Consumatorul român vrea sânge! Azi, de la Danone şi KFC

Aflatoxina & Danone – un subiect „umflat” de presă

După ce a izbucnit scandalul „aflatoxina din lapte” [cât de convenabil, fix în perioada în care a fost eliberat Năstase, ca să aibă omu’ despre ce discuta şi să nu se gândească prea mult la Năstase/puşcărie/justiţia română], Danone a anunţat că a retras o cantitate importantă de produse lactate de pe piaţă, ca o măsură preventivă.

Ce a înţeles românul? Că Danone iarăşi ne vinde „chimie”, ca în urmă cu câţiva ani, când un alt scandal inventat de concurenţă [dioxina din lapte, sigur vă amintiţi, că a fost „distractiv”] făcea furori.

În paralel cu retragerea produselor de pe piaţă, Danone a trimis probe spre analize şi către un laborator european acreditat. Rezultatele primite arată că produsele sunt sigure pentru consum. Măsura a fost preventivă şi Danone a vrut să îşi arate transparenţa prin comunicarea tuturor acestor acţiuni. [sursa]

Dragi români speriaţi de teoria conspiraţiei şi de chimicalele din iaurturile Danone, vreau doar să vă spun că pentru fiecare iaurt Danone pe care nu-l consumaţi de teamă că vă îmbolnăveşte, eu o să consum două.

KFC şi Crispy-blogosfera

Nici nu s-a lăsat liniştea peste Internetul românesc cuprins de febra aflatoxinei, că a apărut un alt motiv pentru care internautul român să vrea sânge vărsat: câţiva bloggeri şi-au schimbat prenumele din Cristi în Crispy, pe Facebook. E o campanie foarte faină desfăşurată de KFC România pe Facebook şi până acum nu ştiu decât că dacă te cheamă Cristi sau Cristina sau alte nume „derivate” şi îţi schimbi numele în Crispy/Crispyna, vei avea parte de o surpriză din partea KFC.

Repet, este alegerea ta dacă îţi schimbi sau nu numele. Trei bloggeri au făcut-o: Crispy Şerb, Crispyan Manafu şi Crispy Dorombach. Ce a înţeles românul? 

Că e o păcăleală, că ar trebui să-ţi schimbi numele în Obezu, că e o campanie mizerabilă, că dacă vor să-şi facă ăia de la şaormerie reclamă ce-o să ne ceară? Să ne spunem Şaormel şi Şaormica? Să curgă sânge!!!

kfc

Iată doar câte reacţii culese de pe Facebook. Amuzaţi-vă dacă mai puteţi, mie românismele astea îmi lasă un gust amar:

  • aia cara si-au schimbat numele cred ca is obezi :)))
  • Ce surpriza?? macar merita? :))
  • mamamamama ce mizerie de campanie …
  • daca faceti un concurs faceti pt toata lumea , nu e corect sa fie decat pt unii….
  • cea mai simpla metoda de spalare de creier :)))
  • da ia fati niste analize, si puneti numele obez si vulnerabil, nui mai bine? [ăsta sigur e şef de scară]
  • aia de la șaormarie oare cum s-or face reclama ? de gen ” schimba-ti numele in Șaorma sau Șaormel”? sau la fabrica de șurubelnite cum o fi , dar la cea unde se fabica colacele de toaleta? mai oameni buni dar sunteti chiar asa de rau batuti in cap? cum naiba sa-ti schimbi numele in crispy pentru ca asa zice un ‘nea Vasile care a fost platit sa posteaza pe facebook?! voi nu va dati seama ca e o smecherie de marketing sa va manipuleze cum vor ei? sa stiti ca nici nu ar fi incercat asta daca nu ar fi stiut ca va avea succes…

Dp. Să curgă sânge!!! Nu ne mai amuză nimic, nu mai putem zâmbi când vedem o idee faină, nu putem aprecia gestul unei companii de a încerca să aibă grijă de noi. Nu, nu, nu, să curgă sânge! Companiile rele trebuie să moară şi nici atunci românul nu va fi pe deplin mulţumit.

Când aţi zâmbit ultima dată?

29 thoughts on “Consumatorul român vrea sânge! Azi, de la Danone şi KFC”

  1. Presa vrea sange iar populatia il consuma cu bucurie!!Iar in al doua idee, sunt niste personaje care nu sunt ei daca nu comenteaza la ceva.
    Populatia tarii e mare dar oameni sunt putini!

  2. Poate ca intr-o mica masura sunt indreptatiti sa reactioneze asa. Nici Danone si nici KFC nu ne ofera cele mai sanatoase produse spre consum, indiferent de ceea ce crezi sau ai vazut.
    As vrea sa avem alternativa, dar probabil ca singura cale de a manca sanatos e sa te muti la tara sa-ti plantezi legume. Si nici atunci nu poti sti ce fel de seminte ai cumparat. Paranoia? Sper.

  3. ma „distreaza” astia care daca aud ca mananci o data pe luna un produs de la fast food iti scot ochii cu caloriile, grasimile si chimicalele din el sau daca nu ai tu vaca pe balcon pe care sa o mulgi si sa`ti faci untul, iaurtul si smantana din laptele ei esti automat un inconstient care se otraveste de unul singur.

    am mancat danone intr`o veselie ani de zile, motivul pentru care nu mai consum este ca sprijin economia locala cumparand produse fabricate in judetul arad, de la pecica si curtici.
    cu KFC nu le am pentru ca nu`mi place in mod deosebit carnea de pui, daca e sa mananc la fast food ma duc la mcdonald.
    i`m not hating, e doar chestiune de preferinte.

  4. Si la Danone a fost campanie de marketing, incepuse lumea sa uite ee ei asa ca au inventat o „masura preventiva”, despre care scriu ziarele moca.

  5. Zilnic aflam de la tv ca produsul X, contine ceva toxic…Ne miram de ce atatea cazuri de cancer sau diverse boli grave la copii si nu numai.

  6. O fi Danone declarat bun pentru consum, dar mai multe porcarii decat intr-un iaurt Danone nu cred ca se gasesc in alte produse. Plin de zahar si E-uri… mult mai bun este un iaurt natural simplu de la o fabrica locala. Corporatiile de genu asta vor sa faca profit cu orice pret.

    1. @cotos: @cotos:

      Ce-i asa genial? Eu cred ca-i una din cele mai proaste campanii pe care le-am vazut. Ar fi fost mai amuzant sa faca o sedinta foto cu bloggeri care servesc la KFC imbracati in gaina

  7. eu zic că sunt benefici și acești rautăcioși. advertiserii au nevoie și de ei pentru a se perfecționa și pentru a vedea ce anume crează buzz. dacă toți ar fi de acord cu tot ce e în stânga și în dreapta, viața ar fi mai plictisitoare. nu crezi?

  8. Sincer mi-a parut si mie rau ca nu am numele Cristi. Imi schimbam si eu. Chiar imi place mancarea de la kfc, azi vorbeam la birou sa mergem sa mancam pe acolo. Mai mentionez ca la 28 de ani ai mei am 54kg si ca haters gonna hate ;)

  9. Pingback: Frecţie slabă | Blog-ul unui om – by Adelin Hogea
  10. Denisuca, să înțeleg că ți se pare OK ca un brand să încurajeze încălcarea TOS printr-o campanie ”just for fun”?

    Mi se pare că ai făcut SEO pe Shaorma în articol. De ce ai vrea să te cobori la nivelul celor care fac comparații între un lanț de restaurante worldwide și niște shaormerii în care azi produsul are un gust, iar mâine nu se știe cum va fi?

    Hai să lăsam glumele deoparte și să gândim un pic și outside the box! Chiar consideri că singurul motiv al acestei campanii KFC e să se amuze fanii pe facebook?!

    Pentru a atrage atenția într-un mod strident, cei 3 Cristi și-au schimbat First name-ul, nicidecum nu și-au adăugat Middle name sau Alternate name (așa cum ar fi fost corect)! Dacă era ”just for fun” își puneau ”Crispy” ca pseudonim, dar, culmea, nuuu, pentru că nu aveau suficientă expunere. Să se repete Crispy după Cristi nu era estetic, așa că mai bine încălcăm regulile, nu?

  11. Frumos spus, mă bucur că sunt și oameni relaxați în blogosferă care înțeleg o campanie și nu se grăbesc să critice. Și da, reacțiile unora sunt neprețuite. Inclusiv simpaticul Șerban de mai jos care a dedus că oamenii de la KFC sunt comuniști pentru că PR-ul a șters un comentariu.

  12. Nu stiu ce sa zic si despre aceste scandaluri. Am impresia ca sunt comandate de cineva din Vest care este profund deranjat de exportul de produse din Romania. Vezi si scandalul cu castravetii de anul trecut cu ecoli. De atunci a inceput „distractia”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.