Despre kinetoterapie, cu Daniel Mitre

Pe arădeanul Veve îl ştiu de când am intrat în blogosferă. Este un om cu un suflet mare, mai mare decât el!, care de ceva timp a făcut un fel de reconversie profesională şi acum este specializat în kinetoterapie şi remodelare corporală.  Oamenii mari îi spun Daniel Mitre, eu o să-i spun Veve toată viaţa, că aşa l-am cunoscut. L-am întrebat care-i şmecheria cu kinetoterapia şi cumva a reuşit să-şi găsească timp, pe lângă multele ore de muncă pe zi, ca să-mi răspundă la nişte întrebări. Sper să vă fie de folos şi dacă sunteţi din Arad, nu-l ocoliţi! De fapt, nici nu-mi pot imagina că există persoane care să refuze masajul. Există?

Despre terapia prin masaj

Daniel MitreDenisa: Spune-ne câteva cuvinte despre kinetoterapie, despre terapia prin masaj şi care ar fi beneficiile şi situaţiile in care putem alege această metodă de tratament – sau, după caz, de răsfăţare a organismului.

Daniel Mitre: Despre Kinetoterapie se pot spune foarte multe. Învăţ în fiecare zi lucruri noi şi poate ce este mai important, am învăţat să fiu autodidact [sic!]. Experienţa se acumulează în timp şi cu foarte multă practică în spate. Ca să-ţi răspund la întrebare, kinetoterapia este terapia prin mişcare. Utilizăm exerciţiul fizic în scop profilactic şi este întodeauna nevoie de un diagnostic pus de un medic specialist.

Dacă este să vorbim despre masajul în general?

Masajul este una dintre cele mai vechi terapii naturiste. El contribuie la sănatatea fizică şi emoţională, simulează şi relaxează muşchii, îmbunătăţeşte circulaţia şi favorizează vindecarea unei mari varietăţi de suferinţe. Masajul facut regulat, odată sau de două ori pe saptămână, previne apariţia multor boli, dar creşte şi rezistenţa, încrederea în sine. Mareşte de asemenea capacitatea organismului de a se adapta la schimbările bruşte de temperatură şi presiune atmosferică.

Care sunt cele mai frecvente cazuri cu care te confrunţi?

În general persoane care stau ani de zile la birou şi duc o viaţă sedentară. Problemele coloanei sunt frecvente şi foarte mulţi dintre ei nu au chef să facă gimnastică acasă sau la o sală de forţă. De cele mai multe ori aşa apar şi problemele, durerile apar fie că vorbim de cele constante sau sporadice, asta dacă discutăm despre masajul terapeutic.

Sursele îmi spun că eşti unul dintre cei mai căutaţi specialişti din Arad la capitolul masaj anticelulitic. Cum reuşeşti să faci atâtea doamne fericite? :D Glumesc. Spune-mi în cât timp se pot vedea rezultatele, dispare celulita?

Cu celulita nu este de glumit. Nu se poate spune cu exactitate de câte şedinţe este nevoie pentru rezultate vizibile. Masajul anticelulitic nu este voodoo şi poate elementul cheie îl constituie ambiţia. Trebuie să îţi doreşti cu adevărat să slăbeşti, să menţii vie motivaţia şi să apelezi la specialist atunci când constaţi că ai nevoie de ajutor din exterior. Este puţin exagerat, nu sunt cel mai căutat din Arad. Într-adevăr, am foarte multe cliente şi mă bucur că obţinem împreună rezultate. Este o muncă în echipă, eu îmi folosesc mâinile şi cunoştinţele, ele învaţă că răbdarea, sportul şi mai ales o alimentaţie echilibrată sunt elementele optime pentru rezolvarea problemelor. După câteva şedinţe de masaj anticelulitic, circulaţia limfei, a sângelui din organism este intensificată. Asta ajută foarte mult la eliminarea toxinelor din organism, la îmbunătăţirea respiraţiei pielii şi sporirea elasticităţii. Manevrele de masaj specifice au o acţiune directă asupra depozitelor de grăsime.

A devenit aproape o modă, în ultimii ani, să vorbeşti despre detoxifierea organismului. Care crezi tu că sunt cele mai eficiente soluţii?

Eu folosesc tehnologia de detoxifiere cu ajutorul apei şi un generator de ioni. Acest proces este cunoscut sub denumirea de electroliză. Este un proces de curăţare şi detoxifiere a întregului corp prin introducerea picioarelor în apă caldă şi folosirea ionilor pozitivi şi negativi într-un generator de ioni. Tehnologia generatoare de ioni are o vechime de mai multe decenii. Această descoperire importantă face acum posibilă îndepărtarea toxinelor nedorite. Ionii sunt atomi care au câştigat sau pierdut un electron. Aceasta creează un câmp magnetic, capabil să atragă şi să neutralizeze particule încărcate + sau – printr-un proces numit osmoză. Osmoza este un termen ştiinţific folosit pentru a descrie mişcarea particulelor printr-o membrană celulară de la o concentraţie mai mare la o concentraţie mai mică, prin intermediul apei.

Cum de ai ales această meserie? Ce anume te-a motivat?

Două întrebări foarte bune. Întodeauna mi-am dorit să fiu independent. Mi-a plăcut să învăţ de la oamenii din jurul meu şi de cele mai multe ori am avut şansa să fiu în locul potrivit, la momentul potrivit. Mi-am dorit să mă axez pe mai multe ramuri, am facut exact ceea ce mi-a placut. Sunt de părere că dragostea pentru o anumită meserie te învaţă să respecţi munca pe care o faci şi să încerci să te perfecţionezi. Nu se poate face nimic fără pasiune, indiferent de domeniul în care activezi.

Ce sfaturi ai pentru cititoarele blogului Denisuca.com?

Trebuie să adoptăm un stil de viaţă cât mai sănătos. Trăim într-un ritm alert şi asta ne face să uităm de cele mai multe ori de propriul organism şi mai ales de nevoile acestuia. Mişcarea este de cele mai multe ori cel mai bun medicament pentru o viaţă sănătoasă.

Dacă v-am trezit interesul, să ştiţi că tarifele încep de la 25 de lei/oră. Vă puteţi programa la contact at masajarad.ro, telefonic sau pe site.

4 thoughts on “Despre kinetoterapie, cu Daniel Mitre”

  1. Problemele coloanei sunt frecvente şi foarte mulţi dintre ei nu au chef să facă gimnastică acasă sau la o sală de forţă. De cele mai multe ori aşa apar şi problemele, durerile apar fie că vorbim de cele constante sau sporadice, asta dacă discutăm despre masajul terapeutic.

    Desigur ca si masajul este bun, insa pentru a diminua sau chiar indeparta durerea de spate mai indicata e medicina manuala (osteopatia). Un osteopat are cunostinte medicale si poate identifica si actiona asupra cauzei dureii. In Romania s-a infiintat prima scoala de osteopatie, avand ca profesori cativa oameni inimosi, veniti din Italia.

    Pentru a fi masor e nevoie doar de o scolarizare scurta de cateva luni, pentru kinetoterapie de cativa ani de facultate, iar abia dupa ce esti kinetoterapeut (sau medic) poti aspira sa devi osteopat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.