Rog onorata instanță să consemneze că nu am scris „cu mintea în concediu”, ci „cu gândul la concediu”. În fiecare an, în ceea ce numim „perioada concediilor”, mă apuc de căutat destinații de vacanță și, inevitabil, îmi aduc aminte cu plăcere de concediile trecute. În ultimii ani am fost inspirată și mi-am documentat (foto sau video) vacanțele, așa că ori de câte ori mă apucă dorul de ducă, deschid un video și visez cu ochii deschiși.
Anul ăsta, concediul a fost împărțit între o ședere cam lungă în Iași, în iunie, și un viitor sejur la Marea Neagră, când se vor fi dus turiștii gălăgioși acasă și vor fi lăsat plaja mai liberă, marea mai puțin aglomerată, iar căldura se va fi dus și ea în… țările calde.
Și dacă tot am căutat în sertarele memoriei amintiri din vacanțele trecute, mi-am adus aminte cum, într-una dintre primele ieșiri din țară, eu și Sebi ne-am pomenit în mijlocul Austriei cu un card de debit valabil… numai în România. Așa o senzație nasoală e să realizezi că ai bani, dar nu-i poți cheltui, pentru că ei sunt într-un cont la care tu nu ai acces! Cardul cu pricina era un Visa Electron, iar pe vremea aia nu aveam Internet banking, transferurile dintr-un cont în altul se făceau în câteva zile, așa că a fost concediul în care am făcut cele mai puține cheltuieli. Am împrumutat niște bani de la un prieten, dar nu prea mulți, că nu-i convine nimănui să își împartă bugetul de vacanță cu prietenii care au fost mai cu moț și își țin banii într-un cont la care nu au acces!
Am mai avut, de atunci, parte de două episoade similare: când am avut poprire pe conturi și mă aflam la câteva sute de kilometri de casă, respectiv când banca mea a „căzut” și m-am trezit fără nici un leu cash și fără posibilitatea de a-mi accesa contul.
De atunci, m-am învățat minte și nu mă mai las niciodată fără bani, în special când plec în concediu. Sigur, e bine să ai o rezervă în cont, e și mai bine să ai două conturi, unul de economii și unul curent, iar în contul curent să îți transferi doar sumele pe care vrei să le retragi de la bancomatele din străinătate. Dar ajungem deja la finețuri de oameni care au bani mulți în conturi… și nu e cazul.
Oricum, sunt convinsă că o vacanță fără nici un pic de adrenalină este una irosită. Nu voi uita niciodată emoțiile pe care le-am avut când am ajuns într-un aeroport din Italia în care nu mai fuseserăm niciodată și nu găseam autobuzul care trebuia să ne ducă în oraș. Și aveam biletele cumpărate de pe net, dar autobuzul – nicăieri! De asemenea, nu pot uita cum am intrat doar câțiva centrimetri cu picioarele în apa Mării Adriatice, pentru că în zona în care eram noi în vacanță era cod roșu de ploi și inundații și marea era tare supărată.
Dar pentru mine și Sebi, acestea sunt momentele de care ne aducem aminte cu drag, pentru că ne-au legat și mai tare și sunt, practic, experiențe trăite împreună pe care nu are nimeni cum să ni le ia.
Suntem amândoi stângaci când vine vorba despre a sărbători ceva, fie că e vorba despre ziua de naștere a unuia dintre noi, fie că e vorba despre a ne face cadouri pentru aniversarea căsătoriei, dar ne ies de minune surprizele pe care le facem – de exemplu, soacrei mele, când îi apărem la ușă de ziua ei fără să bănuiască nimic, la fel cum ne ies de minune călătoriile făcute împreună. E mai greu până ne pornim, după care totul merge ca uns. Și chiar dacă ne prinde codul roșu de inundații sau trebuie să străbatem patru țări cu o mașină făcută din două mașini, pentru care nu avem acte pe numele nostru, că nu-i a noastră, ne pricepem de minune să confecționăm amintiri unice.
Și de-asta sunt foarte entuziasmată de fiecare dată când plecăm undeva – pentru că știu că amintiri minunate sunt pe cale să ia naștere, chiar dacă ne trezim la mii de kilometri de țară cu un card de debit valabil doar în România!
Pentru cadouri la fel de trainice ca amintirile noastre din concedii, vă recomand să căutați pe iLUX.ro acele cadouri cu suflet și personalitate care să vorbească pentru voi și care să declanșeze emoții. Acelea sunt cadourile care nu se uită! Găsiți aici cadouri pentru ocazii deosebite, dar și aranjate pe categorii, de exemplu cadouri pentru soție sau cadouri pentru nașă:
- truse de manichiură – mâinile sunt cartea de vizită a unei persoane, iar o doamnă trebuie să aibă mereu unghiile îngrijite.
- cutii de bijuterii – dacă nu are prea multe, ai două variante: te orientezi către altceva, pentru că nu îi plac bijuteriile (sigur? Există femei cărora nu le plac bijuteriile?), sau îi cumperi bijuterii, ca să aibă ce să pună în casetă.
- coșuri de picnic – cadouri de care poți beneficia și tu, că doar n-o să meargă singură la picnic!
- decorațiuni interioare – femeile adoră să personalizeze spațiul în care locuiesc sau lucrează, așa că orice obiect decorativ își va găsi locul în viața și casa unei femei.
- genți și portofele pictate manual – un cadou cu adevărat unic, gențile Anuschka sunt mai mult decât niște obiecte utile, sunt opere de artă la purtător. Știu, pentru că eu am un portofel Anuschka pentru care am primit destule complimente de-a lungul anilor.
Oricare din cadourile de mai sus veți alege, alegeți ceva la care soția visează sau un obicet util în călătorie. La fel de bine găsiți și cadouri pentru soț:
- globuri tip bar – ca să aibă, în sfârșit, un „colț” numai al lui în toată casa aia, unde să își țină băuturile și cu care să-și impresioneze prietenii.
- clipsuri pentru bani – sunt bărbați care preferă lucrurile simple, pentru care portofelul este un obiect inutil; lor li se potrivesc aceste clipsuri.
- cutii de ceasuri – dacă are mai mult de unul, trebuie să aibă și unde să le păstreze cu grijă.
- casete pentru butoni (dar și butoni) – potrivite pentru domnii care au mai mult de un costum în garderobă.
Foarte bun site-ul, multumesc pentru recomandare :) Cadouri frumoase pe site
Cu drag! :)