Ieri, pe la ora 16, scriam chestiile de mai jos. Eu speram că românii din diaspora stau la coadă pentru că au mers la vot în număr prea mare; de fapt, ei stăteau la cozi deja de câteva ore pentru că au fost obligaţi să completeze pe loc nişte declaraţiipe propria răspundere şi, în unele cazuri, pentru că nu mai existau buletine de vot.
Dragi prieteni plecați din România,
Știu că sunteți scârbiți. Știu că nu de bine ce v-a fost ați plecat. Știu că nu mai vreți să auziți de politica românească. Știu că vă costă să mergeți cu mașina/autobuzul/trenul până la secția de votare din zona voastră.Dar!
Vă rog din suflet să vă rupeți din timp şi să mergeți astăzi la vot. Ei vin cu morții din Teleorman, care votează, noi ne punem speranțele în voi, în diaspora. Vă rog să ne ajutați și de data asta si să nu votați cu comuniștii!
Cu PSD votează majoritatea pensionarilor și asistații social, cei care așteaptă ceva de la stat, niște zahăr, făină, ulei – își vând votul pe mocangeală. Mergeți la vot și alegeți un viitor mai bun pentru rudele și prietenii voștri care au rămas în țară, ca să nu mai fim nevoiți să zicem: „Ultimul stinge lumina! „.
Asta ziceam. Românii din străinătate nu au avut neapărat nevoie de îndemnul meu, sunt convinsă că nu am fost singura – ei au vrut să voteze ca să scape ţara asta de ciuma pesedistă. Dar pesediştii au intuit că voturile venite din ţările mai civilizate ar putea să le strice planurile, aşa că au făcut să fie bine şi nu au trimis suficiente declaraţii sau buletine de vot.
Dacă nu ai cum să votezi în timp util, înseamnă că e vina ta că nu te-ai prezentat mai devreme la vot, nu? Teoretic, da. Practic, unii au stat la cozi şi câte şase sau chiar opt ore. Am prieteni pe Facebook care mi-au spus că au reuşit să voteze după două-trei-patru ore. Sigur, nu e la fel de uşor să votezi atunci când există o singură secţie de votare pe o rază de câteva sute de kilometri şi toţi românii din zonă par să-şi fi pus în cap gândul să îl aleagă preşedinte pe „Nu Ponta”. Dar nici măcar gândul că au de aşteptat câteva ore bune nu i-a descurajat pe unii, lucru pentru care eu le mulţumesc.
Şi nu pot decât să sper că la alegerile din 16 noiembrie, turul al doilea, vor reuşi să pună ştampila pe buletinul de vot. Dacă noi singuri nu suntem în stare să ne alegem un lider care să ne îndrepte cu faţa spre vest, o să ne ajute tot vestul să facem asta, în loc să ne întoarcem în comunism.
Credeţi că nu e posibil? Încă mai sunt destule ţări cu lideri comunişti unde SUA nu se bagă, pentru că n-au petrol. Noi cât să mai avem? Suficient pentru trei patru SUV-uri de-ale lor mai „sănătoase”?
Noi încă mai alegem cu stomacul, nu cu capul. Alegem un preşedinte care ne-a trimis cupoane de ajutoare de la UE constând în ulei, zahăr, făină, paste făinoase, pateuri şi conserve de carne. Şmecherie e că aceste cupoane au fost distribuite în săptămâna dinaintea alegerilor, astfel încât pensionarii* să le primească şi să ştie cine le umple maţul.
Desigur, alimentele vor fi distribuite la o dată ce va fi comunicată ulterior, dar persoanele „defavorizate” trebuiau anunţate chiar acum, înainte de alegeri, că urmează să primească alimente de pomană. Pentru că, nu-i aşa?, suntem mândri că suntem români şi primim AJUTOARE de la Uniunea Europeană. Noi, ăştia, care putem ajunge cea de-a şaptea putere economică a Europei, conform candidatului Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu, ne bucurăm la câteva kile de zahăr şi ulei primite cadó de la UE. Super!
*Nu ştiu sigur cine a mai primit astfel de cupoane, ce ştiu este că persoana al cărei cupon l-am fotografiat nu este deloc defavorizată, ba dimpotrivă, are o pensie „sănătoasă” care îi permite să-şi cumpere singură cât ulei şi zahăr vrea.
Votaţi în turul 2! Votaţi cu capul, nu cu stomacul!
Cand am vazut cat de scazuta a fost prezenta la vot mi-a venit sa plang de ciuda. Bine ca noi am putut sa facem 60 de km si sa stam 2 ore la coada (am avut de asteptat doar 2 ore pentru ca am fost cu cea mica, iar oamenii de la rand, care desi asteptau de ore bune, ne-au indemnat sa mergem in fata) ca sa votam, iar cei care trebuiau sa mearga doar pana la coltul blocului, si care ar fi terminat in maxim 5 minute cu votarea, au preferat sa stea acasa. Bine ca stiu sa se planga cat de rau le este. Oricum, pe 16 vom fi prezenti din nou la ambasada, pentru ca Parisul ii da puie lui monta.
Așa este, noi stăm la căldurică şi apoi ne plângem că nu avem cu ce plăti căldurica. Mi-e ruşine că sunt româncă.
Din pacate problemele de la turul intai se vor repeta si la turul doi al alegerilor prezidentiale. Sper ca cei care n-au votat pana acum sa se trezeasca la realitate si sa dea cu subsemnatul la sectiile de votare.