De când am un smartphone telefon deştept, i-am instalat câteva aplicaţii care-mi fac viaţa mai uşoară. Două dintre ele – şi cele mai importante – sunt Shazam şi Total Recall. Să le luăm pe rând.
Shazam
Shazam e foarte util pentru melomanii înfocaţi [cum să le zic, că şi „melomani”, dar şi „iubitori de muzică” sună a clişee comuniste?]. Stai în bar sau asculţi un post de radio şi începe o melodie pe care ai vrea s-o mai asculţi şi altă dată. Sau cauţi cu disperare să afli cine cântă melodia din reclama la nu-ştiu-ce. Ei bine, cu un smartphone şi Shazam instalat pe el, poţi să afli cine cântă melodia cu pricina. Melodii româneşti nu prea există în „sistem”, doar câteva lăbăreli super-mediatizate şi mega-comerciale.
E bun şi atunci când îţi place să pariezi că melodia X e cântată de Y şi nu de Z şi te contrazici cu prietenii pe tema asta.
Pe Android Market costă 14,03 lei, iar la Ovi Store, aparent e gratis. Bine că eu l-am plătit!
Total Recall
Cea de-a doua aplicaţie care mi-e tare dragă se numeşte Total Recall. Înregistrează cu brio toate convorbirile, iar mie îmi este foarte utilă atunci când dorm, de exemplu, pentru că s-a întâmplat de foarte multe ori să răspund la telefon, să vorbesc mult şi bine, să închid şi să adorm la loc. Iar când mă trezeam mă întrebam ce naiba oi fi vorbit cu oamenii care-mi apăreau în „call register”. Beton! De cele mai multe ori îi sunam înapoi pe oameni şi-mi ceream scuze, acum ascult înregistrarea şi sunt lămurită.
Unde mai pui că nici nu mai am nevoie de hârtie şi pix ca să-mi notez ceva, dacă vreau un număr de telefon pe care mi l-a dictat cineva, play şi ascult convorbirea, de unde aflu numărul de telefon.
Odată instalată aplicaţia, la începutul fiecărei convorbiri se aude – în ambele părţi – un bip care are, presupun, menirea de a-l avertiza pe interlocutor că este înregistrat. La sfârşitul convorbirii, eşti întrebat dacă vrei să salvezi convorbirea [dacă nu te interesează ce-ai vorbit cu taximetristul sau cu tanti de la pizzerie, n-are rost să încarci degeaba memoria telefonului sau cardul].
Pe Android Market costă 22,91 lei, iar la Ovi Store, 29,99 lei.
Voi ce aplicaţii folosiţi? În afară de Angry Birds, că ăsta cred că ar trebui să fie preinstalat pe toate telefoanele, smartphoanele şi tabletele posibile. :D
Este o usoara bariera in comunicare intre noi in cazul de fata :)
Tu vorbesti doar de Ovi Store si de Androit Market, eu sunt 100% cu App Store-ul de la Apple; nu stiu cu ce se mananca delelalte „magazine”
Shazam e gratuit in App Store iar lucrul pe care nu la-i precizat in legatura cu aplicatia asta este ca poti fredona o melodie si va fi recunoascuta.
Sunt o multime de aplicatii utile, folosesc frecvent:
Do [asta o fi?, se întreabă Denisa]
Instagram
Talking Ben (pentru copii)
3D Brain
Multumesc de editari. Prima aplicatie e asta.
Am testat Shazam pe Symbian… chiar e fain. Merci!
Cu plăcere, Andy. :)
aplicatii:
lose it! – numara caloriile castigate din mancare si pe cele pierdute prin exercitii fizice.
color splash – iti transforma o poza alb-negru si poti colora cu degetul portiunile dorite
battery doctor – iti arata in procente bateria
convert any – transforma greutatea, lungimea, temperatura, etc
jocuri:
scrabble de la EA games, plants vs zombies, sally`s spa/salon, unblock me (puzzle), ancient frog.
programele enumerate sunt pentru iphone.
SoundHound este gratis in Android Market si lumea zice ca ar fi mai bun decat Shazam.
Si eu am incercat Shazam, dar nu mi s-a parut deloc ca recunoaste doar labareli comerciale, ci dimpotriva chiar am ramas impresionat de diversitatea bazei de date, avand in vedere ca mi-a recunoscut niste trupe de metal destul de underground, care sunt cam opusul clar al comercialului \m/
Eu am o aplicatie similara cu Shazam numita TrakId. Si da, au destul de mare baza de date.
http://www.appbrain.com/user/raul.malea/apps-on-the-phone