Sunt sigură că undeva, într-o carte de marketing, există un amplu capitol dedicat produselor lansate în ediție limitată. Nu, nu limited to the number we can sell, cum ar zice Seinfeld, ci chiar ediție limitată – fie fabricate într-un număr mic, fie puse în vânzare într-o perioadă limitată de timp.
Aș vrea să profit de această ocazie și să-i transmit deșteptului care a venit cu această idee un sincer 4u7u-71$*!&*@$(!)$(#!
OK, înțeleg că un produs foarte dorit poate să îi facă brandului tău mai multă reclamă (gratuită) decât ți-ai permite tu – de exemplu, când Starbucks bagă introduce Pumpkin spiced latte, toate femeile înnebunesc. E o dată pe an, în perioada Halloween-ului, toată lumea se grăbește să cumpere cafeaua aia specială cu gust de dovleac (?!). Totuși, nu mai bine îl vinzi tot anul și ai vânzări constante (e-adevărat, fără hype-ul nebun din octombrie).
Dar când te numești Hochland, lansezi tipuri noi de brânză topită și le pui pe alea bune la cutie cu altele, mai puțin bune, cum se numește?
Exemplu concret: triunghiurile de brânză topită cu ardei iute se găsesc în cutiile Mixtett Piccante (parcă așa se scrie), unde sunt 2 cu ardei iute, 2 cu hrean și 4 cu piper. Lui Sebi îi plac cele cu hrean, mie cele cu ardei iute, iar din fiecare cutie de opt „triunghiuri” rămân patru cu piper pe care nu le-am vrut, dar pe care Hochland mă obligă să le cumpăr.
De ce să lansezi un produs bun și să-l vinzi la pachet cu altele, mai puțin bune? În vremea comunismului, produsele care erau (în exces) în stoc se vindeau condiționat: puteai să cumperi o sticlă de vodcă doar dacă luai și o pungă de „creveți” vietnamezi (pelete care se prăjeau în ulei, se mai găsesc și acum), ca să îi ajutăm și pe prietenii noștri comuniști. Cumpărai cărți de joc, dar numai dacă luai și un pachet de tămâie etc.
Păcat de gust, păcat de idee, Hochland! Nu o să continui să cumpăr câte opt triunghiuri de brânză topită ca să mănânc două, e absurd.
Ahhhhhh!!!! nu mai manca asa ceva!!! Cea mai proasta branza e branza topita. E la fel de otravitoare pentru organism, ca margarina.
Mai bine iti faci tu branza topita de casa cu ce arome vrei tu si cu ocazia asta nu mai arunci cu banii pe fereastra. Sunt retete pe net, garla, de branza topita de casa.
Va salut cu drag, baietelul meu periodic doreste sa-i luam cascaval Hochland, ca tine de reclamele de la TV sau de ce vorbeste pe la scoala cu cei mici, ideea este ca din cand in cand ne spune ca ar manca acest produs. Ca si in cazul dvs cred ca este vorba de marketing nu neaparat de calitatea unui produs anume, din pacate cei care fac astazi promovare de produse nu mai tin cont de asemnea considerente relatate de dvs, ci se gandesc doar la a forta prezenta in piata a tuturor, indiferent de cerere.