TRAVEL: Castelul Lupilor, Chimindia, Hunedoara, România

La mai puțin de 20 de kilometri de Deva, municipiul reședință al județului Hunedoara, se află Chimindia, un sătuc cunoscut de hunedoreni pentru apa minerală foarte bună care se găsea, într-o vreme, exlusiv aici. Între timp au îmbuteliat-o și se poate găsi prin unele magazine, sub numele Miracol. Dar Chimindia mai este cunoscut și pentru altceva: de câțiva ani, niște oameni întreprinzători au preluat un vechi castel și l-au transformat într-o destinație turistică: CASTELUL LUPILOR.

Nu vă gândiți la acest loc ca la un castel unde plătiți cinci lei biletul ca să vizitați niște pietre vechi. Este un castel complet renovat, un hotel cu tematică medievală, cu pereți din cărămidă (vizibilă, din loc în loc), dar cu finisaje moderne, cu multe obiecte vintage și în același timp cu geamuri termopan și parchet și apă caldă etc.

Cine-și dorește să doarmă într-un castel și să se simtă ca o domniță adevărată o poate face: Castelul Lupilor asta e, un hotel cu restaurant, terasă, piscină cu apă caldă (cumva, asta mi-a scăpat, am aflat întâmplător despre ea), multă liniște și mult aer curat.

De pe Autostrada A1 până la Castelul Lupilor faceți doar 12,8 kilometri. Prețul unei nopți de cazare este de de 59 de euro (pe site, prețurile sunt de 225 de lei pentru o cameră single și 271 de lei pentru camera double). Am avut nesperata ocazie de a vizita două camere tematice, camera chinezească și camera arăbească și am fost plăcut surprinsă.

Prețul cazării include micul dejun. Noi am fost doar în vizită, am mâncat și vă pot spune că mâncarea este bună, dar nu senzațională. Și nici foarte ieftină, cel puțin nu pentru românul de rând. Din ce am văzut pe Booking.com, review-urile străinilor care au fost cazați sunt mai toate pozitive, cu mențiuni speciale pentru angajații Castelului Lupilor. Într-adevăr, și ospătarul nostru a fost un tip foarte simpatic, ne-a umplut de complimente, ne-a făcut recomandări etc.

Am filmat meniul restaurantului și vă las mai jos imaginile, ca să vă faceți o idee. Nu mi-a plăcut că pentru trei feliuțe de lămâie ni s-a cerut 4 lei, pentru 200 de grame de pâine 3 lei, ceapă roșie 1,5 lei și așa mai departe. Un fel de mâncare ar trebui să aibă toate chestiile astea incluse în preț și nu să ajungi să dai 9-10 lei pe o apă cu lămâie. Cappuccino a fost foarte tare, așa cum îl fac și eu: cafea espresso cu spumă de lapte. Salata lupului a fost, pentru mine, o mare dezamăgire.


Și cam atât. Aș recomanda acest loc turiștilor străini sau românilor care vor să stea într-un loc deosebit din județul Hunedoara, însă pentru masă i-aș trimite altundeva.

8 thoughts on “TRAVEL: Castelul Lupilor, Chimindia, Hunedoara, România”

  1. Pare fain! Poate ajung si eu pe acolo, daca mai vrea soacra-mea sa mearga la Arsenie Boca :)))) Sau mama, ca a inceput si ea cu bisericeala…
    Imi pare rau ca nu am auzit de Castelul Lupilor, atunci cand am trecut prin zona, in vara :(.
    Am reusit sa ajung in Hunedoara de 3 ori si sa vad Castelul Corvinilor de 2 ori.
    Prima data singuri, apoi cu socrii. Cand am mers a doua oara, era si o expozitie de serpi. Am murit acolo cand am vazut cum inghitea sarpele, un ditamai iepurele, caci am nimerit la ora de masa. Si mai era cineva in camera aia, care tinea un sarpe pe umeri si incuraja turistii sa puna mana. Am dat bir cu fugitii cand am vazut asta. Ma uit la serpi, dar sa fie un mega geam cu 48743987 de straturi, intre mine si reptila. Period.

  2. Locatia este una deosebita, ma bucur sa o vad. Imi plac obiectevele medievale, iar aici mi se pare curat si elegant. :). La vara fii-miu o sa vada ceva cu care nu s-a mai intalnit.

  3. Buna ziua, din fericire putem observa ca inca mai sunt oameni cu bun gust in ceea ce priveste amenajarea unei asemenea locatii, faptul ca au gandit si prezenta restaurantului nu poate fi decat de bun augur. Am vizitat cetatea in anul 2015 insa pana acum nu stiam de acest satuc nici macar de aspectele privind apa minerala, multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.