De pe la ştiri: „Românii care lucrează în străinătate vin acasă de sărbători”; „Agitaţie mare la oficiile poştale şi la sediile firmelor de curierat: românii care nu pot veni acasă de sărbători au trimis pachete cu cadouri pentru cei rămaşi acasă”; „târg de miei în capitală, românii nu se înghesuie să cumpere miei. […] bla-bla-bla masa de sărbători”.
CÂTE SĂRBĂTORI sunt în perioada asta? Ce înseamnă „masa de sărbători”?
În decembrie avem Crăciunul pe 25, Sf. Ştefan pe 27, Revelionul în 31. Dar de Paşte câte mama lor de sărbători sunt? UNA SINGURĂ. O sărbătoare*. Ştiu că sună mai bine „au venit acasă de sărbători”, dar dacă-i una singură…?
Măcelăriţi limba română ca să aveţi ce pune pe masă de sărbători! Da’ nişte zahăr nu vreţi?
* SĂRBĂTOÁRE, sărbători, s. f. 1. Zi în care se comemorează sau se sărbătorește un eveniment important, organizându-se adesea diferite serbări, solemnități, demonstrații etc. și în care de obicei se întrerupe activitatea obișnuită; p. ext. zi oficială de odihnă.
Gresit! Pe 23 a lu’ aprilie este Saint Gheo…
Ahaaa! Şi cum suntem o ţară de Gheorghe, sunt sărbători. Ai dreptate, my bad! :))
Nu toti. Cealalta jumatate-s Ion…
Romania si inexistentele stiri. Despre ce ai vrea sa vorbeasca daca nu despre sarbatori? Subiectele tind la 0 si ei mai trebuie sa si manance. Asa ca … de sarbatori avem subiecte. Tari …
Pai daca sunt 2 zile de Paste, avem 2 sarbatori. Cate una in fiecare zi :-) Asa zice in definitie: 1 sarbatoare = 1 zi ..
:)) pai sunt si deniile, si alea 40 de zile dintre Inviere si Inaltare. o galagie de sarbatori. si mie nu-mi da liber de la facultate decat 2 zile :-<
Pai Pastele e unul singur dar dureaza 3 zile… deci „sarbatori”:P
Sau poate joi se serbeaza cina, vineri „se serbeaza” rastignirea, sambata se serbeaza mancarea de dupa miezul noptii, duminica se serbeaza invierea, luni „udatul” si marti „recuperarea”. Se „comemoreaza” multe chestii :P
Eu, ți-aș da like la comentariul ăsta!