Arabia Saudită (dintre toate țările!!!) a anunțat cândva anul ăsta că a acordat cetățenia saudită primului robot. Dacă nu mă înșel, știrea a fost prezentată înspre finalul calupului de știri, la secțiunea „Diverse/lifestyle, să ne râdem” – deși mie mi se pare că trebuia să fie în top 3 știri din ziua respectivă.
Pe mine mă fascinează acest robot și în egală măsură mă sperie. Sigur, realizez că este doar un computer foarte avansat, căreia i s-a dat un chip de om ca să pară mai puțin înfricoșător, dar pentru mine tocmai acest element este cauzator de fiori.
Am urmărit (și aștept) cu sufletul la gură Humans, un serial cu subiect oarecum similar: roboții creați cu scopul de a-i ajuta pe oameni încep să simtă și… nu e deloc amuzant. Sophia e încă în stadiul de robot prostan, de-abia schimbă câteva vorbe cu interlocutorul uman și eventual încearcă să facă glumițe pentru care a fost programată. Dar Sophia există! Humans nu este un science fiction, ci este un fir epic pe care ne-am putea trezi tricotându-l în viitorul nu foarte îndepărtat.
Și nu știu ce părere aveți voi despre asta, dar eu, când îl văd pe Elon Musk îngrijorat de viitorul omenirii odată cu dezvoltarea inteligenței artificiale, parcă nu dorm foarte liniștită.
Iar routerul ăla nou de acasă clipește cam dușmănos.
Informații suplimentare: Business Insider | Wikipedia
Si pe mine ma sperie treaba asta. Mai ales ca inteligenta artificiala se dezvolta foarte rapid si ajunge sa gandeasca cu 10 pasi inainte, ca, deh… calculator :))).
Si la un moment dat, niste roboti din asta s-or trezi ei asa, ca le da cu virgula, anumite activitati ale omului, asa ca se hotarasc sa extermine rasa. Cum face antivirusul la calculatoarele noastre :))).
Ce teroristi, ce Coreea de Nord, ce razboi mondial? Stai sa vezi cum or sa ne fugareasca astia, ca hingherii :))))))))).
Terminam 2018, optimist, asa… zic!
:) 2017.
Dacă nu cumva se duce naibii totul și ne întoarcem la basic tools și la supraviețuit fără tot ceea ce considerăm azi a fi beneficiile civilizației. Mie mi-e teamă de o lume fără curent (energie electrică), apă caldă și internet, dar sunt conștientă că e foarte posibil să trăiesc într-una, în câțiva ani. Poate ne distrugem singuri tot ce am construit până acum!
Asa, 2017 :)))))
Nu cred ca mai avem cum sa traim fara curent, avand in vedere ca acum exista panourile solare. Iar daca avem panouri solare, avem si apa calda :)).
Internet, nu stiu ce sa zic, probabil ca o sa fie vreo solutie, daca ramanem fara.
Oricum, un razboi mondial sau o catastrofa din asta nasoala, ne-ar afecta mai tare pe noi, decat pe bunicii nostri.
Daca ni s-a taiat conexiunea la net, suntem mancati.
Eu m-as simti ca o gaina din aia fara cap.
Unde mai pui ca multe joburi se bazeaza pe conexiunea la internet. Ar muri tot…
Personal, incerc sa nu ma gandesc la ce se poate intampla pe viitor, ca ma iau cu mainile de cap si ma stresez prea tare. Incerc sa imi ating propriile targeturi (ambitii personale) si sa ma bucur de ele. Si cam atat.
Viata in anii ’70-’80 mi-a parut intotdeauna mai linistita, mai simpla si mai frumoasa.
Lumea nu era atat de agitata, de „conectata” si de egoista. Cu tot progresul de azi, cu toate metodele de a aduce mai aproape oamenii prin dezvoltarea retelelor de telecomunicatii si a tehnicii de calcul, mie unuia mi se pare ca efectul obtinut a fost tocmai pe dos. Ba chiar mi se pare ca ne prostim ca specie. Idiocracy a surprins perfect trendul omenirii.
Dati-mi un bilet catre anii ’70, il iau instantaneu. :)
Vai, Idiocracy pare tot mai real, cu fiecare zi ce trece… :( Pe de-o parte suntem super avansați (dpdv tehnologic), pe de altă parte, ca oameni, suntem tot mai varză.