La început a fost săpunul lichid. S-au ferit producătorii cât au putut, dar până la urmă n-au avut încotro și au pus pompiță la toate săpunurile lichide… cum să le folosești altfel? Dozatoarele de săpun lichid „vrac” sunt niște glume proaste care se strică la a zecea apăsare, așa că nu sunt soluții demne de luat în seamă.
Apoi au apărut câteva loțiuni de corp în recipiente cu pompiță. Much innovation, such wow! Sunt convinsă că mecansimul ăsta crește un pic prețul ambalajului și implicit pe cel al produsului, dar la naiba, dacă un săpun lichid de trei lei de la Kafland poate să aibă pompiță, poate și o cremă de mâini cu 10-20 de lei, și una de corp cu câteva zeci de lei, pot și șampoanele, pot toate produsele sub formă lichidă!
Recent am văzut un șampon de bebeluși în sticlă mare, de un litru, cu pompiță. Cred că Dalin se cheamă. Vă dați seama că a trebuit să ajungem în 2017 ca producătorii să se gândească la părinții care cu o mână țin copilul și cu alta trebuie să desfacă sticla de șampon ca să îi spele, cu a treia să le sprijine capul și cu alta să potrivească apa?
Timid, și producătorul israelian SANO a aruncat pe piață câteva sticluțe de detergent lichid pentru vase cu… ați ghicit, pompiță! Problema e că „sticluțele” sunt cam mari și dintr-un plastic subțire, ceea ce le face, cred eu, greu de folosit. Eu am nevoie de o sticlă mai groasă, să pot apăsa cu încredere pe pompa aia, fără teama că o rup sau scap sticla cu totul în chiuvetă.
Aștept momentul când Fairy și Pur vor fi disponibile în sticle cu pompă. Vreau ca toate cremele de mâini și de corp să fie în recipiente cu pompiță. Șampoanele, la fel. Nu mai vreau să îmi rup unghiile în capacele sticlelor de șampon Garnier care nu se desfac niciodată ușor, nu mai vreau să stau să deschid celelalte capace când pot să apăs pe o pompă și să îmi curgă șamponul în palmă.
Până atunci, improvizez: refolosesc sticlele mai solide. Cele de la săpunul lichid Elmiplant au o formă sănătoasă și se potrivesc la fix în bucătărie, unde am înlocuit dozatorul foarte scump pe care l-am pus odată cu chiuveta și masca și care s-a stricat între timp, că no, nu era făcut să funcționeze în mediu umed (sau ceva).
Si eu tot o sticla de la un sapun lichid folosesc pentru detergentul de vase. Si, sincer, nu ma deranjeaza ca producatorii de detergent de vase inca nu au scos asa ceva pe piata.
Asta pentru ca eu cumpar cate 2 bidoane din alea mari de Fairy si doar re-umplu sticla cu pompita. Nu imi place sa cumpar mereu, cate o sticla mica :)))
Adica, nu e mare tragedie, deocamdata. :D
Nu e o tragedie, dar dacă știi că se poate și că nu ar afecta cu mult prețul final al produsului, îți cam dorești. Eu, cel puțin, îmi doresc pompițe peste tăt.
Nu mai zic de spirt, pe care îl țin într-o sticlă de AirWick, cu pulverizator.
Mai nou au apărut săpunurile care au o pompă magică: transformă săpunul lichid în… spumă. Zici că-i bezea și arată atât de bine încât uneori îmi vine să gust :D
Partea cea mai tare este că pompa face magia, nu săpunul => se poate refolosi cu orice săpun lichid :P
You read my mind :)
By the way, au cei de la Ikea niste recipiente cu pompita speciale pentru detergentul de vase sau sapunul lichid (din sticla sau plastic gros), daca cauti un recipient rezistent si care sa se potriveasca oriunde.
In plus cred ca poti sa transferi si cremele de corp in aceste recipiente. ;)
Merci! Nu am idee când o să mai ajung eu la IKEA… dar e bine de știut. :)
Da, da si noi vrem. Uite ca nici nu stiam de samponul pentru copii cu pompita, trebuie sa-l caut. :)
În Kaufland l-am văzut.
vezi ca la Jumbo au niste recipiente frumoase de sticla cu pompita metalica numai bune pentru detergentul lichid de vase. pentru baie gasesti recipiente din ceramica, in diverse culori, cu tot cu pahar asortat pentru periuta de dinti. cumperi sapun lichid vrac si le tot reumpli.
Cel mai apropiat Jumbo e la Arad.
@Denisa Bârgău: haha daca vii pe aici ne intalnim la o pleskavita la Selgros ca e langa :))