Produs în Sibiu: încălţămintea Lytos

Produs în Sibiu - încălţăminte LytosŞtiţi bocancii ăia de mers pe munte? Pun pariu că reprezintă principalul impediment pentru cei care ar vrea să meargă la munte, dar n-au încălţăminte adecvată. Pentru că sunt scumpi, ai naibii de scumpi! Nu am avut niciodată bocanci pentru munte, pentru că nu m-a pasionat mersul pe munte; sunt o fată de oraş, du-mă în cele mai mari oraşe ale lumii şi o să fiu cea mai fericită dacă mă laşi să mă pierd printre clădirile vechi şi să fac sute de poze în care să surprind culorile oraşelor.

Ei bine, dacă nu am avut niciodată bocanci de mers pe munte, nu înseamnă că nu mi-am şi dorit. Sunt femeie şi e lucru ştiut că nouă ne plac încălţările, niciodată nu avem prea multe perechi de pantofi. Chiar dacă pantofii sunt bocanci scumpi. Aici voiam să mă întorc, la preţurile aproape prohibitive pe care aceşti papuci le au. Cred că cei mai ieftini bocanci costă în jur de 300-400 de lei.

Şi dacă v-aş spune că vă puteţi cumpăra bocanci de calitate, fabricaţi în România, la jumătate de preţ? Nu m-aţi crede, aşa-i? Nici eu nu am crezut până când am văzut cu ochii mei oferta fabricii Lytos din Cristian, adică o fabrică pe lângă care trec de fiecare dată când merg la Sibiu sau Bucureşti. 

Produs în Sibiu - încălţăminte LytosEi bine, aici mi-am găsit bocanci nu ieftini, ci foarte ieftini, fabricaţi chiar acolo, la doi paşi de showroom, de mâinile îndemânatice ale muncitorilor din Sibiu. Întotdeauna am vrut să ştiu cum sunt făcute lucrurile pe care le folosesc şi iată că, încetul cu încetul, descopăr toate „secretele” mâncării pe care o mănânc, cosmeticelor cu care-mi „hrănesc” pielea şi părul, încălţămintei pe care o port şi poate că pe viitor voi avea ocazia să vizitez şi mai multe fabrici.

Bocancii mei au costat 150 de lei, sunt din piele, sunt coloraţi [cu verdele meu] şi au talpă Vibram. Ce mi-aş putea dori mai mult? A, da, şi sunt foarte comozi pentru nişte bocanci. Am şi condus cu ei. :D

În atelierul din Cristian nu e foarte multă tehnologie, sunt mulţi muncitori care cos, taie, însăilează, decupează, lipesc bucăţile de piele, tălpile şi accesoriile, iar din mâinile lor ies nişte încălţări care le pot concura fără probleme pe cele care poartă branduri mult mai cunoscute şi, evident, mult mai scumpe.

Produs în Sibiu - încălţăminte Lytos Produs în Sibiu - încălţăminte Lytos

Produs în Sibiu - încălţăminte Lytos Produs în Sibiu - încălţăminte Lytos

Produs în Sibiu - încălţăminte Lytos Produs în Sibiu - încălţăminte Lytos

Produs în Sibiu - încălţăminte Lytos Produs în Sibiu - încălţăminte Lytos

Lytos este o marcă a companiei italiene Mondeox s.p.a., care de 30 de ani creează încălţăminte pentru trekking, vânătoare, afterski, precum şi încălţăminte de protecţie – acei bocanci cu vârful întărit pe care îi folosesc muncitorii din construcţii sau din fabrici. Îi găsiţi pe toţi la showroom-ul fabricii din Cristian, unde programul este de luni până vineri între orele 10-18 şi sâmbăta între 10-15. Dacă sunteţi în căutare de bocanci ieftini şi buni, faceţi un efort şi ajungeţi la timp, n-o să vă pară rău!  V-am pus şi o hartă mai jos, la finalul articolului, ca să vă fie mai uşor s-o identificaţi – intrarea se face prin spate, pe unde indică săgeata roşie din imagine, deci trebuie să ajungeţi în spatele clădirii pe care scrie Valle Sport, ocolind-o pe cea din stânga ei.

Produs în Sibiu - încălţăminte LytosProdus în Sibiu - încălţăminte Lytos Produs în Sibiu - încălţăminte Lytos

De când am fost în vizită la fabrica din Cristian, eu şi Sebi am devenit „evanghelişti” ai mărcii Lytos. Să zicem că i-am acordat un vot de încredere care echivalează cu un cec în alb, pentru că nu poţi fi convins de calitatea unui produs după numai două sau trei purtări, iar rezistenţa lor în timp se va vedea după mai multe luni de purtare intensă. Lui Sebi tocmai i s-a rupt talpa unor pantofi sport Nike pe care a dat 300 şi ceva de lei… Dar la cât sunt de solizi bocancii Lytos, îmi place să cred că ne vor ţine mult şi sunt sigură că ne vom întoarce ca să ne mai cumpărăm încălţări de acolo.


Vizualizare hartă mărită

„Produs în Sibiu” este o campanie realizată de Asociaţia Produs în Sibiu împreună cu ziarul Sibiu 100%.

UPDATE: Alte fabrici și “uzine” pe care le-am vizitat de când sunt bloggeriță…

Vizită la fabrica de chipsuri Lay’s din București | Vizită la fabrica Danone din Bucureşti |Vizită la fabrica de cosmetice Farmec din Cluj-Napoca şi partea a doua | Vizită la Jolidon,Napolact şi din nou la Farmec | Vizită la fabrica de bere Timişoreana şi la Cramele Recaş |Ferma de vite Angus de lângă Sibiu | Pateurile şi conservele Scandia | Încălţămintea Lytos de la Sibiu | Produsele de panificaţie Boromir | Muştarul Mustardino, din Sibiu | Umeraşele Mainetti din Sibiu | Vizită la fabrica de cașcaval Hochland din Sovata |

ProHD – Fabricat în Hunedoara: Apa minerală Aqua Sara | Complexul avicol integrat AVIS 3000 & Recomsid (AVIS: video) | Carpatcement din Chișcădaga |

De asemenea, am fost “în spatele ușilor închise” ale restaurantului McDonald’s din Deva.

12 thoughts on “Produs în Sibiu: încălţămintea Lytos”

  1. Eu sunt foarte mulțumită să văd poveștile astea ale tale cu oameni care muncesc, cu produse de calitate, cu viață cum ar trebui să fie. Că prea se scriu alte aiureli în loc să se pună punctul pe i și bocancul în picior. Iar mâione o să-mi fac ceva cozonac, povestea cu Boromir nici măcar n-o deschid acum, să nu sufăr în tăcere și la depărtare.

  2. Chiar vroiam sa-mi cumpar bocanci saptamana asta. Bocancii astia sunt o alternativa buna, sunt misto.

    pot sa las si eu un anunt aici, vis-a-vis de o pereche de bocanci? Poate ii vrea cineva, sunt din piele, buni, incaltati o singura data numai ca au o mica problema: sunt masura 36…Eu port 37 si ma strang. Nu ma intrebati de ce am luat marimea 36 :)

  3. Felicitari pentru aceasta campanie si pentru promovarea produselor romanesti. Orice produs fabricat in Romania automat reprezinta pentru mine o prioritate cand aleg sa imi cumpar ceva. Conteaza clar si calitatea , dar nu am fost dezamagit.
    Ca fapt divers, extrapoland, imi zicea cineva ca in Norvegia ( nu sunt sigur 100% chiar aceasta tara, dar ideea in sine), a incercar Carrefour sa intre. Si-a construit magazin , tot tacamu. Dupa un an si-a strans jucariile si a plecat. De ce? Norvegianul a preferat sa cumpere tot de la bacania, pescaria de la el de pe strada, sa consume tot ce este strict fabricat la el in tara.Ce rau le merge!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.