Papen explică aici cum stă treaba cu fidelitatea: cel puţin în cazul telefoniei mobile, el se simte omul unui singur provider: Vodafone. Eu sunt împărţită între Vodafone şi Cosmote, de Vdf sunt legată pentru că primul meu abonament a fost la ei – de fapt, la Connex, iar de Cosmote pentru că am miliarde de minute pe care le pot vorbi cu ai mei [toată familia mi-e pe Cosmote].
Şi vin şi vă întreb: voi alimentaţi cu benzină sau motorină de la o singură benzinărie? Când avea drum des prin Deva, tata alimenta întotdeauna de la Rompetrol. Ţin minte că avea şi ceva card de fidelitate-credit primit de la ei. În Hunedoara nu există decât un Partener Rompetrol, aşa că după ce m-am împrietenit cu Petrom în urma campaniei Redescoperă România, a continuat să alimenteze numai de la Petrom şi OMV.
Eu am „moştenit” Fordul lui [maşina mea preferată, pur şi simplu o iubesc] şi, implicit, obiceiul de a alimenta de la Petrom şi OMV. Am mai făcut şi excepţii, adică am mai alimentat de la Mol pentru că e în drumul meu şi OMV-ul are prostul obicei de a închide pompele în fiecare noapte la ora 23 şi-un pic, clienţii fiind nevoiţi să aştepte schimbarea turei.
Cu Mol am o problemă de când tot tata avea card de fidelitate Multibonus, alimenta doar de la ei, iar angajaţii din Hunedoara au încercat să-l fure, băgându-i pe bon şi un six pack de bere când a cumpărat mai multe chestii din benzinărie. Cu Lukoil am o problemă de când vânzătoarea de la Hunedoara s-a purtat cu mine de parcă eram o gospodină rătăcită în marele supermarket Lukoil şi m-a tratat de sus. Prin urmare, la aceste două benzinării ajung rar. Iar când merg la drum lung, indiferent cu care maşină şi indiferent cine ar conduce, alimentăm fără excepţie de la Petrom sau OMV.
De OMV îmi place că are într-adevăr o grămadă de produse la vânzare, găseşti şi cadouri în miez de noapte [când nu se schimbă tura şi când ai uitat că trebuie să cumperi un cadou cuiva], poţi să bei o cafea bună de la Viva, mini-restaurantele din fiecare benzinărie. Şi cel mai mult îmi place că, de mulţi ani, cei de la OMV au pus indicatoare la distanţe de câteva zeci de kilometri, care te anunţă că peste x kilometri vei găsi o benzinărie de-a lor. Treaba asta pare inutilă când circuli mai mult prin oraş, dar la drumuri lungi e important să ştii exact când vei da peste o benzinărie prietenă – sau prietenoasă.
Am pozat de câteva zeci de ori un astfel de indicator amplasat în localitatea Leşnic, dar acum nu mai găsesc pozele alea pe nicăieri… Noroc cu Google StreetView! De fiecare dată când treceam pe acolo mă gândeam că şoferii care caută o benzinărie se bucură să vadă că peste exact 16,7 kilometri vor găsi o staţie OMV. Şi poate că nu toţi sunt fideli unei singure benzinării, dar cei care sunt „prieteni” cu OMV apreciază aceste panouri. Eu le caut prin toată ţara, la alte benzinării oprim doar când avem urgenţe.
Voi de unde alimentaţi şi de ce?
De la Petrom, ca-i mai ieftin. Plus ca ei mai au placutul obicei de a fluctua preturile si in jos, din cand in cand.
@ROBERT: Indeed. Chiar mă uitam pe Google StreetView în Hunedoara, imaginile fiind făcute în vara anului trecut, şi am constatat că atunci era 6,2-6,3 lei litrul de motorină, iar acum e ~6. Nu-i puţin, dar e un pic mai bine.
Eu prefer omw-ul, mol-ul sau petromul. Cu alte benizarii am patit sa mi se strice poma de injectie si de atunci nu mai risc, chiar daca sunt preturile mai mari.
Rompetrol :)
Doar OMV!!
Hmm… dupa ce am facut toata tara cu masina, pot sa zic aceeasi chestie ca tine sau ca ai tai comentatori (cei pe care i-am citit pana acum): Petrom si OMV sunt cei mai ok, daca iei totalul de servicii oferite.
Nu stiu cat de scumpa e benzina/motorina pe la Hunedoara, dar stiu ca prin tara pretul difera foarte mult la combustibil.
Exemplu recent, acum 4 zile am fost pe drumuri si am alimentat din trei locatii diferite. La Timisoara am alimentat la Rompetrol cu motorina care costa 5,81 L. La Craiova motorina era 5,76 L, tot la Rompetrol iar la Iasi la Petrom era 5,59 L de motorina. Toate intr-o singura zi.
Petrom-urile sunt ok pentru ca au in mare cele mai bune preturi la benzina/motorina, dupa care sunt cei de la OMV/Rompetrol, care au preturi similare.
La Mol nu cred ca am alimentat decat o data sau de vreo 2 ori, iar in rest am cam ignorat. Lukoil nu alimentez niciodata, nu imi place cum face masina dupa benzina/motorina/gaz luat de la ei. In rest mai sunt prin tara in diverse zone, diverse benzinarii.
De exemplu, in Bucovina sunt foarte multe benzinarii Socar, care sunt ale azerilor, dar la care combustibilul e un pic cam scump.
Mai sunt Agip-urile, care la fel sunt cam scumpe, Baron Oil, Aral si alte benzinarii de astea locale… intr-un fel sau altul la care nu as baga decat in situatii extra limita.
Ar mai fi si GazProm, am vazut ca au preturi decente, similare cu cele ale OMV-urilor, dar sunt destul de putine pana acum pe piata. Personal nu am vazut decat una, la Arad sau Oradea parca.
La gaz se simt mai rau diferentele de pret, in Banat gazul e undeva la 3,30 lei pe litru, in timp ce in Bucuresti e 2,90 lei/L.
@JMarius: Aici e aproximativ 5,9-6 lei litrul de motorină. Ştiu că diferă preţurile, văd că la noi e mai scumpă…
Agip îmi place că sunt singurii care au brichete Cricket mici, singurele pe care le [mai] folosesc. Vezi poza de sus: benzinărie Frutti Fresh – oare poţi alimenta cu suc? :D
@Denisa Bârgău:
Depinde mult de unde iei benzina/motorina, in zona de sud e ceva mai ieftin combustibilul (sau la Petrom in Iasi, unde am fost surprins sa vad ca e asa de ieftina).
Cat despre brichete, habar n-am, nu-s fumator, nu e ceva necesar pentru mine :P
Mol (tot mai rar, dar au cea mai apropiata benzinarie de centru), Petrom (multe statii, servicii bune, preturi mici si fac primii reducere) sau Lukoil (doar in weekend pentru cantitati mari, pentru drum lung).
@Vlad: Eu am văzut pe cineva din „industrie” strâmbând din nas la reducerile de weekend pe care le face Lukoil. Nu mă pricep, dar se poate să vândă combustibilii de pe „fundul” cisternelor şi deci să fie de o calitate mai slabă?
De la Petrom. Calitate si pret, mi se pare cel mai rezonabil din tara. Am mai pus de la OMV de cateva ori, dar in rest de la nici unul. Si am masina din 2008 :)
16,7 Km = 10 mile.
Eu bag benzină numai de la Rompetrol sau, când nu se poate, de la OMV.
Și-s pe plantația Vodafone cu ieșire spre Cosmote.
Singura dată când i-am trădat pe cei de la OMV a fost când am avut card de benzină de la serviciu.
Deci da, și aici se aplică, cea mai bună benzină este benzina gratuită :)
Bun, soferii aia sunt fericiti ca exista o bezinarie in zona (17 km nu-s chiar atat de ‘lungi’), daca sunt deja pe ‘aburi’ la masina :D
Io fac plinul cu precadere la un OMV din zona alor mei. M-am obisnuit acolo si-s OK. Am mai luat de la un Lukoil si de la Mol. Nu prea am preferinte, care se nimereste e OK.
Evident benzinaria favorita e cea cu preturile cele mai mici, si anume GAZPROM de la Sibiu, 5.21 lei litru de benzina 95 :)
De obicei de la Petrom. Pe locul 2 OMV apoi Lukoil.
De alimentat ma opresc oriunde, nu prea am preferinte. Oricum in general alimentez la cea mai apropiata statie de casa, unde ma cunosc deja angajatii. Insa daca sunt pe drum mai lung prefer si eu OMV. Asa cum spui si tu, poti bea o cafea buna, e mereu curat si gustari bune.
Eu prefer sa alimentez mereu de la OMV si uneori de la fratii lor de la Petrom .
Prefer OMV datorita faptului ca atmosfera din benzinarie este civilizata si nu sunt toti taranii la pompa care te claxoneaza.
Mol. Parca merge mai bine (si mai multi km parcursi / l de benzina) masinuta cu combustibilul de la ei.
Si uite cum Mol-ul nu mai au (la noi) benzina de 99 ci 98 si 95, am trecut pe OMV (100).