Poate pentru că, în loc să muncească, sindicaliştii stabilesc, în perioada asta, calendarul protestelor din perioada următoare. [link]
Când cea mai mare grijă a ta este să protestezi în mod organizat, undeva există o problemă.
blog my mind
Poate pentru că, în loc să muncească, sindicaliştii stabilesc, în perioada asta, calendarul protestelor din perioada următoare. [link]
Când cea mai mare grijă a ta este să protestezi în mod organizat, undeva există o problemă.
Problema exista si nu e doar una, dar cine sa chinuie sa le rezolve? :))
Mda, e si asta o munca. Sa tot iesi pe strada, nu e usor :D
corect! Tara merge intr-o directie excelenta, conducatorii sunt vrednici, s-au eradicat spagile, corputia, hotia…totul e pregatit!
Numai ca romanii astia e ai dracu rau de tot..nu vrea neninca sa munceste deloc
da, ce usor e de batut in tastatura, mai greu cand sotia ta, profesoara, primesti 9 mil salariu si din aia 9 mil trebuie sa plateasca si naveta. ca daca va munci, in loc sa protesteze, sigur va primi mai mult … =))
@relansat: Da’ din meditatii si alte spagi cit primeste sotia ta profesoara???
macar de ar protesta civilizat
Lasa ca pe astia din invatamant i-au racorit anul trecut,le-a promis dublarea si lea redus leafa cu 25%:))
@ relansat: cate ore presteaza pe zi?
ai dreptate si nu prea. nu numai profesorii sunt sindicalisti pe lumea asta. si chiar si profesorii muncesc muuult mai mult decat tine. daca tu asta crezi ca e cauza pentru care Romania nu a iesit inca din criza, cred ca tu ai o problema. ce ar fi sa fim mai bine informati inainte sa improscam cu noroi?
Una dintre cauzele petnru care nu iesim din criza este ca multi romania nu sunt invatati sa daruiasca ci doar sa ceara. Nimeni nu iti este dator sa iti dea. Tot ceea ce primesti trebuie sa fie ca efect al muncii tale, majoritatea celor ce sunt angajati la stat nu prea muncesc sau o fac prost, si daca munca lor nu este productiva nici salariile nu vor fi mari. Dar cu o floare nu se face primavara, chiar daca unii muncesc serios , acestia sunt prea putini, si din pacate sistemul nu stie sa recunoasca valoarea individiului si sa ofere venituri in functie de valoarea adusa de fiecare. Veniturile generate la buget se imparte pe criterii care nu au nici o legatura cu eficienta individului
daca se imparte, e bine, ca se duce la unul.la ala grasu..iar ailalti fac foamea.ma uit la „teoreticieni” cum stiu ei sa zica de aia care nu muncesc, de repartitia inechitabila a veniturilor,de aia care au invatat sa ceara, nu sa munceasca intai..frectii,labareala…unu zice aci de profi,habarnist.n-a predat o ora in viata lui, sa aiba habar ce e aia.eu am predat ca suplinitor,la mine in comuna vreo 2 ani matematica si am avut mai multi copii intrati la liceu de la mine de la clasa de cat au avut fostii mei profi, cu care eram coleg.dupa doi ani m-am cerut afara,munca multa,stresanta si bani putini.m-am angajat la privat cu 1,5 salarii din prima si am ajuns la vreo 7-8 salarii, fata de cat aveau fostii mei colegi de la scoala, cand am facut infarct la 37 de ani.profii mai lucreaza si acasa,au planuri de lectie,pregatiri de ore deschise,material didactic,lucrari si teze de corectat.am citit mai sus ce intreba unu cu tricolor la cap..cati bani ia un prof pe meditatii?eu zic ca ala de sport,de muzica ,de desen,de geografie,de istorie,de multe alte discipline ia ue..cel putin la tara unde e 50% din populatie, daca se mediteaza unu sau doi copii intr-o comuna si aia la disciplinele unde se dau teze nationale.citesc,aud si ma minunez..cum pot fi unii decolorati la neuroni si sa inghita ca pelicanii orice le zic propagandistii portocalii!pe urma se fac deosebiri intre cei ce muncesc la stat si cei ce muncesc la privat..de ce? cui foloseste?ce competente sa-i ceri unuia care e platit cu 6 mil net?ce asteptari sa ai de la unu care ia 10 mil si care are rate,copii,cheltuieli de intretinere etc..si caruia ii e frica sa se lanseze in alta cariera.nu toti suntem curajosi si o putem lua de la capat.nu mereu avem resursele psihice de a ne recalifica si de a parisi cariera ptr care ne-am format ani de zile si de a incepe ceva ce ne-ar placea chiar.sa judeci,mai ales cand nu ai habar de fenomen,sa dai sfaturi, cand nu stii despre ce e vorba, e ca si acu 20-30 de ani cand iesea cate-o muiere tanara si dracoasa cu coatele pe gard,cand se intorceau babele si mosii de la prasila, de la cooperativa si-i ziceau: du-te fa la c.a.p.!la care aia : nu ma duc fa,nu ma duc, stau acasa si ma f..!
revenind la subiect.suntem in criza ptr ca avem conducatori prosti,hoti si amorali.suntem in criza ptr ca avem un sistem educational la pamant si un nivel mediu de educatie printre cele mai proaste din europa.suntem in criza,ptr ca avem(vorbesc de majoritatea populatiei-ca asa se judeca statistic)un grad scazut de simt civic si nivel de pregatire politica.cand vad cate un bou si cate-o vaca la tv zicand ca: ” eu nu fac politica!”imi vine sa bag mana acolo si sa-i iau de gat sa ramana mai putini prosti.cum naiba sa nu faci politica? faci politica cand iti platesti taxele,faci politica cand te duci ca boul la jug in fiecare dimineata la serviciu,faci politica cand votezi sau nu votezi,faci politica cand esti judecat statistic ca si cap de vita furajata.ca inghiti capsune sau rahat si la una si la alta platesti tva.care e aproape un sfert din valoarea produsului.cand cotizezi la pensie in speranta ca vei primi si tu la randul tau.cand cotizezi la sanatate ca sa ai dreptul sa-ti cumperi medicamente in spital..faci politica.da ideea principala e ca faci politica ca prostu..adica numa’ platesti..nu si beneficiezi.s-auzim de bine, bai bocilor!
Amin laurentiucat! Bravo!!! Chiar ai multa dreptate. Ma uit si eu la profii mei, tocmai incep universitatea, si ma uit in urma cata munca e. Poi fratele meu, la mate pot sa spun ca unii profesori merita banii de pe meditatie. Nu pt ca fac meditatii bune, ci fiindca la clasa predau, corecteaza teze, fac teste, se chinuie si cu cel mai idiot dintre idioti, dau cu subsemnatul daca pica vreunul BAC-ul, pregatesc olimpici… si pentru ce? Nici macar pentru recunostiinta.
Somebody, nu mi-o lua în nume de rău, dar corect este „recunoștință”, nu „recunoștiință”.
denisuco, sa te vad pe tine profesoara de mate/romana sau alta materie „de baza”, cu vreo 10 milioane salariu si dand impozit pe meditatii.stii sa te iei de profesori ca isi castiga un ban in plus. dar oare ai tu habar ce inseamna sa pregatesti o loaza corijenta pentru bac? sau sa pregatesti elevi/studenti pentru admiteri, examene, atestate? chiar crezi ca e o placere sa faci asa ceva pe timpul si nervii tai pentru 20-40lei/h? cei care dau meditatii sunt oameni competenti, bine pregatiti, care merita mult mai mult decat salariul asta jalnic de bugetar. gandeste-te si tu, daca nu ar fi profesori buni, nici macar bruma asta de oameni competenti si inteligenti nu ar exista. oricum, in cativa ani, parca vad ca o sa se aleaga praful de tot sistemul de invatamant. de ce? pentru ca vor pleca si mai multi decat pana acum in afara. sunt oameni pentru care o limba straina stiuta la perfectie nu inseamna mare lucru, deci in ritmul asta, viitorul suna prost.
A, scuze, nici nu am sesizat. Mersi :)
M-a deranjat enorm faza cu „prestatul”. Stii ca de muncesti peste 22 ore pe saptamana nu iti mai sunt platite orele in plus? Asa e legea. Un profesor de mate de la liceul meu are 24 ore. 2 ore le pierde la scoala pe banii lui. Eu as spune „nu, mersi, da-i altcuiva cele 2 ore” si m-as duce sa fac pregatire in acele 2 ore. Merit sa fiu platita pentru munca mea, nu? Ma deranjeaza ca se comenteaza in necunostiinta de cauza. Dar romanu-i parerist.
Si acum Anonim, nu i-o mai lua in nume de rau Denisei, pentru ca ea a mai explicat si in alte cazuri ca problema ei principala e cu functionarii plictisiti.
„necunostinta”, nu „necunostiinta”, as in, „recunostinta”, nu „recunostiinta”. :)
eu nu m-am luat de ea, dar in situatia data nu prea are dreptul la o parere.
ca l-ati ales pe base , de aia ! trebuia sa-l alegeti pe guta