În fiecare an, sunt înregistrate peste 6.000 de cazuri de cancer la sân, asta făcându-l principala cauză a mortalității în rândul femeilor. E trist, e înfiorător, dar mă bucur nespus că de 10 ani, AVON ne încurajează să aflăm că suntem bine. Şi nu doar ne încurajează să mergem la control, ci, aşa cum probabil că ştiţi deja, AVON a achiziţionat aparatură medicală şi investeşte în depistarea precoce şi educarea femeilor în privinţa acestei boli.
Poate că noi, cele care ştim despre campania asta, avem grijă să aflăm că suntem bine şi ne facem dacă nu o mamografie, măcar o autoexaminare. Dar ce ne facem cu mamele, prietenele, surorile şi bunicile noastre? Uneori, femeile sunt atât de copleşite de griji, de rutină, de oboseală, încât se uită pe ele însele. AVON ne încurajează să le reamintim cât sunt de importante pentru noi, făcând un gest simplu, dar care le poate determina să îşi aducă aminte de ele.
Prin Campania pentru Sănătatea Sânilor de anul acesta, AVON îşi propune să strângă 6.000 de gesturi de preţuire şi iubire pentru femeile din România, fie ele mame, surori sau prietene. Intrând pe site-ul stopcancerlasan.ro, puteţi face un gest frumos pentru o femeie care vă este dragă. Îi puteţi trimite o felicitare virtuală personalizată, îi puteţi dedica un Facebook cover sau puteţi achiziţiona un produs roz. Produsele roz de la AVON au o fundiţă pe ele, iar profitul strâns este donat în totalitate campaniei roz.
Chiar dacă nu am avut până acum nici un simptom, este necesar să ajungem cel puţin o dată pe an la un control, să realizăm o mamografie şi chiar un test Papanicolau. Propun ca anul acesta să ne luăm fiecare dintre noi mamele, bunicile, prietenele, surorile de mânuţă şi să mergem împreună la un control. Ştiu că banii sunt mereu o problemă, dar experienţa m-a învăţat că e mai ieftin să previi decât să tratezi. Iar când vorbim despre „the big C”, nici nu vreau să ştiu cât costă tratamentul şi cât stres poate să implice diagnosticarea cu o boală atât de urâtă. Nu că ar exista boli frumoase, dar cancerul este printre cele mai urâte.
Luna asta sunt programată împreună cu Mama la un cabinet de endocrinologie [ca să-mi văd de japoneză] şi dacă tot ne întâlnim „la oraş”, o să mergem şi la mamografie. Ea, pentru că nu şi-a mai făcut una de mult, eu… pentru că nu mi-am făcut niciodată. Mulţi ani am fost de părere că ceea ce nu ştii nu are cum să-ţi facă rău, iar acum tratez această ignoranţă cheltuind sume de bani pe care aş fi putut să le folosesc pe concedii frumoase.
Deci, dragele mele, luaţi aminte şi nu faceţi ca mine. Îndemnaţi-le pe femeile dragi din viaţa voastră să nu uite de ele şi să afle că sunt bine, ca să aflaţi şi voi că sunt bine.
Denisa, intenția ta cu mamografia împreună cu mama ta e buna, dar cred ca investigația asta e mai potrivita pentru mama rata decât pentru tine. Sub 35-40 de ani, dacă nu ai nimic la sân care sa se simtă, mai indicata ar fi o ecografie, pentru ca riscul expunerii sânului la radiații, în tinerețe, dacă nu ai nimic, nu ar fi justificat. Eventual sa vezi și ce îți spune radiologul.
:) Omul cat traieste invata. Merci de avertizare!
tu, mamografia nu e indicata inainte de 40 de ani. in schimb eco… musai cel putin o data pe an.
Atat? felicitari si fundite roz? ar putea oferi un voucher de reducere la control pentru ca sunt destul de scumpe.
AVON a dotat mai multe spitale din România cu aparatură, e un mare pas înainte pe care nici o altă companie nu l-a făcut. Important este că ai unde să te „cauţi” şi AVON te încurajează să o faci.
Eu ma tot intreb de o vreme cat succes au campaniile astea? Ele se lanseaza, produsele se vand, populatia se informameaza dar cate femei constientizeaza importanta lor?
Sunt curioasa daca statisticile anuale se schimba in bine cu ceva,
Interesanta campania. Ideea e ca acum au aparut numeroase teste genetice de predispozitie pentru anumite forme de cancer. Oricum tine si de existenta acestuia in famile, stilul de viata, sunt mai multi factori. Din pacate aceasta are doua taisuri…daca iti zice ca ai predispozitie la un anumit tip de cancer sau vreo leucemie….in secunda doi dai in tremurat. Sa stii ca peste 10-15 ani poti sa faci asa ceva e foarte greu. M-am documentat destul de bine si pentru persoanele care sufera de cancer se pot face tratamente personalizate tot ajutorul testelor genetice, pentru ca exita riscul ca tratamentul sa nu fie suportat si in loc sa vindece/amelioreze mai mult rau face. In fine sunt multe aspecte, dar oricum orice initiativa pentru controale si prevenire este super.