Oradea, un oraș pe care trebuie să îl vizităm anul ăsta!

Sunt multe locuri faine în România, iar orașele care au primari gospodari înfloresc (exemple sunt Timișoara, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, Alba Iulia, și în categoria orașelor mai mici, Hunedoara – nu exagerez, în câțiva ani, nu mulți, veți pune și Hunedoara pe lista orașelor de văzut din țară). Un exemplu recent este Oradea, care în urmă cu câțiva ani era doar un oraș mare în căutarea unei direcții. Astăzi, Oradea se află pe lista de „must see” a multor călători români sau străini, inclusiv pe a mea. Întotdeauna am mers acolo doar în trecere, în drum spre alte destinații (Ungaria, Băile Felix, prietenii din Biharia etc.), sau cu treabă, dar anul ăsta îmi doresc să merg în Oradea doar pentru Oradea!

Ce e de văzut în Oradea?

Cetatea, Palatul și pasajul Vulturul Negru, clădirea primăriei, Piața Unirii – refăcută, așa cum am văzut noi în țările vecine: Italia, Croația, Slovenia. Și-or mai fi multe altele, dar o să scriu despre ele după ce le descopăr, nu înainte. :)

Și dacă tot mergeți, puteți să vă luați Oradea City Card, care costă doar 20 de lei!

 

Foto featured: Larisa Birta, Visit Oradea. Foto cu vulturul: Ingrid Zen.

2 thoughts on “Oradea, un oraș pe care trebuie să îl vizităm anul ăsta!”

  1. Tocmai ce ne-am intors si noi din Oradea dintr-un business trip. Dragutel orasul si ma bucur ca am apucat sa vizitam si noi putin palatul (un pic cam pe fuga). Centrul destul de simpatic! Recomand! :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *