Copiii din ziua de azi nu sunt cum eram noi în copilărie. Copiii de astăzi mânuiesc tabletele și smartphoneurile mai bine decât mulți dintre părinții lor, am întâlnit juniori care nu știau să scrie, dar știau să intre pe Google și să caute jocurile preferate. Mai sunt unii care se uită ore în șir la video-uri cu mașini de spălat, dar nu judecăm pe nimeni, fiecare face ce vrea pe internet, da?
Deci nu e un secret faptul că micuții (inclusiv preșcolari) sunt foarte precoce. Știți acel video cu fetița care nu putea să zică nimic, dar dădea cu degețelele pe paginile revistei, nedumerită că e iPad-ul stricat?
Nici nu-i de mirare că unii copii sunt deja vedete pe YouTube, cu sute, chiar mii de abonați! iNicolas al lui Manafu are deja 53 de mii de abonați! Copiii se filmează când joacă cele mai populare jocuri, fac tot felul de provocări, despachetează jucării (Kendama, fidget spinner) și câte și mai câte! Unul dintre acești copii este Alex Tube, pe care cei de la Sloop l-au cooptat în echipa lor de social media, oferindu-i postul de SOCIAL MEDIA MANAGER timp de o lună. Este o mișcare curajoasă, pe care o aplaud, pentru că stilul fresh al unui omuleț necopt se potrivește foarte bine cu conceptul de smoothie fresh de fructe reprezentat de Sloop.
Așa a decurs selecția micilor social media manageri…
Sloop, pentru cine nu știe, sunt acele sticluțe din plastic pline cu bunătăți și vitamine, dar mai ales cu arome foarte yummy. Atât Sloop, cât și SLooP Fruli sunt două băuturi naturale, ce conțin exclusiv fructe, din ce în ce mai apreciate de părinții care țin la un stil de viață sănătos și de copiii care gustă combinațiile inedite de fructe.
Prin Campania Cel mai fresh Social Media Expert, Sloop a căutat autenticitatea în forma ei pură, la copii, setând un cadru în care părinții își îndeamnă copiii să fie creativi și deschiși în privința Social Media. A ales unul dintre cei mai talentați copii și i-a predat „cheile” contului de Facebook. Alex, copilul ales, sugerează teme pentru postări și spune, în cel mai liber și natural mod, ce i-ar plăcea să vadă în Social Media și despre ce ar trebui să fie Social Media.
Cum spuneam, prospețimea din aceste sticluțe se potrivește la fix cu stilul fresh al unui tânăr YouTuber. Pentru exemplificare, priviți mai jos:
Cum vi se pare mișcarea asta? Sunt părinți care nu le-ar da celor mici telefoanele pe mână, iar un brand are curajul să dea pe mâna unui copil o pagină de Facebook cu 30 de mii de like-uri!
Video-ul complet este aici, iar dacă vă place ideea, puteți urmări aventura pe hashtag-ul #copiiilabutoane.
Articolul face parte dintr campania de promovare Sloop – Cel mai fresh Social Media Expert.
Nu le dau ei propriu-zis nimic pe mana. Copiii sunt usor indreptati spre ceea ce brandurile urmaresc de la ei.
Imi aduce aminte, la alt nivel, desigur, de filmul indian Slumdog Millionaire si de unul din copiii-actori… un baietel sarac, care intors acasa in India dupa turneul de promovare a fost solicitat de ziaristi pentru cateva declaratii. Baiatul, prinzand intre timp gustul succesului, i-a spus tatalui sau ca este obosit de pe drum si nu vrea sa iasa afara pentru a da interviuri. Atunci tatal l-a luat la bataie si l-a scos fortat, si inca plangand, in fata jurnalistilor, pe principiul „faci ce zic eu, nu ce vrei tu”.
Ma simt ca o baba ofilita. Si n-am decat 25 de ani. Cand vad cate fac copiii astia.
Wtf…
Sa stii ca totul pleaca din familie. Conteaza foarte mult, mediul familial si social, in care cresti. Conteaza foarte mult sa ai parte de niste parinti care te sustin si te ajuta, au incredere in tine, te incurajeaza, etc.
Pai, pe vremea noastra, nu aveam voie sa intrebam nimic, ca primeam una peste bot… ce era aia, tu ca mucos, sa ai pareri? Pfff :))) Tii minte ce sfiosi, timorati, timizi, eram? Stateam cu capul in jos si ziceam doar saru’ mana. Daca ne intreba cineva, ceva, ne pierdeam cu totul, abia balbaiam 2 cuvinte. Ma uit la copiii de azi, merg cu capul sus, gesticuleaza, vorbesc tare si raspicat, isi impun parerea. E o diferenta enorma, de comportament.
Acum, generatia asta de parinti (cea a internetului), se imparte in doua categorii:
– Una care foloseste internetul pentru dezvoltare proprie, informare + alte chestii benefice. Si isi instruiesc copiii in aceeasi directie. Oameni care au invatat ce este puterea internetului si puterea informatiei, la un click distanta.
– Cealalta, pentru care, internet inseamna doar facebook, pentru barfa si propagarea prostiei + youtube, pentru manele. Restul internetului, e o mare nebuloasa pentru ei. Asemenea sunt si vor fi, copiii lor. O categorie de oameni care nu au inteles libertatea de a avea internet. De a te informa.
Ce-i drept, din categoria a doua, exista sanse ca unii copiii sa aiba vointa sa ajunga mai sus, mai tarziu, prin puterea exemplului.
Mie imi place ideea. Consider ca internetul este benefic, pentru copilul de azi, atat timp cat exista o comunicare buna in familie si supraveghere. Un copil crescut intr-o familie sanatoasa si unita, nu va cadea prada pericolelor de pe internet.
De multe ori, copiii le dau peste bot adultilor, cu ingeniozitatea, creativitatea si inteligenta lor. Multora li se limiteaza aceste „virtuti”. As vrea sa fie altfel. Foarte buna initiativa de la Sloop.
Sloop a vazut care e trendul. Nu, reclamele anoste si plictisitoare de la TV. Nu reclamele boring, de pe bloguri/ youtube, cu un script pre- stabilit, de mirosi imediat ca, nici macar cel care promoveaza produsul, nu are incredere in el.
Am vazut ca si Rowenta a avut curaj sa ii dea mana libera Andreei Balaban. A scos tipa aia niste reclame bestiale :))).
https://www.youtube.com/watch?v=9nhR-0euuMg
Gen :)))).