Raul Neret vrea să picteze cel mai mare tablou din lume

Raul Neret, pictorul despre care am mai scris când a avut o expoziţie de pictură la Deva, a hotărât să realizeze cea mai mare pictură. Tabloul va fi secţionat şi vândut la licitaţie în scopuri caritabile.

Pentru a realiza, totuşi, tabloul, Raul are nevoie de sponsorizări, dar oricine poate să ajute, aşa cum fac eu acum, dând mai departe mesajul lui. Detaliile le găsiţi aici. Orice sponsor interesat îl poate contacta pe Raul prin intermediul blogului său.

17 thoughts on “Raul Neret vrea să picteze cel mai mare tablou din lume”

  1. @Raul: departe de mine gândul de a-ţi pune la îndoială buna intenţie ori talentul evident chiar şi unui neavenit precum mă găsesc. Mă întrebam doar cât de bine pică treaba asta la un loc cu tortul cel mai mare, cârnatul cel mai mare… Şi evident, întotdeauna vei da peste cârcotaşi. :)

  2. Domnule Neret, te-ai gindit ca in afara de a fi obscen, murdar si a face cea mai mare pictura din lume exista si solutia de a picta bine, pentru a putea vinde tablourile iar o parte din banii incasati sa ii donezi in scopuri caritabile ? In felul acesta toata lumea ar fi multumita, inclusiv Gaugain, VanGogh sau Dali – a caror parere nu o putem cere, din pacate, dar sint sigura ca „cea mai mare pictura din lume” li s-ar fi parut o obscenitate. Nu pot spune ca ma pricep la pictura, dar obscenul si murdarul le miros de la o posta.

  3. Anca, tu bag seama că nu poţi dormi noaptea din cauza „obscenităţii” lui Raul, aşa-i? Ce e obscen în a face o pictură pe care apoi să o vinzi în scopuri caritabile?
    Dar hai mai bine să dăm cu piatra, că aşa ne şade mai bine. Tu eşti unul dintre acei români de care mi-e ruşine atunci când trec graniţa spre vest!

  4. azi am vorbit mai mult cu Raul, si e un tip foarte de treaba! am sa am ceva colaborari cu dansul in viitor(sper), iar peste vreo 3 zile (sa termin cu sesiunea) am sa incerc o campanie de promovare pentru ca am obtinut niste promisiuni ;)
    e un om care merita, spre deosebire de altii, care vorba ta Denisa: imi e rusine cand trec granita, indiferent de directie.

  5. am fost tentat sa imi apar cauza imediat dar ma bucur mult mai mult cand o face altcineva si nu oricine.totusi Anca dupa 800 de lucrari vandute pe orice continent nu imi mai poti da sfatul sa „pictez bine”.Dar asa e pe cei ce au trecut ii respectam dupa ce s-au dus iar cei ce mai sunt iau shuturi in fund o viata ca dupa ce nu vor mai fi sa ii ridicam in slavi.cum se numeste asta oare „doamna ipocrizie?”
    Si mai e ceva,habar nu ai Anca ce trecut am si cat de caritabil am fost si asta dupa ce am pierdut mai bine de 100mii euro din „buna credinta”

  6. jeaizje pictura va avea cca 200 m2 si e gandit ca un cumul omogen de cca 300 de lucrari mai mici care dupa mediatizare se vor putea vinde separat la licitatii caci cine crezi ca va putea cumpara o singura lucrare de asemenea dimensiuni?si unde sa o expuna ?

  7. Nu imi place sa intru in polemici – polemicile nu ajuta pe nimeni. Motivul pentru care uneori comentez pe unele bloguri este clarificarea propriilor mele indoieli si ginduri. Ca raspund acum este strict un demers de acest fel.
    @Denisa – sint nopti in care nu pot dormi – prea multe chiar, dar motivul expus de tine nu se numara printre cele care imi cauzeaza insomnii. Stiu ca e dificila exprimarea in scris dar de dragul preciziei am sa repet : nu pictura domnului Neret este „obscena” ci dorinta lui de a realiza „cea mai mare pictura din lume” – actiune caritabila sau nu. Daca s-a inteles altceva, imi cer iertare. Cred cu tarie ca actul de creatie, artistica in special – de natura divina fiind – trebuie sa fie insotit de o oarecare „sfiosenie” pentru a-si atinge scopul. Ori atunci cind in ecuatia asta il introduci pe „cel (cea ) mai… )creatia isi pierde din scop si devine altceva – comert, reclama, marketing – spune-i cum vrei.Un cirnat poate fi delicios – cel mai mare cirnat din lume e scirbos. O cladire poate fi frumoasa/utila/bine facuta – cea mai inalta cladire din lume este doar o imagine, nelinistitoare de cele mai multe ori.
    Si nu, nu trebuie sa iti fie rusine cu mine cind iesi in afara tarii – sau in interiorul ei – nu fur, nu cersesc, nu dau in cap nimanui. Si chiar daca as face-o exista alte instante care sa judece asta.

    @ domnule Neret – nu va cunosc, imi pare rau, nici dumneavoastra pe mine asa ca sintem oarecum chit. Sint convinsa ca ati creat si ati vindut – ceva laudabil, fara indoiala. Dar comentariul meu nu a incercat sa diminueze calitatile dumneavoastra artistice – pe care nu le neg, nici nu as avea cum intrucit nu ma pricep. Nici sfaturi nu dau macar – n-am facut-o niciodata, implica o responsabilitate pentru care nu sint pregatita. Eu doar am amendat demersul dumneavoastra de a amesteca Arta ( observati va rog, cu „A” mare ) cu initiativa de a realiza „cea mai mare pictura din lume”. Este un alt lucru in care cred cu tarie : pina cind noi, romanii, nu vom mai insista sa intram in lume prin Guiness Book si olimpicii internationali nu ne vom simti mai bine in propria piele. Daca prietenii mei din Munich, Liverpool, Portland m-ar intreba intr-o zi despre pictorul Neret si arta lui le-as povesti cu incintare – si mindrie – ca am avut intr-o zi un schimb de replici pe un blog. Dar daca unul dintre ei m-ar intreba despre „cea mai mare pictura din lume” as da din umeri jenata.
    Cit despre ipocrizie – fireste ca sint ipocrita, nu sintem toti ? Dar asta nu ma impiedica sa observ un aspect pur tehnic. Dumneavoastra solicitati cam 1000 de euro pe luna timp de 18 luni pentru acest proiect – asa am inteles din expunerea de pe propriul site. Daca din vinzarea celor trei sute de bucati rezultate va fi posibil – si veti fi de acord – sa intretineti o singura persoana care are o reala nevoie de asta un timp egal de 18 luni, atunci tot ceea ce am spus mai sus sint doar vorbe goale.

    Imi cer iertare pentru lungimea textului – ca intodeauna se spun cuvinte multe pentru lucruri simple.

  8. anca..cei 1000 euro sunt parte pentru finantare materiale,peste 60 la suta iar restul pentru a ma intretinein tot acest timp. Iar la terminare, lucrarea poate sa valoreze cel putin de 10 ori mai mult decat investitia materiala facuta. Acum te intreb, cine garanteaza in ziua de astazi o rata de profit de 30 la suta pe an? Iar daca faci un calcul mai minutios vezi ca procentul este muult mai mare. Asta se traduce in un mai mare ajutor pentru cei carora este dedicata lucrarea. In plus sa zicem ca as vrea sa ajut in modul conventional convingand 30 – 40 de firme sa faca asta. ce sansa de reusita imi dai??? De ex. asta noapte am fost la o licitatie unde am vandut cateva lucrari, iar jumatate din profit s-a dus pentru copii in greutate. Nu ca sa ma laud dar vreau sa stii ca sunt in domeniu si STIU cum stau lucrurile.

    SUNT FERM CONVINS CA DACA AM DISCUTA CATEVA MINUTE VEI FI UN FAN AL MEU PE VIATA… CEL PUTIN :)

  9. nu marimea conteaza,e arta.Daca viziunea artistului e o panza de 1km patrat sau 1 cm. patrat atunci trebuie sa o vedem(eu abia astept) si apoi putem sa ne dam cu parerea.NU INAINTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.