Make phones beautiful again!

Faceți telefoane frumoase din nou, dragi producători de telefoane!

Țin minte că, în urmă cu 15 ani, telefoanele mobile se întreceau pentru titulatura de „cel mai frumos”. Cel puțin în ce mă privește, așa era: am căutat să am cel mai colorat telefon cu putință. Am avut, așadar, un Alcatel OTE (One Touch Easy) care arăta, fără exagerare, exact ca un telefon de jucărie, ba și suna la fel. Era verde semi-transparent și l-am iubit nu doar pentru că a fost primul meu telefon mobil, ci pentru că era colorat și vesel. La 19 ani nu mi-ar fi trebuit altceva – tin minte că tatăl meu a schimbat tot felul de cărămizi negre, serioase, potrivite pentru vârsta și ocupația lui. 

Apoi am descoperit minunata lume a telefoanelor Nokia 5110 cu fațete interschimbabile. Doamne, ce nebunie de culori! Am tras de un astfel de telefon verde crud până când, în priză fiind, la încărcat, dacă mă suna cineva se închidea – atâta putere nu mai avea bateria. Tot în perioada aia au apărut telefoanele Ericsson rechin, rezistente la apă și alte și alte modele colorate, diferite.

Apoi au început să fie lansate tot mai multe telefoane gri, negre, serioase, aproape urâte, aș îndrăzni să spun. Dar Nokia a continuat să producă telefoane colorate. La Pyuric am văzut un astfel de telefon pătrat și roz. Până la ultima suflare, înainte de a fi cumpărată de Microsoft, Nokia a făcut telefoane diferite.

Zilele astea, la Mobile World Congress 2016 din Barcelona, atât LG, cât și Samsung au anunțat telefonul mobil cu – vai mie, ce inovație! – ecranul always on. Păi Nokia are ecranul care afișează data și ora încă din 2012, cel puțin de la modelul N9, pe  care am avut privilegiul de a-l testa tocmai în Barcelona.

Cam toate telefoanele care se lansează de câțiva ani încoace sunt urâte. Adică au ele linii „sexy” and stuff, dar sunt negre sau albe sau aurii, cel mult roz-somon. Dacă nu ești o femeie de afaceri care e mereu îmbrăcată impecabil sau un afacerist care nu poate să apară la întâlnire cu telefonul învelit într-o husă albastru neon, atunci probabil că puțin îți pasă de felul super elegant în care arată telefonul tău.

Astăzi, frumusețea telefoanelor este la interior. Producătorii sunt siguri că telefoanele nu mai trebuie să aibă culori vesele la exterior, pentru că odată apăsat butonul de deblocare, poți să ai ce wallpaper vrei tu pe ecran, oricât de colorat sau de sobru. Iar dacă îți dorești un telefon colorat, n-ai decât să îți cumperi una dintre miile de huse și carcase pe care chinezii le produc într-o veselie. Și să-ți pui și folie pe ecran, că dacă-l spargi te costă cam 200 de euro înlocuirea!

chihuahua_shutterstock_197430524

Foto: Chihuahua, de la Shutterstock

Păcat. Mie mi-ar plăcea să văd mai multe telefoane diferite, să nu trebuiască să am un doctorat în telefoane mobile ca să știu care-i diferența dintre un HTC One M9 și un LG Nexus 5 sau un Samsung Galaxy Grand Prime. Că nu știu care e diferența dintre ele – mi se pare că toate arată la fel și toate încearcă să fie „noul iPhone killer”. Iar iPhone e bine, merci.

M-am săturat de telefoane negre sau gri, dreptunghiulare. Faceți-le rotunde, faceți-le triunghiulare, nu trebuie să arate toate la fel!

P.S.: Până să dea producătorii de telefoane de articolul meu și să-l ia în seamă, dacă vă doriți huse faine pentru telefon și nu vă mulțumește varietatea oferită de magazinele din România, puteți încerca dx.com (link afiliat, dacă dați click și cumpărați primesc și eu ceva mărunțiș). Trebuie să aveți răbdare, produsele vin greu (o lună-o lună jumate, poate chiar mai mult) și trebuie ridicate de la poștă, mai precis, de la oficiul poștal care are și vamă, iar programul de vămuit este de vreo două zile pe săptămână, între anumite ore (nu multe). Dar produsele vin. Am comandat deja de două ori: o dată ceva ochelari VR pentru Sebi, apoi husă pentru telefon și folie din sticlă tot pentru telefon. Și au venit, greu, dar au venit.

Foto featured: Vintage Telephone, de la Shutterstock

8 thoughts on “Make phones beautiful again!”

  1. Mie mi-e dor de un telefon gen Nokia 6300. Carcasa metalica, ecran color, camera foto buna (la vremea lui) dar fara blitz din pacate, avea functii de baza dar stia sa le faca foarte bine.
    Anul trecut, inainte de a primi telefon de serviciu, am cautat un telefon „normal”. Se pare ca producatorii fac in asa fel incat sa cumperi smartphones: camera de 0,3 Mpx, ecran de 256×256 px, carcasa dintr-un plastic infect, slab si rugos. In schimb, slot microSD, browser si client de mail. Cine-o fi fost idiotul care a acceptat sa produca un asemenea telefon nu stiu, dar eu l-as fi concediat pe loc.

  2. Eu am un S6 albastru topaz care arată absolut vis. Că deja m-am săturat de gold-uri și rose gold-uri sau de telefoanele negre business, dom’le.

    1. Dom’le, mă și mir că a scos Samsung și telefoane în alte culori decât alb sau negreu sau auriu. Pana mea. :( Și iPhone, la fel, a scos telefoane colorate doar pentru săraci, modelele alea mai ieftine. Mie mi-e dor de varietatea de altădată!

  3. Eu de 2 ani am un Iphone 5S si-l ador pur si simplu! Mi se pare cel mai frumos telefon mobil: usor de tinut intr-o singura mana, finisaje de calitate, aluminiu, senzor de amprente, adica tot ce mi-as putea dori pe partea de design! Nu mai spun de retina display … nu l-as schimba cu niciun alt telefon, pentru mine el este perfect! :D

  4. Eu imi aduc aminte ca acum vreo 15 ani la mare moda era titlul de „cel mai mic telefon”, si existau niste SE-uri de vreo 7-8 cm lungime care faceau furori.
    Telefoane „colorate” exista si azi, sunt destule Samsunguri, Nokia, care vin in culori mai deosebite… dar varfurile de gama sunt mai sobre, se adreseaza unor clienti mai seriosi, mai „copti”.

  5. Eu inca n-am renuntat la al meu Nokia Lumia 520, cumparat cu carcasa neagra dar imbunatatit si cu cea rosie. Acum as mai vrea inca una albastra sau verde dar nu mai gasesc decat alb si rosu. Si nu suport husele de nici un fel, nici folia protectoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.