În urmă cu ceva timp, vă povesteam despre crema hidratantă făcută în casă pe care am primit-o de la Handmade Sister într-un borcănel pictat manual. Am promis că vă voi povesti, pe rând, şi despre celelalte produse, dar m-am luat cu altele şi nu că am uitat, pentru că folosesc zilnic pudra pentru spălat pe dinţi, dar am avut alte motive.
Unul ar fi că de prea multe luni deja stau cu o plombă provizorie pe care ar trebui s-o duc la dentist ca s-o schimbe cu una definitivă. Şi nu ştiu cum se face, dar tot amân momentul unei noi vizite la dentist, cu toate că am găsit unul de treabă. Evident că între plomba mea provizorie şi pudra pentru curăţarea dinţilor este o legătură: de fiecare dată când o folosesc, simt în gură „miros de dentist”, adică aroma aia inconfundabilă a substanţei dezinfectante [?] pe care o folosesc toţi dentiştii. Nu ştiu dacă praful, fiind mult mai abraziv decât pasta de dinţi, îmi subţiază plomba definitivă sau periuţa de dinţi rupe bucăţele din plombă. O să aflu când voi merge la dentist.
Ideea e că dacă aveţi dinţii sănătoşi, pudra făcută de Handmade Sister este perfectă. Curăţă dinţii impecabil [mie-mi place când scârţâie de curăţenie] şi dacă v-aţi spălat vreodată pe dinţi cu bicarbonat de sodiu, înseamnă că ştiţi care-i senzaţia atunci când te speli cu praf pe dinţi. Poate fi un pic neplăcut, dar curăţenia pe care o lasă în urmă merită orice sacrificiu.
Gustul este plăcut, un pic dulceag. Eu cred că sunt dependentă de mentol, pentru că din când în când simt nevoie să mă mai spăl pe dinţi şi cu pastă din comerţ, dar nu pentru că pudra nu şi-ar face treaba, ci pentru că-mi lipseşte pişcăciunea pastelor de dinţi mentolate.
Iar dacă zburaţi cu avionul, pudra pentru spălat pe dinţi este ideală în călătorii, pentru că nu trebuie s-o puneţi la lichide – aşa cum se întâmplă cu pasta de dinţi – şi nu riscaţi să se verse în bagaj. Eu o să-mi cumpăr una ca s-o ţin pentru viitoarele călătorii cu avionul.
Praful pentru curăţat dinţii conţine: argilă albă kaolin, pudră de lemn dulce, carbonat de calciu, bicarbonat de sodiu, sare de mare şi ulei esenţial de mentă [nu suficient, dacă eu nu l-am simţit prea mentolat]. Povestea prafului pentru curăţat dinţii o găsiţi aici. Teoretic, acesta se poate cumpăra din magazinul Breslo al Cristinei-Handmade Sister, dar [practic] deocamdată nu-l găsesc.
Update: il gasiti aici.
Imi plac produsele lor!
Nu inlocuieste pasta de dinti ca nu are Fluor. Asa ca dintii tai sunt mai curati poate dar nu sunt si protejati.
Cu ce frecventa trebuie folosit ?
@Maria: Buna, Maria! Praful de dinti se foloseste ca inlocuitor pentru pasta de dinti, se poate folosi doar praful, de doua, trei ori pe zi sau se poate alterna cu pasta de dinti clasica, dupa preferinte :)
Cel mai bine militez si eu pentru alternanta.
Eu sunt de parere ca aceste prafuri abrazive nu fac bine dintilor deoarece le subtiaza stratul de smalt.
@Razvan Gavrila: Ingredientul principal in praful de dinti este argila alba caolin, deloc abraziva pentru dinti. Bicarbonatul si sarea de mare sunt prezente in proportie de 10% tocmai prentru ca produsul final sa curete dintii, fara sa fie foarte abraziv. Numai bine, Cristina
Văd că e 20 lei. Îi dau şi eu o şansă şi revin cu un feedback.