Cum o folie de ecran mi-a salvat bugetul de la o catastrofă

Am prostul obicei de a-mi ține telefonul în buzunarul de la spate al blugilor. Treaba asta e destul de periculoasă pentru telefon (și implicit pentru bugetul meu), pentru că nu o dată mi s-a întâmplat să scap telefonul pe jos. Îl țin în poală și când cobor din mașină, coboară și el, doar că se duce mai jos… 

Telefonul anterior a avut o husă foarte simpatică, albastru-verzui cu bufnițe, și i-am pus și folie de sticlă pe ecran, pentru că nu mi s-a părut o avere. Da, într-adevăr, telefonul devine mai bulky, mai greu și acesta poate fi un inconvenient, dar luați aminte: este singurul inconvenient posibil. Nu știu exact cum am reușit să crap folia de sticlă a telefonului meu. A început cu o crăpătură fină de tot, cât o geană, care s-a tot extins până când telefonul meu părea spart. A stat așa o vreme, că nu ajungeam la un specialist (magazin specializat avem și în Hunedoara, dar la Deva, când merg la film, mi-e mai la îndemână) care să-mi înlocuiască folia. Chiar intenționam să o dau jos și să mă bucur de telefonul meu naked câteva zile, dar ceva m-a făcut să mă răzgândesc.

Ei bine, chiar a doua zi după răzgândire m-am cățărat și întins prin mașină, încuind ușa de la șofer prin spate, că numai așa merge, câteodată. Și am uitat că aveam telefonul în buzunarul de la spate, dar mi-am amintit când am auzit un scrțțțțșt, zgomotul pe care îl face sticla atunci când se… zgârie de un material mai dur. Deja mă trecuseră toate apele până când am scos telefonul din buzunar și am constatat că zgomotul fusese făcut de folia de sticlă, pe care am zgâriat-o cu ceva metal de la ușa mașinii, nanometric pe margine. Cred că un micron mai lipsea până să ajungă metalul la ecranul telefonului… iar înlocuirea acestuia costă 200 de euro! Nu exagerez, atâta a plătit prietena mea Alina pentru înlocuirea ecranului spart al telefonului ei, același model (Note 4).

Acesta ar fi primul motiv pentru care folia protectoare este utilă pentru smartphone.

Mai vreți motive?

Sunt sigură că nu aveți nevoie de motive. Dacă ați dat o căruță de bani pe un smartphone sau o tabletă, în mod cert nu aveți chef să mai dați o grămadă de bani pentru înlocuirea unui ecran, doar pentru că s-a zgâriat sau spart. Ăsta e baiul telefoanelor deștepte, sunt acoperite cu sticlă și până când producătorii vor înlocui sticla cu un material rezistent la zgârieturi și șocuri, nu ne rămâne decât să apelăm la folii.

Există, din fericire, folii inteligente, așa cum puteți vedea în video-ul de mai sus. Folie care „se vindecă”, iar gadgetul de sub ea este perfect protejat. Sunt două tipuri de folii: Clasic Smart Protection (folie flexibilă din polimeri elastomeri) și Ultra Smart Protection (sticlă securizată).

Datorită materialului din care este fabricată folia Smart Protection, aceasta are proprietatea de autovindecare sau regenerare. Mai exact, zgârieturile cauzate de utilizarea zilnică, în condiții normale, a device-ului, cum ar fi purtatul în geantă sau buzunar, respectiv contactul cu alte obiecte ascuțite purtate în mod normal, dispar după aproximativ 12 ore.

De ce e utilă o folie pentru ecran?

  1. pentru că poți purta telefonul în buzunar sau în geantă fără grija că se va zgâria de la chei sau alte obiecte și deci nu mai trebuie să îl acoperi cu husele alea odioase care îl transformă într-o „carte”
  2. pentru senzația de curat și plăcut uscat pe care o ai știind că telefonul tău este ca nou pe dedesubt. Ca-n replica aia: pun pariu că ești dezbrăcată pe sub hainele alea!
  3. pentru că poți vinde telefonul în stare bună, ca nou, când te hotărăști să îl schimbi
  4. pentru că, având copil/copii, îi poți lăsa să se uite la desene când mănâncă, fără să te gândești cum scoți piureul de morcovi din orificiul de încărcare (deși ar fi bine să nu puneți piureurile și telefoanele scumpe în aceeași ecuație, totuși)
  5. pentru că e mai ieftin să protejezi decât să înlocuiești, așa cum am explicat și mai sus

În perioada 10 – 14 februarie, puteți cumpăra aceste folii protectoare la preț redus de pe www.smartprotection.ro.

Foto: Broken smartphone, de la Shutterstock

6 thoughts on “Cum o folie de ecran mi-a salvat bugetul de la o catastrofă”

  1. Cand mi-am luat noul telefon nici nu ma bagat cartela in el ca am mers sa ii pun folie de sticla…dupa vre-o jumatate de an l-am scapat pe jos …am intepenit cand l-am ridicat si folia era facuta zob….am zis sigur si ecranul e varza am fugit repede si am pus alta folie…numa bine dupa cateva zile l-am scapat si eu in masina :)) si iar am crapat folia intr-un colt…dar o mai tin un pic asa.

  2. Cunosc senzatia aceea de telefon naked si cat de fain se „simte” la maini :-D.
    Tot timpul am avut grija de telefoane, in ideea de a-l vinde cand il schimb. Daca telefon e in stare buna sansele sa primesti bani mai multi pe el sunt foarte mari.
    Cand mi-am luat ultimul telefon, mi-am pus folie de sticla fiindca doar asa ceva aveau la momentul respectiv, nu am fost foarte incantata de ea… mi se parea butucanoasa, telefonul nu mai parea asa de slim… am zis ca o mai tin o perioada si dupa aceea o schimb. Intre timp mi-am spart folia si abea atunci am realizat ca daca nu era folia, aveam tot ecranul la telefon spart :-(.

  3. nu am avut niciodata folie pe ecran dar nici nu am zgariat vreun ecran. totusi, cred ca data viitoare cand mai trec pe langa un stand in mall cu accesorii pt mobil imi voi pune o folie, sa nu risc. vezi Denisa ca marele pericol cand tii telefonul in buzunarul din spate e sa iti cada in WC cand dai jos pantalonii. nu tenta soarta! :))

  4. Denisa, mi-a placut articolul tau despre telefoanele inteligente. Insa, ne spui te rog ce recomandare ai pentru protejarea smartwatch-urilor pentru copii?
    Multumesc!
    Citesc cu interes articolele tale si pe aceasta cale iti doresc mult succes in continuare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.