De prin supermarket-uri adunate

 Vacile voastre cât lapte praf dau? :)

Încă de când au apărut reclamele cu coana Chiva, am refuzat cu obstinaţie să cumpăr produsele Covalact. Motivul principal îl reprezintă sloganul „Prea bun. Prea ca la ţară!”, mai precis adverbul „prea”. Da, sunt omul care se supără pe un brand din cauza unui adverb! Dacă tu vii şi-mi spui că produsul tău este „prea bun”, eu ce să înţeleg? Că e prea bun pentru mine? E prea bun pentru cine, prea bun în comparaţie cu ce?

Aşa se face că nu am cumpărat niciodată vreun produs Covalact, în ciuda faptului că mereu încerc să aleg produse româneşti atunci când sunt în magazin, în faţa raftului. Are balta peşte, iar Napolact, de exemplu, are un slogan de bun simţ – „Ca odinioară”. Albalact n-are nici un slogan, iar Tata mereu alege untul lor, pentru că i se pare că e „ăla de pe vremuri” – oamenii au fost deştepţi şi n-au schimbat aproape deloc packaging-ul ambalajul, iar „bătrânii” nostalgici îl cumpără pentru că le aminteşte de untul de pe vremuri. 

Astăzi am văzut pe Facebook poza de mai jos, împreună cu comentariul: „Tocmai am avut o revelaţie: Sana de la Covalact are lapte praf între ingrediente. Prea de c*cat, prea ca la ţară! — Mircea Meşter

"prea ca la ţară"

„prea ca la ţară”

În Kaufland am găsit acest produs sub marcă proprie despre care nici măcar cei care îl vând nu ştiu cu precizie ce este. Aşa că i-au spus „Cremă de culoare deschisă”. OK, am mai scris despre mărcile proprii, în general sunt bunuri produse în România, care nu beneficiază de reclamă şi deci nu au nici ambalajul foarte „lucrat”. Dar de la a pune pe raft un muştar „no name” şi până la un produs despre care nici tu nu ştii ce este e drum lung!

"cremă de culoare deschisă"

„cremă de culoare deschisă”

În dulcele stil american, un producător român de muştar scrie pe etichetă „Conţine muştar”. Dar ce altceva ar fi putut să conţină, doamne, nu mă-mbătrâni?!

muştarul care conţine muştar

muştarul care conţine muştar

Şi, la final, un lucru bun pe care l-am văzut până acum prin mai multe supermarket-uri: produsele româneşti sunt „semnalizate” la raft. Bravo, măcar atât!

Produs în România

Produs în România

13 thoughts on “De prin supermarket-uri adunate”

    1. @Danyzus: si eu am o curiozitate, ce e pentru tine laptele praf un chimical, ceva nesanatos sau daunator cumva? Parerea mea despre producatori de lactate din Romania este de a masamuliza chestia asta cu aportul de lapte praf in prepararea produselor si de a ascunde acest lucru de pe eticheta toacmai din aceasta cauza sa nu ramana cu ele nevandute in raftul magazinelor. Macar ei merg pe sinceritate si nu ascund. Am observat ca au stampila ovala, stampila aplicata pe ambalajele lactatelor face diferenta intre calitatea produselor. Lactatele care au aplicate o stampila rotunda sunt considerate niste produse de calitate mai slaba iar stamplila ovala garanteaza respectarea tuturor normelor europene de calitate si sincer nu stiu cati consumatori stiu asta. Deci Danyzus un sfat prietenesc nu mai crede eticheta ca oricum niciodata nu vei stii ce mananci. La noi totul este posibil chiar nedeclararea ingredientelor pe eticheta sa stie tot omul ce contine cu adevarat produsul achizitionat. Numai bine!

      1. @Danyzus: @CaTa-Lin: Sincer si eu ii dau dreptate lui CaTa-Lin. Voi de curiozitatea ati tras cu ochiul peste ingredientele unui iaurt Danone de ex. asa numitul ingredient „cosenila” care de fapt este un colorant rosu obtinut prin zdrobirea femelei unei insecte numite cosenila (Coccus Cacti), originara din Mexic, cati consumatori stiu asta oare. Un alt exemplu amidonul modificat. Sincer mai bine un pic de lapte praf si oricum am vazut si la Danone Activia Iaurt cu Musli si Capsuni. Poate ati uitat in cate scandaluri au fost cei de la Danone (aflatoxina, retrage in mai multe tari din Asia loturi de lapte praf pentru sugari,iaurturi contaminate cu dioxina) etc.

  1. Crema de culoare deschisa e un fel de…fake finetti alb. Foarte dubioasa intradevar.n-am avut curaj sa o incerc. Colega mea insa e disperata dupa ea..e clar deci ca are all the right chemicals inside.

  2. Motto raspuns : Depinde de la ce inaltime le arunci.

    Denisuca, ce idee mi-ai dat, citeste-o neaparat.

    Ontopic:

    Mecanismul pretului (la produse alimentare) :
    Cu cat pretul este mai umflat cu atat produsul este mai subtire si cu cat produsul este mai ,,umflat” cu atat pretul este mai ,,subtire”.

  3. Nici eu nu cumpar Covalact, tocmai pt ca e prea enervanta seria aia de reclame. Si nu sunt singura, se pare, o gramada de lume e iritata de reclama aia stupida cu „prea bun”. Pe mine cel mai tare ma scoate din sarite personajul Coana Chiva, ca doara teoretic actiunea reclamelor se petrece in Covasna, si pe-acolo nu se zice coana, ca se zice „neni” sau „nana” (de altfel, „coana” e asa, o zicere de mahala, nu se practica in emdiul rural). In plus, Chiva e un nume care nu apare deloc prin transilvania, e specific sudul tarii. Deci, personajul Coana Chiva in Covasna e total neverosimil, chestie care ma scoate din sarite la fel de tare ca sloganul ala absurd.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.