neon – John Kennedy Toole: pentru că avea doar 16 ani când a scris-o și e extrem de interesant cum vede lumea.

    Gog – Giovanni Papini: pentru că am citit-o și recitit-o de multe ori și niciodată nu va fi ultima oară.

    Totul este iluminat – Jonathan Safran Foer: pentru că povestea e frumoasă și înduioșătoare, pentru că limbajul și personajele sunt pitorești, pentru că și ecranizarea s-a ridicat la nivelul cărții.

    Copilul divin – Pascal Bruckner: pentru că vreau să-mi spui dacă-ți mai dorești copii după ce o citești. :))

    Dacă mai vrei, mai am recomandări. :P

  14. Daca tot e un proiect pentru tot anul, imi permit sa-ti recomand mai multe. In primul rand iti recomand o autoare, Isabel Allende, care pe mine nu m-a plictisit niciodata! Scrie povesti uimitoare, fara detalii descriptive inutile (la faza asta eu as sari pagini cu nemiluita) si care m-au captivat. Si ti-as mai recomanda trilogia Jocurile Foamei de Suzanne Collins, care m-a tinut in mare suspans si nu prea am putut lasa cartile din mana decat daca era neaparat nevoie.

  15. Nu prea ma pricep la recenzii de carti, insa trebuie sa ti-l recomand pe Kazuo Ishiguro si cartea lui (care recent a fost si ecranizata): Sa Nu Ma Parasesti – Never Let Me Go

    Stiu, suna a titlu siropos si de telenovela (gen Maitreyi) dar nu este. Are in spate o poveste incredibila. Pagina dupa pagina se vorbeste despre o scoala normala, in care totul pare frumos dar tot timpul ceva pare a fi… diferit, ciudat, anormal. Cand insfarsit iti dai seama ce e, povestea devine incredibila. Nu vei uita cartea asta :)

  16. trebuie sa dau o raita prin librarii sa iau cateva din recomandarile voastre:))

    @(Ne) doamna: am citit Copilul divin si intial am tratat-o ca pe o satira SF , big mistake :)

  17. Nu stiu daca mai e valabil, iti recomand oricum Scandurica de Dan Miron, mie mi s-a parut foarte actuala cartea si foarte realista si funny in acelasi timp, nu as numi-o frumoasa, dar a fost foarte relaxant sa o citesc. Si bineinteles o poveste de dragoste :D – La rascruce de vanturi de Emily Bronte, sunt curioasa ce parere ai avea despre ea, eu am citit la 16 ani (si am plans o mare de lacrimi :D) si la 22-23 si nu m-a mai impresionat atata de puternic (incat sa bocesc adica), dar ramane o carte foarte frumoasa, din punctul meu de vedere.

  18. M-am hotarat sa devin prost – Martin Page

    Este o carte pe care nu încetez să o recomand! :) Nu am lăsat-o din mână până nu am terminat-o. Este povestea unui tânăr inteligent care încearcă, prin tot felul de metode tâmpite, să devină prost, crezând că ignoranța este, de fapt, ce-i face pe oameni fericiți.
    Văd că cei de la libris au făcut, deja, o descriere perfectă, așa că îți voi cita:

    ”Sa devii ceva mai prost poate fi o idee inteligenta. Sa gandesti mult este, in lumea de azi, un handicap ca oricare altul. Cel putin asa crede Antoine, un tanar de 25 de ani, care sufera de boala ganditului si se simte foarte batran. Drept urmare, isi pune toata inteligenta la bataie ca sa intre si el in categoria reconfortanta a imbecililor fericiti. Intr-o actiune alerta, plina de surprize, veti afla cate neajunsuri aduce inteligenta, la ce e buna prostia si, mai ales, cum poti s-o dobandesti. Cartea ofera satisfactii intelectuale atat oamenilor inteligenti, cat si fericitilor carora experimentul lui Antoine le-a reusit deja.
    Sfatul criticului: daca n-ati mai ras de mult la o carte, e timpul s-o faceti citind aceste pagini. Disperarea lui Antoine ca nu e ca toti nataraii e cat se poate de autentica, cu atat mai mult cu cat nimeni nu-l intelege – de unde situatii irezistibil de comice.
    Sfatul al doilea: imprumutati cartea unui prieten la care tineti mult, mai ales daca e cam mohorat cand vorbiti la telefon.”

  19. Recomand „Cronica pasarii arc” de Haruki Murakami, o poveste captivanta, putin diferita de celelalte scrise de Murakami :)Dupa cartea asta, devorez tot ce e scris de Murakami :D

  20. Pe locul II ar veni Mario Puzo – Nasul si pe locul III cartile lui Agatha Christie pe care le ador si le colectionez inca din copilarie.

  21. Eu nu iti mai recomand nimic. De 2 ori m-am apucat sa fac un comentariu destul de consistent si de fiecare data l-am pierdut din cauza unor greseli stupide. Bafta la alegerea castigatorilor, au recomandat multe carti frumoase.

  22. Stop joc!

    Am ales două comentarii, iar acum aştept răspunsul celor de la Libris – când aflu dacă dacă vom oferi două premii sau unul singur, anunţ câştigătorii.

    Vă mulţumesc tuturor pentru recomandări!

  23. Pingback: Denisa Bârgău [nevastă de Coşmar] » Premiul de la Libris

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.