Concursomană fiind, am participat de-a lungul timpului la o grămadă de concursuri. Multe dintre ele erau organizate de către revistele sau ziarele pe care le citeam [asta înainte de a fi toate online] şi întotdeauna citeam regulamentul.
Întotdeauna, în regulament este specificat „La acest concurs nu pot participa / nu au dreptul să participe angajaţii publicaţiei ___ şi nici rudele acestora de gradul I sau al II-lea”.
Mie treaba asta îmi denotă neseriozitate: adică tu nu ai încredere în propriii angajaţi, dar te aştepţi ca eu să cred că e pe bune concursul? Ori: nu-ţi plăteşti angajaţii suficient de bine încât să nu fie interesaţi de premiile puse în joc la concursul pe care-l organizezi, atunci de ce oferi premii nesimţit de mari în loc să măreşti salariile angajaţilor?
Probabil ca indiferent de salariu – tentatia pentru premii ramane prezenta. Sau, ca angajat, poti ajuta toti prietenii si vecinii de scara sa castige mai usor. Un exemplu e promotia Pepsi, unde un amic mi-a spus ca doar sticlele de 2,5 litri cu cifrele „215” imprimate pe fundul pet-ului sunt castigatoare. ;)
Intrăsting. :-?
hmmm… si n-ai putu impartasi informatia asta cu cititorii blogului? :)
Unii si-ar vinde mama pe un pahar de tarie si tu iti pui intrebari despre seriozitatea angajatilor? :))
Fa un test pe tine insati. Gandeste-te daca esti sufcient de bine platita, astfel incat, daca firma la care lucrezi organizeaza un concurs la care marele premiu este un autoturism de peste 15.000 de euro ai fi tentata sa castigi sau nu.
Iar pentru asta cu premiile mari in loc sa maresti salariile, e momentul sa te pui putin in chilotii patronului. Te-ai asezat comod? Acum intreaba-te asa: mie imi aduc bani angajatii platiti mai bine sau clientii care balosesc la premii si cumpara cate 10 produse ca sa alcatuiasca un cod sau Dumnezeu mai site ce mecanism am inventat?
Zoologika, ai dreptate. DAR! de ce nu trimiti o nota interna catre angajati în care sa le spui ca NU AU VOIE sa participe la concurs, decât sa pui treaba asta în primul paragraf al regulamentului, astfel încât participantii sa creada ca ai o firma de neseriosi?
Pai in felul asta scapi de gura lumii. Ai organizat vreodata un concurs care sa aiba o hiba in regulament? Ei bine eu da. Oamenii sunt ca hienele. Iti gasesc punctul slab si il exploateaza frate. Sa vezi apoi discutii cu legal-ul si transpiratii. Mai bine sufli in tot caimacul decat sa te arzi chiar si un piculet.
Nu se merită! Degeaba ai maşină de 15.000 euro dacă nu ai şi un loc de muncă şi eşti fără bani, iar maşina va zace în garaj.
Eu cred ca angajatii si-ar baga nasul sa puna mana pe premii in colaborare cu rudele :). Si matusa-mea lucra la o fabrica de dulciuri bine-cotata (cand eram eu mica) si sufeream ca nu puteam participa la concursuri :)).
ei tocmai de asta interzic angajatilor sa participe, ca sa dea mai multa credibilitate dar in cazul tau efectul e invers:)
E ceva standard, si in strainatate vezi aceleasi remarci (nu sunt sigur de precizarea rude de gradul I sau II, dar stiu ca am vazut formulari de genul angajatii si rudele acestora)
Denisa, daca nu e in regulamentul concursului, poti fi luat pe sus de angajatul in cauza sau ruda lui, cand de pilda il descalifici. De asta exista regulament, sa se specifice TOTUL acolo. Si da, oamenii ar vinde-o si pe mama lor pentru un tub de pasta de dinti, asa ca nu te mai mira de asta :)
Cand premiul este un apartament, o masina sau chiar o excursie in strainatate, oricat de bine ti-ai plati angajatii acestia nu au cum sa nu fie cat de cat tentati de premii. Muncesc intr-o agentie care organizeaza promotii de gen si lucrand la mecanismul promotiei este clar ca stiu mai multe decat orice alt participant. Daca particip la promotie as porni din start cu un avantaj si nu ar fi corect fata de restul participantilor. Chiar imi pare rau cateodata ca nu pot sa particip la unele promotii dar asta este. Noroc cu remuneratia :), asta apropo de „nu-ţi plăteşti angajaţii suficient de bine încât să nu fie interesaţi ….”