O știre ne spune că Penny și Danone au colectat, doar ei știu cum, 155 de mii de ambalaje TetraPak, în cadrul unei campanii care s-a întins pe durata anului 2023 și s-a prelungit până în februarie 2024.
Dar Denisa, de ce ești hateriță?! Cum adică „doar ei știu cum”? Vezi, de-aia nu te mai „bagă în seamă” brandurile, pentru că nu poți spune doar lucruri frumoase, trebuie să subliniezi tu că Penny a reușit abia în decembrie să implementeze corespunzător campania în toate magazinele sale! Și asta după ce le-ai făcut nenumărate sesizări și ai luat legătura inclusiv cu Danone ca să-i anunți că „nu se face, domnule, nimic, nu mai dați comunicate de presă aiurea”.
Așa este. Mă mănâncă degetele să scriu atunci când văd că „la centru” se gândesc campanii de imagine care „în teritoriu” eșuează lamentabil.
Măcar am ajutat niște influenceri să-și plătească facturile, pentru că după ce am publicat articolul de mai sus, am văzut că unii influenceri au avut, brusc, ceva de spus despre minunata campanie Penny. Că uite ce faină e, cum dau ei un iaurt gratis dacă duci cinci ambalaje TetraPak la „reciclat”!
Minunat, I tell you. Mă bucur că le-am putut fi de folos.
Apoi, știți cum eu sunt fata aia care merge pe jos ca nebuna? Și seara pune pe Facebook rezultatul (adică totalul pașilor făcuți peste zi), ca să-i încurajeze și pe alții să meargă pe jos?
Ei bine, în calitatea mea de om care face mulți pași zi de zi, m-am bucurat când am aflat că tot Penny are o campanie prin care, dacă faci pași și-i înregistrezi în aplicația #walk15 (care e super simplu de folosit și practic înregistrează pașii odată ce a fost instalată, deci e cu 0 bătăi de cap), poți apoi să dai la schimb câte 20.000 de pași pentru a primi o reducere la anumite fructe și legume.
Când bananele sunt 6,99 lei/kg cam peste tot, e refreshing să știi că le poți cumpăra cu o reducere de 20% dacă dai la schimb niște pași pe care oricum (se presupune că) îi faci.
Ca fapt divers, în momentul ăsta am în „wallet” 504.577 de pași. Adică aproximativ 385 de kilometri, conform unui site care te ajută să faci conversia. Iar în momentul în care scriu acest articol, fructele care se pot cumpăra cu discount de 20% sunt: kiwi, pere, mandarine, avocado, portocale, banane și mere roșii.
Către cine credeți că s-a îndreptat Penny ca să popularizeze această campanie? Către oameni care merg pe jos când sunt plătiți să o facă. :)) Eh, glumesc. Dar una dintre persoanele pe care le urmăresc și care a luat bani de la Penny ca să vorbească despre parteneriatul lor cu #walk15 a și „scăpat” ceva de genul că „așa mai merg și eu la plimbare prin cartier”, semn că nici pe la Penny nu are obiceiul să meargă decât când e plătită.
Și dacă tot am luat-o pe panta haterelii, mi-am adus aminte de postările pe care le văd zilele aste ape Instagram, unde gagici altfel pasionate de fashion sunt brusc îndrăgostite de Crocșii lor cu luminițe. Pentru că i-au primit gratis de la agenția care se ocupă de prezența lor pe piața românească.
Crocs și Skechers. Sunt brandurile mele preferate de încălțăminte. Primii, de când am pus prima dat piciorul într-unul și am văzut cât sunt de comozi și cum nu put (!!!) – să trăiești, Liviu Alexa, că tu mi-ai zis verde-n față de ce iubești Crocșii și m-ai făcut să mă îndrăgostesc și eu de ei.
De Skechers m-am îndrăgostit după ce mi-am cumpărat prima pereche de Go Walk, un fel de opincuțe subțiri, cu talpa incredibil de moale, în care eram ca desculță.
Îs deosebit de simpatice influencerițele care primesc Skechers dar nu-s capabile să scrie corect numele brandului. Am văzut de atâtea ori „Sketchers”, că nici nu mai am chef să fac screenshot-uri. Pentru ce? Că oricum în afară de mine nu-i pasă nimănui. Am văzut și „Crocks”… ușor de confundat cu CrockPot, ce să zic. :))
Între timp, m-am orientat către încălțămintea tip barefoot, pentru că nu mai pot și nu mai vreau să îmi țin picioarele strânse în pantofi incomozi, care îmi cauzează dureri și monturi.
De abia aștept să ajungă și ăștia (barefoot shoes) la modă și să le văd pe influencerițe „fierte pă” încălțămintea în care te simți ca și cum ai fi desculț. Poate atunci vor fi mai multe opțiuni disponibile și pe piața din România. Momentan suntem ocupați cu Jibbits (acele jucării care se pun în găurile de la Crocs ca să ți-i personalizezi) și Crocși cu luminițe, Doamne-ajută că nu a dat faliment compania, nici nu mai contează ce face ca să se mențină pe linia de plutire!
Și-am încălecat pe-o și și mi-am rupt craca de sub mine-așa!
Noi să fim sănătoși.