Grupul „vesel” n-a fost chiar aşa de vesel cum mă aşteptam să-l găsesc. După ce mi-am terminat treaba la ziar, le-am făcut o vizită la pensiunea unde sunt cazaţi. Mă aşteptam să dau peste 20 de oameni care chefuiesc de zor, de un chef în toi, de nebunie… am găsit câţiva oameni cu nasurile în laptopuri.
Nu râd de ei, nu-i judec, mai ales că ştiu că seara trecută au fost privaţi de accesul la interneţi şi au fost obligaţi să socializeze între ei. „Teh horror”, zicea, pe Twitter, Hoinaru. În seara asta sper că şi-au revenit; şi-au luat porţia de net şi s-au dus la somn.
Pe la miezul nopţii, când am ajuns eu, la „datorie” mai erau Nebuloasa, Ruxa, RăzvanBB, Bobby, Siropel, Ana Bulgăr, Elena şi Alina [clickuiţi cu încredere, sunt linkuri către postările lor!]. Dacă am uitat pe cineva, e din cauza zaibărului despre care am scris în postul anterior. Scuze!
Citind pe blogurile lor despre obiceiul numit fărşang, mi-am amintit că zilele trecute, bunica mea îmi spunea că în satul ei se „întâmplă” moroleuca, un obicei pe care l-am cunoscut prea puţin ca să-l comentez. Băieţii/bărbaţii din sat ard bucăţi de cauciuc pe beţe groase din lemn, ca să alunge spiritele rele – sau ceva de genul ăsta, nu ştiu sigur. Ce-mi amintesc este că toţi se întorc acasă plini de pete negre pe haine, de la cauciucul ars. Şi probabil că e veselie mare, dar dacă n-am participat niciodată la aşa ceva, nu ştiu să zic mai multe.
Redescoperă România este un proiect Petrom, susţinut de BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român.
De unde aveti atatia cocosi pe aici? Si de ce mai ales canta noaptea? Ii facem pilaf, ca au facut serenada sub fereastra de la hotel :))
Păi nu sunteţi chiar în oraş, ci în Peştiş, care-i o comună vecină şi prietenă. De-acolo şi cocoşii. Sorry for that.
Nu am avut ocazia sa ajung in Hunedoara, dar am mai auzit niste prieteni ca e superb
@Alina: ai dreptate, sunt multi cocosi, dar nu toti sunt „gentelmani”. Asta daca stii bancul.