Despre apelurile telefonice automate

Adineauri mi-a sunat telefonul, număr românesc, necunoscut. Răspund:

Hello, this is an automated call from Binance…

Și am închis. Probabil că era o țeapă, ceva, nu am stat să aflu. Dar mi-am adus aminte de firmele care ne sună și pun un robot să ”vorbească” cu noi, pentru că dacă ar avea angajați care să facă asta, ar avea și costuri mai mari decât cu un robot.

Înțeleg, unele job-uri vor fi sau au fost deja înlocuite de roboți care le fac mai bine. Dar dacă timpul tău, ca firmă, este mai valoros pentru tine decât timpul meu, să nu te aștepți de la mine să stau de povești cu un robot.

Știți cine mai face asta? eMAG, după ce ai o interacțiune online cu serviciul lor de asistență care este parțial automatizat, adică trebuie să vorbești întâi cu un robot și abia apoi ți se dă privilegiul de a schimba vorbe scrise cu un om. Și ca să își știe locul acești bieți angajați umani, după ce ai interacționat cu ei, eMAG pune un robot să te sune și să se te întrebe dacă ai rezolvat problema și să dai o notă omului.

Ei bine, eu nu o să mai interacționez cu roboți la telefon. Timpul meu este important, iar o firmă care se respectă și mă respectă nu mă va obliga să vorbesc cu ”inteligența artificială”.

În anii 1980 era amuzant să suni la ”Robot” ca să afli cât e ora exactă. Parcă 958 era numărul și o voce pre-înregistrată spunea ”La semnalul următor va fi ora…” – și îți spunea cât e ora. Era cel mai apropiat lucru de un robot sau ceea ce azi numim ”inteligență artificială”. Și era drăguț. Dar nu mai e drăguț cât te sună ei pe tine ca să obțină cine știe ce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.